07-23-2006, 11:41 AM
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
08-12-2006, 08:22 PM
Ostatnio byłem u kumpla i pożyczyłem kilka płyt, dlatego,polecam posłuchać "Sam na sam" Fenomenów, bardzo solidna płyta, z mądrymi lyrikami. Również warto sprawdzić Grammatik - EP+ (szczególnie polecam posłuchać utworu "Czasem")
08-14-2006, 04:57 PM
korwa Esende Mylffon i pozamiatane. dwojka zero i czworka za zerem bezele jada niebieskim pancerem.
a i jeszcze dzieki romanowi:
PiH feat. Pyskaty Skurwiel - Hawajskie koszule 3
a i jeszcze dzieki romanowi:
PiH feat. Pyskaty Skurwiel - Hawajskie koszule 3
11-08-2006, 08:08 PM
Hip Hop jest do dupy.
Lansuje brak szacunku do kobiet, i te wszystkie murzyny obwieszone łańcuchami bujający się w brykach. Zjebana kultura, jeszcze gorsza muza
Lansuje brak szacunku do kobiet, i te wszystkie murzyny obwieszone łańcuchami bujający się w brykach. Zjebana kultura, jeszcze gorsza muza
11-08-2006, 08:44 PM
Przemek87 napisał(a):Hip Hop jest do dupy.Kurwa, przeważnie raz na miesiąc ktoś uogólnia hip-hop w bardzo głupi sposób. Są naprawdę ciekawe rzeczy, z tym, że niekoniecznie w MTV czy VIVIE czy 4FUNTV.
11-08-2006, 09:00 PM
Nie uogólniam. Wiem że są np Grandmaster Flash czy Beastie Boys. Mówie wlasnie o tym wszechobecnym tandetnym mainstreamie. Pionierski hardcorowy hh z lat 80. i poczatku 90 rządził i miał przekaz. A nie jakieś kurwa snoopy,pharrele,eminemy i inne zjeboloty
11-08-2006, 09:15 PM
Przemek87 napisał(a):Pionierski hardcorowy hh z lat 80. i poczatku 90 rządził i miał przekaz. A nie jakieś kurwa snoopy,pharrele,eminemy i inne zjebolotyWspółczesny polski hip hop tez ma przekaz. Posłuchaj sobie Eldo, Grammatika, Fisza i róznych jego tworów. Eminem to nie jest jeszcze taki zly, Snoopa to znam z nazwy a trzeciego w ogole!

11-08-2006, 09:33 PM
Powiedzcie mi czemu tak zachwycacie sie Fiszem? Koles jest maksymalnie nudny i monotonny, a z tego co widze to w dobrym tonie jest podawanie go przy okazji wymieniania tego co sie slucha w hh. Nuda podana w pseudointelektualnej otoczce
11-08-2006, 10:05 PM
PrzemekPincet: Obczaj sobie ziomus kogos takiego jak Dizzee Rascal zanim powiesz cokolwiek o murzynach i hip-hopie. Chuj znasz temat a się wymądrzasz.
11-08-2006, 10:52 PM
balzac napisał(a):Przemek87 napisał(a):Pionierski hardcorowy hh z lat 80. i poczatku 90 rządził i miał przekaz. A nie jakieś kurwa snoopy,pharrele,eminemy i inne zjebolotyWspółczesny polski hip hop tez ma przekaz. Posłuchaj sobie Eldo, Grammatika, Fisza i róznych jego tworów.
Otóż to + np. Kanał Audytywny i solowa płyta L.U.C'a, a z amerykańskich wykonawców polecałbym np. The Roots, a nie skupiałbym się na co raz gorszym z płyty na płyty Snoopie.
Balzac, skoro już przy Fiszu jesteśmy, to jak Ci się podoba "Numer Jeden" Bassisters Orchestry, "Piątek 13" i zeszłoroczne "Fru!"?
11-09-2006, 02:31 PM
Kamael napisał(a):Wiedziałem, że o kimś zapomniałembalzac napisał(a):Przemek87 napisał(a):Pionierski hardcorowy hh z lat 80. i poczatku 90 rządził i miał przekaz. A nie jakieś kurwa snoopy,pharrele,eminemy i inne zjebolotyWspółczesny polski hip hop tez ma przekaz. Posłuchaj sobie Eldo, Grammatika, Fisza i róznych jego tworów.
Otóż to + np. Kanał Audytywny

Kamael napisał(a):Balzac, skoro już przy Fiszu jesteśmy, to jak Ci się podoba "Numer Jeden" Bassisters Orchestry, "Piątek 13" i zeszłoroczne "Fru!"?'Piątek 13' będę miał niedługo od kumpla

'Fru' słyszałem może ze dwa razy

IstnyKurwaRomantyk napisał(a):Powiedzcie mi czemu tak zachwycacie sie Fiszem? Koles jest maksymalnie nudny i monotonny, a z tego co widze to w dobrym tonie jest podawanie go przy okazji wymieniania tego co sie slucha w hh. Nuda podana w pseudointelektualnej otoczceMaxymalnie nudny? Jak patrze sobie na polską scenę to własnie Fisz jest dla mnie najmniej nudny z nich wszystkich. Po za tym ja lubię nudę

Wymieniam Fisza gdy mówie o dobrym hip hopie (w moim rozumieniu dobrym hip hopie) nie z tego względu, że wypada go chwalić, tylko ten koleś robi naprawdę kawał porządnej muzy, szacunek mu się jakiś należy za to co robi

11-09-2006, 04:27 PM
Książę 2 napisał(a):Dizzee Rascal
wg. mnie zabardzo kombinuje ... teraz hiphopu raczej nie słucham ( chyba że Tede

11-09-2006, 04:51 PM
Niemniej jednak jest po pierwsze: postacia muzycznie niepowtarzalną w rapie/hip-hopie (nikt mi nie powie że to tylko tępe bity i mówiący koleś), po drugie - jego teksty to cos więcej niż tylko jakis bełkot o dziwkach i dolarach albo cięzkiej gangsterce wymamrotany z niedowładem języka.
11-09-2006, 05:06 PM
balzac napisał(a):'Piątek 13' będę miał niedługo od kumpla. Bassisters ORchestra - odkryłem ich bardzo szybko, spodobało mi się, jednak jak mam kase to idzie ona na coś innego ..i tak od dawna już kupuję ten album i jeszcze nie słyszałem
.
Dla mnie Fisz na "Piątku 13" >>> Fisz na "Numerze Jeden". Zupełnie mi w BO nie podpasował, jakoś facet był chyba nie w formie. Ostatnio na koncercie na szczęście przekonał mnie, że to tylko chwilowa słabość ; ). Cała płyta mi się podoba, tylko jego robota akurat trochę psuje efekt.
Kawałki z "Piątku" na żywo - w wykonaniu całego Tworzywa i w trochę innych aranżacjach - robią trochę lepsze wrażenie, niż na płycie, ale tak czy siak jest tam, jak dla mnie, kilka hitów: przede wszystkim "Goryl" - znów świetny podkład Emadego, "Bla bla bla numer dwa", "Nie bo nie" - pierwszy singiel.
Cytat:'Fru' słyszałem może ze dwa razy.
Ja też znam od niedawna, w zasadzie dopiero się z tym krążkiem zapoznaję. Dobra płyta, nie rozumiem ogólnych narzekań. Np. "Chodźmy w deszcz", "Do pani" - to jak dla mnie czołówka najlepszych kawałków w karierze Fisza.
Cytat:Ostatnio częściej słucham sobie płytki 'Na Wylot' - to jest to!(jedna z pierwszych płytek Fisza, tak?). Może dlatego, że Tworzywo mi się bardzo podoba to i 'Na wylot' mi szybko 'weszło'. 'Rozmyty' czy kawałki o podobnym klimacie to dla mnie miazga. Polecam ten albumik, jeśli nie słyszałeś ; ).
Słyszałem oczywiście, "Na wylot" (to jego druga płyta) i "F3" to podstawa ; ). Najlepsze oczywiście "30 cm" i "Rozmyty".
11-09-2006, 07:50 PM
IstnyKurwaRomantyk napisał(a):Powiedzcie mi czemu tak zachwycacie sie Fiszem? Koles jest maksymalnie nudny i monotonny, a z tego co widze to w dobrym tonie jest podawanie go przy okazji wymieniania tego co sie slucha w hh. Nuda podana w pseudointelektualnej otoczce
jestes kretynem