Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Hip Hop
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
Lewy napisał(a):ja słucham hh i metalu na równym stopniu i nie czuje się z tego lepszy czy gorszy tylko ludzie się na mnie dziwnie patrzą kiedy chodze w szerokich spodniach i bluzie slipknota Question

Na temat "metalowości" Slipknota to bodaj osobny wątek tu jest. I to już baaardzo rozbudowany Angry A pewnie jest to kwestią stereotypów ale za bardzo mnie te dziwne spojrzenia nie dziwią. Choć z drugiej strony jak widziałem łysych miśków o posturze szafy 3-drzwiowej bawiących się w czwartki w Parku to chyba nic nie powinno mnie dziwić...

Ps: pezet-noon ,gramattik i eldo są nieżli ewentualnie fisz[/quote]

Tia... czerwona sukienka i inne 30 cm ponad chodnikami, czyli marzenia impotenta...
jak napisałam na samym początku mojej kariery tutaj, słucham czasami polskiego reggae. indios bravos, bakshish. fajnie graja nawet. a wiadomo że w reggae jest coś z hip hopu albo na odwrót, więc nie mogę powiedzieć że nienawidzę hh. wręcz przeciwnie szanuję np. k44, czy paktofonikę. ale nie słucham ich. ale za to jak słyszę peje, jak rapuje jaki to on biedny itd. to zbiera mi się na wymioty. podsumowując- jestem na nie
gabrysia napisał(a):wręcz przeciwnie szanuję np. k44, czy paktofonikę.

Mam pytanie: Za co ich szanujesz? Bo dla mnie to jest skrócona subiektywna relacja z wiadomości o 19.30 na "jedynce". W swoich tekstach(bo o oprawie muzycznej nie wspomnę) czepiają się 3 może 4 tematów, a teraz ludzie z tych kręgów się dziwią, że hip-hop się wypalił...
powiedzmy dlatego że nie mają głupich tekstów.a pierwsza płyta kalibra to, to nawet nie jest taki czysty hip hop. jakby psychodeliczny czy coś. jak sądzę ty w ogóle nie trawisz hip hopu?? masz prawo.
p.s. tylko czasam nie myślcie że słucham hh!!

Anonymous

nieznoszę hh, to głupi shit i totalne dno, pseudomuzyka :!:
Czemu ja musze mieć zawsze takie same lub podobne zdanie jak Demon ? Laughing
DeMoN.|. napisał(a):nieznoszę hh, to głupi shit i totalne dno, pseudomuzyka :!:
Splash napisał(a):Czemu ja musze mieć zawsze takie same lub podobne zdanie jak Demon ? Laughing

Moje zdanie jest podobne.
Dodam jescze że:
:!: Hip-hopu być nie powinno :!:
:!: To chyba najgłupszy wymysł ludzkości :!:
Nu.. Gabryska ma racje.. K44 i Paktofonika to znosne zespoly.. Znajda sie z 3-4 niezle kawalki.. A Kaliber.. psychodelic rap.. taki podobno to gatunek..

Hasla w stylu 'hh byc nie powinno' i 'hh to najglupszy wymysl ludzkosci' sa co najmniej dziecinne..

HH bylby mi zupelnie obojetny gdyby nie to ze subkultura hh stala sie kultura masowa.. Wszedzie 'pokemony' i hip hopowcy.. Wlaczam radio- hh.. Wygladam za okno- hh.. Ide do sklepu-hh.. Strach lodowke otworzyc..
trip hop, hip hop, drum n bass...to jest to...ale polski hip hop to najwyzej zeby sie posmiac

Anonymous

gabrysia napisał(a):p.s. tylko czasam nie myślcie że słucham hh!!
winni zawsze się tłumaczą Big Grin Laughing

Splash napisał(a):Czemu ja musze mieć zawsze takie same lub podobne zdanie jak Demon ? Laughing
widocznie mamy podobne poglądy na wszystko co nas otacza Big Grin może masz taki sam charakter jak ja Laughing
DeMoN.|. napisał(a):widocznie mamy podobne poglądy na wszystko co nas otacza Big Grin może masz taki sam charakter jak ja Laughing
Jeśli Splash ma taki charakter jak ty to współczuje Surprised Wink

Dobra, koniec z tą psychologią, pogadajcie sobie na gg albo przez maila.

Bo nie mam zamiaru słuchać o waszych charakterach.
Heh. Ja po prostu nie rozumiem co oni w tym widzą... Gościu walnie z 150 inwektyw na jedną piosenkę i myśli że jest twardy.

Poza tym dla mnie hip-hop należał zawsze do takiego rodzaju muzyki, którego nie można słuchać nawet jak się porządnie nawalisz Smile
są gusta i guścili....
Bawią mnie ludzie mówiący "tylko nie pomyślcie, że słucham hh"... Hehehe...

Anonymous

Kamael napisał(a):Bawią mnie ludzie mówiący "tylko nie pomyślcie, że słucham hh"... Hehehe...
tak przeważnie mówią pozerzy. Powtórzę : Winni zawsze się tłumaczą... Angry
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41