07-19-2006, 10:42 AM
Morte napisał(a):Krzychun napisał(a):Morte napisał(a):The Stig napisał(a):z nazwy znam moze ze trzy, a z twórczosci zero, bo w przeciwnym razie nie byłbym trvedla mnie mówienie o tym ze to nie muzyka to zadna przesada - po prostu tak uważam i kropka (.) nie widze w tym zadnego polotu i jakiejkolwiek wartości
Pierdolisz jak potłuczony. Jak możesz "nie widzieć w tym żadnego polotu" skoro nie znasz żadnej twórczości? Pozerski pizdokleszcz
Ja znam polski hh calkiem niezle,wiele albumow slyszalem i popieram zdanie Stiga.
Owszem stary ale Ty chociaż przyznajesz że słysząłeś trochę tej twórczości, więc masz podstawy do krytyki. Ja Z hh lubię tylko kaliber 44. Stig zaś pisze tak ponieważ taki jest powszechny trend i przyznaje się do całkowitej nnieznajomości tej muzyki. Wg. mnie trzeba znać choć trochę to co krytykujemy.[/i]
nie wcale nie znam tworczosci hh, jest to tak undergroundowa muzyka ze nigdzie jej nie mozna usłyszeć... włączysz TV HH, włączysz radio HH, włączysz TV hh, idziesz do kanajpy hh i tak jest ciągle. nie jestem wielkim melomanem hh i jezeli nie upadne na głowe to nie bede... ale jak to kurwa słysze to mnie najzwyczajniej w swiecie trafia. Argumenty na krytyke znajda sie jak najbardziej...
Krzychun napisał(a):Stig to pajac,mysli ze jak dorwal plytki COF i jakis gotyckich pedalstw to ma niewiadomo jak dobry gust.Gdybym mial co polecac z hh to calkiem znosny byl album "Nie bój się zmiany na lepsze" WWO
tutaj nie chodzi o gust... uwierz ze lubie posłuchac wielu innych gatunków muzycznych niz rock/metal szeroko pojete... ale ja osobiscie hh nie moge słuchac, wole cisze i spokoj niz to coś... poza tym jestes troche niejedno pogoądowy, no ale cóż, jak sie chce zachować twarz to czasem trzeba skłamać...
Zoltan napisał(a):Podkład w Hip Hopie jako taki istnieje. To troche jak techno - przeważają brzmienia zrobione na kompie i na winylach. Rzadko, ale zdarzają się też instrumenty. Akurat w tej chwili ciężko mi podać jakiś sztandarowy przykład, ale w Fort Minor w niektórych kawałkach możemy odnaleźć pianino lub duet smyczkowy.
Majstersztyk w rapie to poporstu Colio i Gangsta Paradise... temu utworowi nic wiecej nie trzeba... a dzisejsza hołoto i poslki hip hoop ? pogadają 5 minut, laski na klip wystawią i kasa leci... hujowe słowa, hujowa muzyka, a jeszcze bardziej hujowe wykonanie... disco polo jest juz lepsze bo przy tym przynajmniej mozna zrobic impreze weselną