Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Hip Hop
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
Tylko mnie nie zabijcie! Nie.. nie jestem ziomalem.. =) Ale pomimo tego ze jestem tru necro metal to od czasu do czasu moge posluchac paru hip hopowych kawalkow (wlasciwie to musze- szkolny radiowezel)
IMHO calkiem niezle sa:
Jeden Osiem L- 'Jak zapomniec'
Kaliber 44- '+ i -' oraz 'Psychodela'
czyli nie stricte hip hopowe utwory..
A co z wami? Jakie sa Wasze ulubione kawalki?

PS. Jeszcze jedno.. NIezly tez jest 'Jestem Bogiem'.. tylko nie wiem czyj to utwor..
Dżemik napisał(a):PS. Jeszcze jedno.. NIezly tez jest 'Jestem Bogiem'.. tylko nie wiem czyj to utwor..

Paktofonika Wink wiem bo kumpela słucha
Dżemik napisał(a):IMHO calkiem niezle sa:
Jeden Osiem L- 'Jak zapomniec'

Jeden Osiem Gay,.. Wink
To oczywiscie nazwa uzywana przez moich kumpli, ktorzy maja wiecej wspolnego z HH niz ja,.. Proste, uwazaja ze to AZ za bardzo komercyjny zespol, ktory jednym songiem sie ostro wylansowal,..

Zazwyczaj na maila dostaje przerozne kawalki ktore wysylaja mi kumple,. niektore to polew z prostackich tekstow itp, niektore moze i cos w sobie maja Wink
Komercyjny.. komercyjny.. Problem w tym ze teraz nawet najbardziej hardcorowy i ziomalski squad jest komercyjny jak jasna cholera.. Hip hop nie jest juz muza niszowa..
A 1 8 L (i Kaliber) niezle sa dlatego ze jest tam cos z muzyki.. to nie jest 1 bit i nawijane do tego przyglupiaste teksty..
Powaliło was????????!!!!!!!!!!!!! Mad Mad

Wy słuchacie hiphopu ?????!!!!!!!!. Ludzie przeciesz to debilna muzyka. Dno dna metr mułu. Moze sie jeszcze okaze ze chodzicie i malujecie bazgroły na pociagach Evil or Very Mad Evil or Very Mad . Jak w radiu czy telewizji leci jakis kawałek hhopowy to przełaczam by sie nie zbełtac.
Hej hej.. spokojnie.. nikt nie pisze ze slucha hh.. Napisalem ze oprocz masy badziewia da sie znalezc kilka utworow ktore moze nie porywaja.. ale i nie draznia..

Btw: Co mam ja biedny zrobic skoro u mnie w szkolnym radiowezle na zmianie leci Jeden Osiem L i Therion? =P Ah.. no i soundtrack z Czterech Pancernych.. =D
HH...słuchałem kiedyś, nawet kilka kawałków mi podpasiło...ale to już przeszłość Angry i całe szczęscie. Co do 1 8 L...tak naprawde to A. H. L(pierwsza i ósma litera alfabetu - AH- Adolf Hitler), więc bez komentarza...DESTROY NASIZM!!! (a piosenka juz sie staje nudna po całodobowej emisji przez warszawskie radio...) Rolleyes
Heh.. do Adolfa bym ine doszedl.. myslisz ze to nie jest zbieg okolicznosci?

Ja pomimo tego ze hh nigdy nie sluchalem uwazam ze 'Jak zapomniec' niezle jest.. =)
Wszyscy zachwalają tą piosenkę (nie wiem czemu Wink ) A hip hpou nie słucham, taka muzyka mnie nie kręci.
Zbieg okoliczności...może tak, może nie. Czytałem to w gazecie, czy na jakimś forum, nie pamietam już, w każdym razie ludzie potwierdzali :? jeszcze do hh wracając, wiele zespołów sie przez tą scene przewija, ale zespół, do którego miałem szacunek(słowo tak często powtarzane w hh) to PAKTOFONIKA i w większości tego zespołu właśnie sluchalem Tongue A "Jak Zapomnieć" to troche taka życiowa piosenka(wiadomo, każdy przeżywa nieszczęśliwe miłości i to taka troche piosenka na doła), ale fakt faktem, że jest już przeze mnie przesłuchana do granic możliwości i nie mam ochoty na więcej Laughing Confusedhock: Tongue
No jesli Ci sie przejadla.. mi jeszcze nie.. dlatego ja lubie.. =) A Paktofonika.. to taki 'perfidny' hh.. bit i glupie teksty do tego (chociaz 'Jestem Bogiem' niezly jest wlasnie dzieki tej prostocie).. Lepszy jest Kaliber 44 (tzn. te 2 piosnki ktore wymienilem.. slyszalem jeszcze 2 ale byly do pupy..).. Z tego co mi mowil kumpel to Kaliber 44 to 'psychodeliczny rap'..
Ja do ludzi suchających hop-siupu nic nie mam (większość kumpli Tongue), ale samej muzyki nie potrafię znieść (fiyzcznie) ... i nie wiem dlaczego. :?
Ja moze do hiphopowców tez bym nic niemiał gdyby oni sie mnie nie czepiali. Evil or Very Mad Przykład - dwóch "kumpli" z klasy słucha hh i ciagle maja do mnie jakies uwagi typu : jak ja sie ubieram , jaka mam fryzure itp etc itd. Mad :!:
'jak zapomnieć..' podoba się mojej babci<buehehe>

Zgadzam się w zupełnościi z 7th seeker! słuchanie tego przyprawia mnie o mdłości! nie wiem skąd ten wstręt do hh! ale u niektórych metali i rockmenów to chyba normalne...............
Zgadzasz sie i sie nie zgadzasz jednocześnie...paradoks, przecież gość pisze, że nie znosi hh, a Ty sie z nim zgadzasz jednocześnie zarzucając metalom wstręt do tegoż gatunku muzyki...
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41