brawa dla tej pani co wisi głową w dół...

Zgadzam się jesli sie komuś niepodoba ta kapela to po co na nią bluzgać to sie tyczy pachołka LCF jedzie po nich w kazdej dobrej sytuacji...wyrazileś juz niechęć do tego zespołu to po co ciągle to rozwiercasz , chcesz naprawdę pokazać jak ty ich nielubisz?? pff...
Jedna uwaga:
Arion napisał(a):Sama jej nie lubię i nie udało mi się przesłuchać jej do końca, po prostu drażniła ^^
hmm oceniasz płytę nieprzesłuchawszy jej do końca... ?
Alez ja juz dawno sobie dalem spokoj z jechaniem na tych gwiazdorow. Nie odzywam sie juz w ogole na ich temat. Ty za to wygrzebales jakies moje stare posty i sie do kazdego dopierdalasz, wiec jako czlowiek cierpliwy tlumacze ci co i jak.
Aha- mozna ocenic plyte nie posluchawszy jej do konca, mozna nawet po przesluchaniu jednej piosenki. Powiedz mi czego nie lubisz- dajmy na to ze Ich troje. Czy przesluchales cala ich plyte zeby mowic ze to slabizna? Odpowiedz sobie sam, mozgu.
LCF napisał(a):Alez ja juz dawno sobie dalem spokoj z jechaniem na tych gwiazdorow. Nie odzywam sie juz w ogole na ich temat. Ty za to wygrzebales jakies moje stare posty i sie do kazdego dopierdalasz, wiec jako czlowiek cierpliwy tlumacze ci co i jak.
Aha- mozna ocenic plyte nie posluchawszy jej do konca, mozna nawet po przesluchaniu jednej piosenki. Powiedz mi czego nie lubisz- dajmy na to ze Ich troje. Czy przesluchales cala ich plyte zeby mowic ze to slabizna? Odpowiedz sobie sam, mozgu.
Ich troje a Metallica to co innego może wybież inny przykład...? z tej samej kategori ośle..
Oczywiscie komentuj sobie co chcesz zwroc tylko uwage ze ja ciagle nie najezdzam na twoich ulubiencow. Powiedzialem w kilku postach co o tym sadze i skonczylem. A ty ciagle drazysz ten temat i mowisz ze wciaz nie nade im spokoju. Ale spoko, kontynuuj, chetnie sobie pogadam.
Co do drugiego posta- to jest ta sama kategoria- "gowno robione dla kasy". Czyz nie?
Zreszta kretynem jestes, to byl tylko przyklad, ktorego nie pojales. Powiedz mi czego nie lubisz. A potem powiedz czy przesluchales do konca wszystkie plyty tego czegos.
Tak, można ocenić płytę nie przesłuchawszy jej do końca. Zaznaczyłam, że mimo szczerych chęci - próbowałam. Razy dwa, o różnych porach, w różnych nastrojach będąc. Nie byłam w stanie dotrwać do końca, więc widocznie nie odpowiadała mojemu gustowi. Zresztą, nie musi mi się wszystko podobać :)
St. Anger jest monotonna, bo całość jest zbudowana w dużym stopniu na rytmie, a wiadomo, że nie da się wymyślić nieskończonej ilości rodzajów uderzeń w bębny...
Z tego, co wiem, następna płyta Mety ma brzmieć zupełnie inaczej... (byleby nie zbyt lekko :? :? :? )
1. Metallica niestety straciła swoje lata świetności i próba wprowadzenia czegoś nowego im poprostu niewyszła. They Burn out. Pozatym strasznie denerwuje mnie uderzenie werbla na tej płytcie i brak jakiejkolwiek solówki.
2. Najbardziej z Metallicy lubie Kirka ponieważ inspiruje mnie w grze na gitarze.
3. Kill`em All. Najbardziej agresywna i najlepsza (moim zdaniem) płyta Metallicy. Najgorsza to Load - kompletnie nieodpowiada mi jej klimat.
4. Niestety widziałem tylko Cliff`em All tak więc niemogę porównać do innych.
5. niestety niebyłem (finanse).
6. nieoglądałem
7. Moim zdaniem lepiej bybyło gdyby zespół rozpadł sie po śmierci Cliffa albo po płytcie Black Album ponieważ wydaje mi się, że pozostała część dyskografii jest zrobiona dla pieniędzy a nie dla chęci wyrażenia samego siebie jako artysty.
ps. chyba niezostane obżucony mięsem jak Pan LCF za to, że nielubie dziesiejszej Metallicy. Wyczuwam na tym topicu lekki szowinizm.
psychosis napisał(a):Nie nieuważam tego za propagandowe gówno wiele osób po obejżeniu tego jeszcze bardziej pokochali Metallikę za pokazanie jak to było między innymi z albumem St.Anger....
HEHE

No właśnie propaganda jest od tego by ludzi przekonać o słuszności tego co obserwują i jednocześnie załsonić wszelkie podejrzenia o manipulacji
Metallica juz mi sie znudziła bo ile można słuchać jednej kapeli, ale czasem tam sobie coś zagiercze
Metallica to głównie starsze kawałki.Najmniej mi przyadly do gustu płyty Load i Reload choć jest tam kilka dobrych utworów.Co do St.Anger to płyta jest po prostu nudna i za dużo tam chałasu

pffffff a kto tu czosnek słucha jednej kapeli??? poprostu MetallicA jest poza innymi kapelami i czosnek tyle kropka...
*edited as promised 
Naprawdę nie rozumiem, dlaczego akurat ta kapela jest źródłem częstych najazdów na jej fanów... kiedyś kilku "tróóóó" chciało się ze mną bić tylko dlatego, że szedłem ulicą w koszulce ...And Justice For All... Jest demokracja i każdy ma prawo słuchać, czego chce, tym bardziej, że swego czasu MetA grała naprawdę porządny thrash i bardzo przyczyniła się do rozwoju tego gatunku...
aXe Rose napisał(a):Naprawdę nie rozumiem, dlaczego akurat ta kapela jest źródłem częstych najazdów na jej fanów... kiedyś kilku "tróóóó" chciało się ze mną bić tylko dlatego, że szedłem ulicą w koszulce ...And Justice For All... Jest demokracja i każdy ma prawo słuchać, czego chce, tym bardziej, że swego czasu MetA grała naprawdę porządny thrash i bardzo przyczyniła się do rozwoju tego gatunku...
Hmm bo tru to palanty zabardzo sie podniecaja całym tym gatunkiem muzycznym...po nocach ucza sie nazw zespołów zeby rano młodszym zaszpanować ze są od nich lepsi

))
Spokojnie -_-
Mi naprawdę nie uśmiecha się kasowanie postów, ale jeśli jeszcze raz zobaczę tu podobną akcję, to wylecą wszystkie, które zawierały bluzgi.
ale ja jestem spokojny... ok peace...
załuje że zgrzeszylem , proszę o pokute i wybaczenie...
Jak widać przeprowadzono czystki. I nie żebym miała za mało czasu, ani żeby sprawiało mi to jakąś wyjątkową przyjemność - to tak, żeby było jasne.
A teraz parę słów do wszystkich niepohamowanych dysputantów:
a] jeśli nie macie niczego do powiedzenia w ramach tematu - zapraszam na cholerny priv.
b] jeśli macie zamiar komuś tu ubliżać - zapraszam na cholerny priv.
c] jeśli macie zamiar tu kląć - mam nadzieję, że lubicie czosnek.
d] JEŚLI NIE POTRAFICIE PROWADZIĆ KULTURALNEJ ROZMOWY, TO NIE MAM POJĘCIA CO TUTAJ ROBICIE.
oprócz zamieszania rzecz jasna :)
Że się tu wtrącę jako fan Metalliki od lat naprawdę wielu. Rozumiem, że można kapeli nie lubić, ale czemu do diabła trzeba na siebie tak najeżdżać?!?!
Arion bierz już ten większy młotek i kasuj, bo ja tu chyba nie strzymam. Forum zaczyna mi przypominać ławkę pod moim blokiem...
Ale, żeby nie było, że nie w temacie to:
a. St. Anger nie jest aż taki zły, powiedziałbym, że jest inny. Najlepsze ( wg. mnie ) Ride the Lighting i Master of Puppets.
b. Metallica zrobiła naprawdę wile dla trashu jako gatunku i temu nie można zaprzeczyć. Bez