Cytat:Nie znacie się wszyscy< ) bo najlepszą płytą Metallicy, zarówno pod względem muzyki, wokalu jak i produkcji jest RIDE THE LIGHTENING, album doskonały
Ztej płytki pochodzi mój ulubiony ich kawałek- "Call of Cthulhu"- piękny kawał dobrej roboty. No i ten agresywny 'Trapped under ice'; ale sam tytulowy kawałek średnio mi szczerze mówiąc leży.
A na MOP gorszych kawałków jak dla mnie nie ma, jest ich najlepszy 'balladowy' kawałek- Sanitarium, jest cudowny kawałek tytułowy, urzomaicenie w graniu... miodzik.
Nie powiedziałbym, ze na BM są 'zapełniacze', każdy kawałek ma swoją specyfikę.
Load'u i Reload'u nie lubię zupełnie, w St. Anger mogę zaakcpetować tenże utwór (St. Anger), le jakiś zachwycony nie jestem.
ReTuRn napisał(a):Cytat:Nie znacie się wszyscy< ) bo najlepszą płytą Metallicy, zarówno pod względem muzyki, wokalu jak i produkcji jest RIDE THE LIGHTENING, album doskonały
Ztej płytki pochodzi mój ulubiony ich kawałek- "Call of Cthulhu"- piękny kawał dobrej roboty. No i ten agresywny 'Trapped under ice'; ale sam tytulowy kawałek średnio mi szczerze mówiąc leży.
Masz rację "Ride the lighting" to hyba najgorszy utwór z tej płyty. Ja najbardziej lubię "Creeping death" i "Fight fire with fire"
G napisał(a):ReTuRn napisał(a):Cytat:Nie znacie się wszyscy< ) bo najlepszą płytą Metallicy, zarówno pod względem muzyki, wokalu jak i produkcji jest RIDE THE LIGHTENING, album doskonały
Masz rację "Ride the lighting" to hyba najgorszy utwór z tej płyty. Ja najbardziej lubię "Creeping death" i "Fight fire with fire"
Nie zgodzę się, RTL jest jak dla mnie całkiem przyzwoitym utworem.. heh nie umiem wymienić najgorszego - wszystkie po prostu uwielbiam.
Cytat:Nie zgodzę się, RTL jest jak dla mnie całkiem przyzwoitym utworem.. heh nie umiem wymienić najgorszego - wszystkie po prostu uwielbiam.
RTL to jeden z najlepszych utworów Mety. I do tego ten tekst...
W ogóle cała płytka RTL jest genialna, chociaż najlepsze dla mnie są Master i S&M. Od "symfonicznej" płytki zaczynałem się interesować Metalliką i mam do niej ogromny setyment. Mogę tego słuchać na okrągło.
Co do Load - super płytka, chociaż z początku mi nie leżała, Reload też niezły, chociaż to już nie to.
Angera lubię słuchać, ale nie za często

[/quote]
distant thunder napisał(a):Cytat: RTL quote]
RTL
co za skrót .. " RTL "

3min miałem zwieche i nie wiedziałem o co wam chodzi....mi sie RTL z pewnym kanałem tv kojarzy

czy tak tródno napisac poprostu "RIDE THE LIGHTNING "
ps: wiem ze z dupy post ale takie gadanie skrótami mnie osobiscie rozwala...rtl...

S&M to gówno, ludzie :!: .Tam doszczętnie pogrzebała się Metallica, zdania swego nie zmienie.
Nevermore napisał(a):S&M to gówno, ludzie :!: .Tam doszczętnie pogrzebała się Metallica, zdania swego nie zmienie.
buehehe...a ja myslalem ze to płyta z orkiestrą symfoniczną...a tu dowiaduje sie że "gówno"...tyle lat życia w niewiedzy

hEx napisał(a):Nevermore napisał(a):S&M to gówno, ludzie :!: .Tam doszczętnie pogrzebała się Metallica, zdania swego nie zmienie.
buehehe...a ja myslalem ze to płyta z orkiestrą symfoniczną...a tu dowiaduje sie że "gówno"...tyle lat życia w niewiedzy 

po raz kolejny nie kumam, to miala byc jakaś cięta riposta?
ps. buhahaha,
tyle lat zycia w niewiedzy, lepiej przyznaj sie, ze Metallike poznalas po st. anger.
heh, po 1 humor mam za dobry a jak widze wypowiedzi typu "to gówno i zdania nie zmienie" to nie wyrabiam...kogo to obchodzi ? ludzie (fani zespolu) dostaja goraczki jak widza takie glupie wrzuty, nie podoba ci sie to twoja sprawa wielu ludziom sie podoba
po 2 nie poznałem metallicy po st.anger
po 3 jestem rodzaju męskiego więc nie pisz mi prosze "poznalas"
hEx napisał(a):heh, po 1 humor mam za dobry a jak widze wypowiedzi typu "to gówno i zdania nie zmienie" to nie wyrabiam...kogo to obchodzi ? ludzie (fani zespolu) dostaja goraczki jak widza takie glupie wrzuty, nie podoba ci sie to twoja sprawa wielu ludziom sie podoba
1.Wyraziłem swoje zdanie i gowno mnie obchodzi, że was to gówno obchodzi

.To nie głupi wrzut tylko streszczone zdanie o tej płytce.Po co mam pisac pol stronicowe wypracowanie o tym smecie, skoro was to gowno obchodzi?
2.Powiedzmy,że Ci wierze.
PS. Nie zasmiecajmy tematu.
ZOMO
Nevermore napisał(a):hEx napisał(a):heh, po 1 humor mam za dobry a jak widze wypowiedzi typu "to gówno i zdania nie zmienie" to nie wyrabiam...kogo to obchodzi ? ludzie (fani zespolu) dostaja goraczki jak widza takie glupie wrzuty, nie podoba ci sie to twoja sprawa wielu ludziom sie podoba
1.Wyraziłem swoje zdanie i gowno mnie obchodzi, że was to gówno obchodzi
.To nie głupi wrzut tylko streszczone zdanie o tej płytce.Po co mam pisac pol stronicowe wypracowanie o tym smecie, skoro was to gowno obchodzi?
2.Powiedzmy,że Ci wierze.
3.Kiedy patrzę na twój awatar zaczynam miec watpliwosci.
4.Nie zasmiecajmy tematu.
pfff...nie bede z toba dyskutował juz...
ZOMO
Cytat:RTL to jeden z najlepszych utworów Mety. I do tego ten tekst...
Tekstu nie lubię totalnie, a muzyka mnie nie przekonuje i tyle. TAkie "Fight Fire with fire", "Trapped under ice" czy "CoC" bije to na głowę.
ZOMO
Co do Mety, to wlasciwie od tego zespolu zaczynalem wiec co tu duzo mowic- kvlt!
ZOMO
Cytat:Tekstu nie lubię totalnie, a muzyka mnie nie przekonuje i tyle. TAkie "Fight Fire with fire", "Trapped under ice" czy "CoC" bije to na głowę.
Mnie tam znowu Trapped Under Ice nie przekonuje - kwestia gustu...
Pewnie i tak... W RTL brakuje mi jakiegoś bardziej wyrazistego motywu... CZegoś wybijającego sie, charakterystycznego... Trochę za mało bardziej zróżnicowanych rozwiązań kompozycyjnych i za długi, przez co trąci monotonią, a przy takim MoP człowiek załuje, że po 8 minutach z kawałkiem się już kończy...