Acrid napisał(a):Dżemik napisał(a):IMHO calkiem niezle sa:
Jeden Osiem L- 'Jak zapomniec'
te polskie kutasy odgapili caly utwor od innego zespolu (z USA czy skadstam), kura nie pamietam nazwy ale melodia i rytm zupelnie taki sam!! qrwa mac jak to uslyszalem to myslalem zee .....
Masz moze na mysli
Live - "Overcome"?... Bo jesli tak, to owszem, zupelnie chamsko od nich zerzneli.

wlasnie z overcome ta melodia jest ale raczej nie nazwalbym tego " zrzyna " czy wiec muzyka samplowana tez tak powinna sie nazywac bo sa tam sample utworow istniejacych juz posklejane razem w jedna calosc??? 18L nie trawie(jak caly polski hh)ale no bez przesady w takiej muzyce czesto pozycza sie melodie z innych piosenek
Czesto sie pozycza? Wydaje mi sie, ze oni nic innego nie robia, jak tylko "pozyczaja" dokonania innych zespolow. Inna sprawa, ze hip hopu nie slucham, wiec sie nie znam

Moi znajomi z zespolu HH robia naprawde zajebiste podklady i nawet nie ma porownania do tych prostych, nieskomplikowanych podkladow zespolow ktore leca w TV.

A ja powiem, jako nu metal: znam doskonale metal (kiedyś byłem true) i znam hh (wcześniej jeszcze byłem hhpowcem). I co powiem na to? Ta cała kłótnia jest beznadziejna!! Wiadomo, że w obydwu gatunkach znajdzie się coś naprawdę dobrego, niekomercyjnego z porządnym przekazem (np. Beastie Boys, Fun Lovin Criminals, Łona i Kaliber 44 (3 pierwsze płyty) w HH, czy P.O.D, Iron Maiden, Rammstein, Clawfinger w metalu. Wszędzie znajdą się też gnioty, takie jak mezo, trzeci wymiar, jeden osiem L, kasta squad, owal, tede w hh czy nightwish, kat, therion, behemoth, hunter, linkin park (linkin to pop-rock

- wiem ) w metalu. Po prostu są hhpowcy / metale pajace, i hhpowcy / metale porządni, znający się na fachu.
ja hip-hopu oczywiscie nie slucham, wiekszosc tych zespolikow to kicz... a tych pozadniejszych to nigdy nie slyszalam, bo znam tylko to co w telewizji a skoro nie interesuje sie hh to nie ma sensu kupowac plyt
a co do subkultury... nie mam nic do PRAWDZIWYCH skaterow (wrecz szanuje ich, za to, co potrafia wyczuniac na desce

)... ale jak widze co drugiego chlopaka w tyh spodniach z krokiem w kolanach i tylko co 50 to prawdziwy skater to mi sie nie dobrze robi

Oj, zgodzę się z tym!! Skaterzy to zupełnie co innego niż skejci!! Sam mam jednego w klasie - bardzo spox gościu. Ubiera się raczej normalnie, a słucha przeważnie punku, starego heavy metalu i nu metalu!!
Po prostu często są myleni ze skejtami. Gościu sam siebie określa po prostu jako "deskorolkowca"

skater i skejt?to chyba to samo

ci panowie ze smyczami to sa dresy poprostu

bo jak to inaczej nazwac?
ja sam tez mykam na desce troszke (ino nie umiem za bardzo trickow wypasionych)
hm..moj przyjaciel jezdzi na desce (niezle wymiata), chodzi w szerokich spodniach, ale np. nie uwaza sie za skejta choc na pewno takim go ludzie widza, wiec chyba jednak zalezy to od czlowieka
Ja generalnie nielubie hh . wogole mi nieodpowiada. ale jednak slucham cypress hill i niewidze nic w tym zlego. poprostu nielubie sie szufladkowac
niech ludzie zaczna rozrozniac dobra muzyke od zlej, bo w kazdym rodzaju muzyki sa rzeczy dobre i zle, zarowno w metalu, rocku, punku, ska jak i w hh. osobiscie nie widze nic zlego w tym ze ktos kto slucha metalu nie moze sluchac innej muzyki, zwlaszcza takich dobrych grup jak chociazby wymieniony przez alucarda cypress hill. mam do nich duzy szacunek choc nie slyszalem wiele
ja słucham hh i metalu na równym stopniu i nie czuje się z tego lepszy czy gorszy tylko ludzie się na mnie dziwnie patrzą kiedy chodze w szerokich spodniach i bluzie slipknota
Ps: pezet-noon ,gramattik i eldo są nieżli ewentualnie fisz
skejt - szerokie spodnie + bluza z kapturem dziwny sposób porozumiewania werbalnego + czasami tagi , projekty bitbox ,ewentualnie freestyle
skater- deskorolka , rolki i inne sporty ekstremalne + normalny człowiek w miare

przeważnie metal słuchają i odłamy wyżej wymienionego
wnioski - deskorolka nie wywodzi się z hh tylko przede wszystkim z punku dopiero potem skaterzy zaczeli nosić szeroke (luźne) spodnie dla zwiększenia efektu wizualnego swojego tricku ...
lewy, zamiast skejt mow dres...bo skejt to to samo co skate tylko spolszczone