05-07-2005, 12:02 PM
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
05-07-2005, 01:08 PM
Jak tu nie generalizowac jesli sie oznajmia wlasne zdanie? ogolnie hh przyjmuje obojetnie, nie kreci mnie tematyka poruszana przez jego tworcow, jednakze kiedys znajoma puscila mi kawalek, nie pamietam jakiego zespolu, w ktorym prawili o jakims mlodziencu, ktory byl zaniedbywany przez swoja rodzine, gdyz ta w calosci skoncentrowala sie na swojej perelce - coreczce. Chlopak przez to sie pograzyl, zdolowal i po roznych przejsciach wyladowal na cmentarzu. (wielki skrot). nie powiem - sensowny i refleksyjny tekst. wszedzie znajda sie jakies "rodzynki", lecz w znakomitej wiekszosci hh do mnie nie trafia.
05-07-2005, 03:14 PM
Kamael napisał(a):Dżemik napisał(a):PS> I niech mi ktos powie ze takie DKA- Jak By To Bylo nie ma ladnego tekstu..To akurat mnie nie ruszyło, ale jeśli już o tekstach to bardzo dobre ma Fisz.
Fakt.. Fisz takze ladne teksty ma.. Jak rowniez Łona..

Jesli mowimy o fajnych utworach hh.. Abradab- Rapowe Ziarno (dla odmiany ten kawalek ma beznadziejny tekst).. Reggae w hh mowimy TAK! Nie jest to moze ta sama klasa co DKA, ale tez milo sie slucha.. :]
Cytat:wszedzie znajda sie jakies "rodzynki", lecz w znakomitej wiekszosci hh do mnie nie trafia.
O to to!

05-07-2005, 03:16 PM
Paktofonika ma niektóre fajne, relaksujące teksty. Często kiedyś słuchałem jakiejś takiej piosenki (jak leciał tytuł :? ?) "Nie zależy mi by być kanonizowanym/Ja to ja i jako ja chcę być znany..." itd.
05-07-2005, 03:29 PM
aXe Rose napisał(a):Paktofonika ma niektóre fajne, relaksujące teksty. Często kiedyś słuchałem jakiejś takiej piosenki (jak leciał tytuł :? ?) "Nie zależy mi by być kanonizowanym/Ja to ja i jako ja chcę być znany..." itd.
To było jak pamiętam "Ja To Ja".
Zgodzę się ze stwierdzeniem, że Fisz ma fajne teksty.I jeszcze O.S.T.R.
Dzem: Nu, kochanie, edytuj posty.. ;p
05-07-2005, 03:42 PM
Wlaciwie to Dresik ma wiele racje i z wiekszoscia tego co powiedzial sie zgadzam, tylko jedno mi sie nie podoba
A tak pozatym to nie jestem metalem i chyba nie moglbym sie identyfikowac z zadna z subkultur. Wydaje mi sie ze takie podzialy sa zbedne i tylko jeszcze poglebiaja nietolerancje. A muzyka jaka slucham jest dosc roznorodna i nie obchodza mnie gatunki. Slucham tych muzykow, ktorzy w moim odczuciu cos soba prezentuja a ich muzyka potrafi mnie poruszyc. I mam gdzies czy to sie nazywa metal, grunge, punk, blues, jazz, czy jeszcze inczej. Pozatym jedyna muzyka ktora zasluguje na miano tej najbardziej wartosciowej, to IMHO muzyka klasyczna. Jej tworcy(jak chociazby Mozart) sa prawdziwymi geniuszami gdysz potrafia przekazac cos bez uzywania slow, samym pieknem muzyki. Tylko do tego trzeba dojerzec. Ja niestety jescze do niej dokonca nie doroslem, ale staram sie
PS. Co bys nie myslal ze np taki punk rock to muzyka glupia, wulgarna i pozbawiona sensu(bo taki stereotyp najczesciej spotykam, przynajmniej w moim otoczeniu) to polecam Ci min takie pisoenki jak: 'Osamotniony w tlumie', 'Moglbym zapomiec', czy tez 'Nie ma litosci' Włochatego, albo 'Ile procent duszy?', 'Sztuka zycia' i np. 'Zabojca czasu' Dezertera. W punk rocku tez moze byc naprwade sporo przekazu i tresci
PS2. A tak juz przy okazji:
JEDYNIE ALICE IN CHAINS... nothing else metter
Dresik napisał(a):W każdym razie HH, ma przesłanie i to największe ze wszystkich muzyk.To mnie troche rozbroilo. Myslisz ze jestes na tyle obryty ze wszystkich 'muzyk' aby oceniac ile jest w nich tresci i przekazu. A co do stwierdzenia ze w hh jest jego najwiecej, to sie nie moge zgodzic. Hh jest obecnie na topie a co za tym idzie powstaje wiele tandetnych i kiczowatych zespolow. Tak jest z kazda muzyka, ktora jest aktualnie trendy(jak ja nienawidze tego slowa). Sa ci ktorzy naprawde soba cos prezentuja, jak i sa zwykli pozerzy i tandeciarze chcacy latwo sobie dorobic- i tych najczesciej jest wtedy najwiecej. Dokladnie tak samo byloby z innymi rodzajami muyki. Gdyby np. Punk rock znowu stal sie polularny, to oprocz tych prawdziwych, wartosciowych zespolow, pojawilby sie tysiace takcih Avrilek.
A tak pozatym to nie jestem metalem i chyba nie moglbym sie identyfikowac z zadna z subkultur. Wydaje mi sie ze takie podzialy sa zbedne i tylko jeszcze poglebiaja nietolerancje. A muzyka jaka slucham jest dosc roznorodna i nie obchodza mnie gatunki. Slucham tych muzykow, ktorzy w moim odczuciu cos soba prezentuja a ich muzyka potrafi mnie poruszyc. I mam gdzies czy to sie nazywa metal, grunge, punk, blues, jazz, czy jeszcze inczej. Pozatym jedyna muzyka ktora zasluguje na miano tej najbardziej wartosciowej, to IMHO muzyka klasyczna. Jej tworcy(jak chociazby Mozart) sa prawdziwymi geniuszami gdysz potrafia przekazac cos bez uzywania slow, samym pieknem muzyki. Tylko do tego trzeba dojerzec. Ja niestety jescze do niej dokonca nie doroslem, ale staram sie

PS. Co bys nie myslal ze np taki punk rock to muzyka glupia, wulgarna i pozbawiona sensu(bo taki stereotyp najczesciej spotykam, przynajmniej w moim otoczeniu) to polecam Ci min takie pisoenki jak: 'Osamotniony w tlumie', 'Moglbym zapomiec', czy tez 'Nie ma litosci' Włochatego, albo 'Ile procent duszy?', 'Sztuka zycia' i np. 'Zabojca czasu' Dezertera. W punk rocku tez moze byc naprwade sporo przekazu i tresci
PS2. A tak juz przy okazji:
JEDYNIE ALICE IN CHAINS... nothing else metter

05-07-2005, 04:13 PM
Dżemik napisał(a):Łona faktycznie też ma ciekawe teksty, ale przydomek sobie wybrał najgłupszy jaki można, co mnie skutecznie od słuchania go odstrasza ;D. Nie zgodzę się, że Fisz ma złe podkłady, ja je bardzo lubię.Kamael napisał(a):Dżemik napisał(a):PS> I niech mi ktos powie ze takie DKA- Jak By To Bylo nie ma ladnego tekstu..To akurat mnie nie ruszyło, ale jeśli już o tekstach to bardzo dobre ma Fisz.
Fakt.. Fisz takze ladne teksty ma.. Jak rowniez Łona..Jednak Jak By To Bylo DKA oprocz ladnego tekstu, ma tez swietny podklad (ah te smyczki!), czego nie mozna powiedziec o utworach Lony, czy Fisza..
Dżemik napisał(a):Jesli mowimy o fajnych utworach hh.. Abradab- Rapowe Ziarno (dla odmiany ten kawalek ma beznadziejny tekst).. Reggae w hh mowimy TAK! Nie jest to moze ta sama klasa co DKA, ale tez milo sie slucha.. :]Cóż, jeśli bierze w tym udział Gutek z Indios Bravos, to musi wyjść niezły kawałek. Dobry muzycznie, bo tekst rzeczywiście jest po prostu głupi i bezsensowny.
Dżemik napisał(a):I ja również się zgadzam.Cytat:wszedzie znajda sie jakies "rodzynki", lecz w znakomitej wiekszosci hh do mnie nie trafia.
O to to!
Anonymous
05-07-2005, 07:13 PM
LOL, teraz to większość z was "kocha" hh...
05-07-2005, 07:24 PM
DeMoN.|. napisał(a):LOL, teraz to większość z was "kocha" hh...
Nadinterpretujesz..
05-07-2005, 08:12 PM
Cytat:LOL, teraz to większość z was "kocha" hh...
To nie wiesz, ze zapanowala moda na tolerancje? Gdzie Twoja spoleczna wrazliwosc? Nie idziesz z postepowym duchem naszych czasow, niedobrze... Moze dla przyzwoitosci wezmiesz chociaz udzial w demonstracji jakiejs mniejszosci?
05-07-2005, 11:56 PM
ciesze sie, ze sa tacy ludzie jak return... na prawde 

05-08-2005, 12:18 AM
Albo ktos nie wyczul ironii, albo, jak iwdac probuje byc ironiczny samemu i mu/(jej?) nie wychodzi.
05-08-2005, 12:19 AM
W znakomitej większości 99,9% nienawidzę tej muzyki. Ale jak akurat jakieś 2 czy 3 kawałki mi się podobają, to nie będę wstawiał kitu, że tak nie jest.
05-08-2005, 09:21 AM
DeMoN.|. napisał(a):LOL, teraz to większość z was "kocha" hh...Heh, kto tu mówi o miłości? Jeśli Ty lubisz zamykać się w kilku słuchanych przez Ciebie gatunkach, to proszę bardzo, ja lubię czasem poeksperymentować i wcale nie mam zamiaru się wstydzić tego, że coś co tworzą dwaj polscy hip hopowcy mi się spodobało.
Celowo nadinterpretujesz niektóre posty.
05-08-2005, 06:26 PM
fag