Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Hip Hop
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
Cytat:komercyjne nie zawsze znaczy gorsze
No nie zawsze
Mnie strasznie oburzało jak Peja manifestował swe pochodzenie "ja reprezentuje biede". Jak dla mnie to nieszczere było, ja tak to odbierałem. Wydaje mi sie ze koles chciał poprostu trafic do okreslonej grupy widzów. Być może się mylę.
Właściwie to za sprawą Peji z hip hopu po troszku zrobili produkt marketingowy. Facet osiągnął sukces komercyjne i dość dużą jak na Polskę sławę. Od razu wówczas pojawiła się nowa moda na "hip hopowca". Zbudowała się taka otoczka, od cholery tego było, wszystko mi sie z Peją kojarzyło (wtedy to był cybha najbardziej znany raper). Ja tak to odbierałem, jako człowiek nie za bardzo interesujący się hip hopem, jako ktos stojący z boku tej od tej subkultury.

Co do Mezo: właśnie właśnie. Nic do niego nie miałem, ale od kiedy zaczął się 'mieszać w politykę' to stracilem szacunek. OStatnie kawałki to chyba poruszaly temat panienek itp. czyli dosc zwyczajnie. Kiedys sie wyrózniał, teraz poziom ma taki sam jak reszta ziomów z ESKI Wink

Abradab to z Kalibra jest, nie?? Idea
franek napisał(a):sporo ludzi, ktorzy sie znaja na tej muzyce ceni sobie tez wlasnie Eldo, Grammatik i WWO, sam sie na ich temat nie wypowiem, bo ich nie znam.

WWO (a głównie Sokół) w ogóle mnie nie rusza. Zero pomysłowości, wkurzający głos.
balzac napisał(a):Abradab to z Kalibra jest, nie?? Idea
Ta

Co do kawałka Reprezentuje biede to niezły był. Miał niezły podkład i Peja nawet fajnie tam rapował. No, ale tekst trzeba olać, bo rzeczywiście pierdoli tam bzdury.
Cytat:Właściwie to za sprawą Peji z hip hopu po troszku zrobili produkt marketingowy. Facet osiągnął sukces komercyjne i dość dużą jak na Polskę sławę. Od razu wówczas pojawiła się nowa moda na "hip hopowca". Zbudowała się taka otoczka, od cholery tego było, wszystko mi sie z Peją kojarzyło (wtedy to był cybha najbardziej znany raper)

nie, nie, juz 8 lat temu pol polski wariowalo na punkcie liroya, ktory wlasciwie osmieszal sie troche swoim zachowaniem pozascenicznym, mimo, ze jak na hh muzyki wcale takiej zlej nie nagrywal, bardziej 'imprezowe' podklady no i byl prekursorem, no pierwszym czlowiekiem ktory to w ogole zaczal. ale co z tego, kiedy slabosc wiekszosci jego tekstow dorownywala t-raperom znad wisly. imo wcale nie peja jednak wypromowal ostatecznie tylko "kinematografia" paktofoniki. pamietam, jak ludzie u mnie w szkole rozpaczali po smierci magika. no, to chyba najwazniejsza plyta do tej pory calego nurtu - choc moim zdaniem broni sie najwyzej 2/3 albumu.

sokol- nie wiem, kawalek, ktory slyszalem z francuzami z soundkail byl calkiem niezly, nawet mimo tego osiedlowego moralizatorstwa i filozofowania.

a w kategorii najslabszych raperow polskiego hip-hopu wygrywaja u mnie doniu, ascetoholix, verba i hemp gru, ewentualnie nowator jeszcze sie lapie. funky filon jest bardziej smieszny niz kiepski, ale moznaby wlasciwie tez o nim wspomniec.
no dobra dobra Surprised
nie wiedziałem, że ty taki znawca hip-hopu Smile

No rzeczywiście za Liroyem pół Polski szalało. Teraz mi się przypomniało, jaki to był szał na punkcie "autobiografii" czy przerobionej "imprezy".
Z tym że z czasów "świetnośći" Liroya nie kojarze, zeby pół Polski chodziło w szerokich spodniach. Poprostu razem z wzrostem kariery Peji i reszty ziomów zaczeła sie wielka moda na hip hop i to na duzo wieksza skale niz to mialo miejsce za czasów Liroya.
Wszystko mi się kojarzy z Peją, bo w szkole chłopaki sie podniecali każdym jego kawałkiem, więc w szkole zawsze padało słowo Peja. Zaczęły sie wakacje, pojechałem do ciotki, na murach tego miasta, przewaznie co jakies 200metrów widniał napis "Peja". Poprsotu szału chuja dostawałem od tego Evil or Very Mad . Tego zioma poprostu nie cieripię. Kiedys omal wpierdolu nie dostałem, jak zarymowałem "Peja kawał geja". Big Grin

A słyszeliście Stasia?? Idea
Spoko ziomal jest, ponoć współpracował z Tymonem i Kazikiem.
Wink
w sumie to Liroyowi nalezy oddac fakt ze byl w mniejszym lub wiekszym stopniu szczery Smile

a slyszal ktos Nagły Atak Spawacza?
XdkyX napisał(a):a slyszal ktos Nagły Atak Spawacza?
Kurwa Monika?? Idea
Wiem, żę wydali kilka albumów na nielegalu. Kumpel zna, słucha, lubi, zapodaje teksty tych ziomalów. Big Grin
Coś słyszałem ze nową płytę wydają teraz Wink

edit; to Monice to chyba nie oni Big Grin , ale w każdym bądź razie mają i tak kilka wulgarnych kawałków
to sa ci kolesie od "ZHP to kurwy i pedaly...." "Uve kolarz" "pedal roman" "anty liroy" etc
Lepsi od tych wszystkich ciulow piepszacych o jaraniu trawy Laughing
XdkyX napisał(a):w sumie to Liroyowi nalezy oddac fakt ze byl w mniejszym lub wiekszym stopniu szczery Smile

a slyszal ktos Nagły Atak Spawacza?

Wynajete limuzyny po drodze gnaja, wszyscy na wesele zapierdalaja Big GrinBig GrinBig Grin

Hehe, mlodosc mi sie przypomina Big Grin a tak odnosnie hiphopu to poecam hemp gru, co ci debile robia to ludzkie pojecie przchodzi, nie wiedzialem ze mozna byc AZ TAKIM kretynem... polecam kawalki "Nienawisc", a zwlaszcza i nade wszystko "Zycie Warszawy" - juz pierwszy wers powoduje glupawke Big Grin
IstnyKurwaRomantyk napisał(a):a tak odnosnie hiphopu to poecam hemp gru, co ci debile robia to ludzkie pojecie przchodzi, nie wiedzialem ze mozna byc AZ TAKIM kretynem... polecam kawalki "Nienawisc", a zwlaszcza i nade wszystko "Zycie Warszawy" - juz pierwszy wers powoduje glupawke Big Grin

Fakt ,Ci kolesie ostatio niszcza nieprzecietnie.
Hehe. Nagły Atak Spawacza - kolejna śmieszna kapela, ale miło jest się pośmiać z ich piosenek Big Grin Pedał Roman rządzi Laughing
OMG... nie nawidze hip hopu!!! Nie nawidze tych naciąganych teledysków, na których laski mają sylikony a sami "Wielcy Mc i Raperzy" podrabiane kajdany i błyszczące skarpetki Tongue... Co ci "wokaliści mają do pokazania??? Pewnie grają świetne solówki na gumce od dresów Laughing

[Obrazek: hiphop.jpg]
Jesteś idiotą bez elementarnej zdolności czytania ze zrozumieniem. Nikt tu nie mówi o amerykańskim pseudo-hiphopie, w którym gołe laski machają cyckami. Przeczytaj topic, a moze zrozumiesz o czym mowa.
A ja tam lubie T-Raperow. Prawdziwy hardcorowy hiphop Big Grin Prekursorzy rapu w polsce. Świetne podkłady, genialne texty....ehhh ja chcę "KOC" z powrotem Big Grin !!!!
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41