Cytat:Słuchaj, nie obchodzi mnie czy jacyś hhopowcy nie lubią metalu, NIE MUSZĄ, jak dla mnie to mogą go nienawidzieć, i nim gardzić, co mnie to obchodzi?
Dokladnie. W dupie mam i gust i tyle. Nie sluchaja, czego chca...
Cytat:Zresztą ja nie patrze na to kto czego słucha, mam znajomych słuchających HH, techno i jakoś się nie zagryzamy
Wlasnie- moi najlepsi znajomi sa zachwyceni Fiszem i Paktofonika- ich problem.
szczera prawda, media wykreowaly metal jako cos bardzo zlego, rodzice mojego znajomego zakazali mu sie ze mna zadawac, bo jestem satanista :], no nie chodze do kosciola i nosze koszulki z diablem (eddie'm

), no ale wracajac do tematu wiekszosc osob ktora slucha muzyki powszechnej ze tak to nazwe nigdy w zyciu nie slyszala zadnego kawalku metalowego, a jak im puszczam to mowia ze fajne i ze mysleli ze sie beda drzec tam

qsiarz napisał(a):wiekszosc osob ktora slucha muzyki powszechnej ze tak to nazwe nigdy w zyciu nie slyszala zadnego kawalku metalowego, a jak im puszczam to mowia ze fajne i ze mysleli ze sie beda drzec tam
No i w tym jest właśnie problem- że ludzie oceniają coś, czego kompletnie nie znają.
Najlepsze jest to, ze zanim sobie pierwszy ostrzejszy kawalek zapuscilem(a byla to ledwie Nirvana) spodziewalem sie wlasnie czegos tak ostrego, ze odrzucajacego- jakis rykow, czy cos w ten desen...
A tu wszystko ladnie, pieknie, melodyjnie

przegladam forum zobaczylem ten top i mmusialem sie zaerejesteroac

Dżemik napisał(a):Jeden Osiem L- 'Jak zapomniec'
Kaliber 44- '+ i -' oraz 'Psychodela'
czyli nie stricte hip hopowe utwory..
A co z wami? Jakie sa Wasze ulubione kawalki?
18 - pop
k44 rap
a pozatym slucham RAPU ew HH nie dbam oto co kto mowi slucham co mi sie podoba ale raczej żeczy strasze andergrandowe. pozatym lubie punka i reggae

Cytat:żeczy
N/C
Cytat:nie dbam oto co kto mowi slucham co mi sie podoba
I slusznie. Rzecz w tym, ze nie dbam tez o to, co inni mysla na temat mojego zdania na hh i inne badziewie
Mala dygresja- znaki przestankowe.
[quote="ReTuRn"]
Cytat:żeczy
N/C
[qoute]
mam mala dyslekcję

(juz zaczynam uzywac znaków przystankowych

).
Ja w hh nie widze ani słysze nic ciekawego co by mogło mnie zainteresować, więcej nie toleruje takiego czegoś, denerwuje mnie to i tyle na temat hh
Jebać hip-hop !!!
NIE INACZEJ !!!
Dresik nie zgadzam sie

wiem jakimi opiniami wsrod raperow ciesza sie doniu, mezo, liber etc. -nie musisz mi tego mowic, ale dla typowego nastolatka zjadajacego wszystko co leci na vivie i jest na topie wlasnie ci kolesie sa najlepsi bo maja niezle beaty i melodie. wiadomo co kazdy choc troche szanujacy sie raper mysli o nich, ale tez piszac ze nikt nie zwraca uwagi na slowa nie mialem na mysli tych ambitnych.
jaki dresik?
Cytat: ale dla typowego nastolatka
ja np nie jestem typowy
slyszal ktos cypress hill?
ano dresik to koles ktory pisze sobie posty od czasu do czasu tutaj
co do cypress hill- ciemnosc i kult

NA STOS WSZYSTKICH POLSKICH RAPERÓW Z OKRESU 2000-2005 !!! Dla pozostałej części (2000-) nalezy się jednak szacunek, bo starali się tworzyć to co w tej niezrozumiałej dla mnie subkulturze najlepsze. Jak dziś widzę jakiś ziomali na VIVIE polska albo MTV to aż mnie skręca! Kto takich prostaków do TV wpuszcza! NA STOS!
Nivo napisał(a):NA STOS WSZYSTKICH POLSKICH RAPERÓW Z OKRESU 2000-2005 !!! Dla pozostałej części (2000-) nalezy się jednak szacunek, bo starali się tworzyć to co w tej niezrozumiałej dla mnie subkulturze najlepsze. Jak dziś widzę jakiś ziomali na VIVIE polska albo MTV to aż mnie skręca! Kto takich prostaków do TV wpuszcza! NA STOS!
Całkowicie się z Tobą zgadzam. Ja niecierpie hip-hopu, ale uwarzam, ze ci pierwszy raperzy po prostu starali się stworzyć coś nowego i ciekawego (że im się nieudało nic ciekawego stworzyć to już inna sprawa), więc nierozumiem czemu od razu przekreślać wszystkich. No i wtedy robili tą "muzykę", bo ją (chyba) kochali, a teraz to juz jest tragedia. Wszystko dla kasy. Chociaż jak już wcześniej pisałam zdarzają się wyjątki.
-lilith- napisał(a):Nivo napisał(a):NA STOS WSZYSTKICH POLSKICH RAPERÓW Z OKRESU 2000-2005 !!! Dla pozostałej części (2000-) nalezy się jednak szacunek, bo starali się tworzyć to co w tej niezrozumiałej dla mnie subkulturze najlepsze. Jak dziś widzę jakiś ziomali na VIVIE polska albo MTV to aż mnie skręca! Kto takich prostaków do TV wpuszcza! NA STOS!
Całkowicie się z Tobą zgadzam. Ja niecierpie hip-hopu, ale uwarzam, ze ci pierwszy raperzy po prostu starali się stworzyć coś nowego i ciekawego (że im się nieudało nic ciekawego stworzyć to już inna sprawa), więc nierozumiem czemu od razu przekreślać wszystkich. No i wtedy robili tą "muzykę", bo ją (chyba) kochali, a teraz to juz jest tragedia. Wszystko dla kasy. Chociaż jak już wcześniej pisałam zdarzają się wyjątki.
zgadzam sie z 1cytatem z 2niedokonca. znam ( wlasciwie slyszalem) plyte famili hp rok zaczeli w 94 robic moze ostatnia plyte wydali w 2002 sa zajebisci i naprawde nie robia tego dla kasy.
jak to kiedys powiedzial: "pokój sztucznie niezmienionym"...
ps. wilk dresik ja nie byc ja dopiero zaczynac pisac ale mi sie tu podobac i ja tu zostac