10-23-2004, 03:31 PM
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
10-23-2004, 04:01 PM
Myślę, że ten temat już się skończył i nie należy ciągnąć go dalej. Teraz powstają kolejne wątki, kolejne kłutnie o poglądy. Totalne gówno.
Anonymous
05-06-2005, 01:28 PM
Dżem skoro odblokowałeś ten temat o jakże "wartościowej" muzyce to chociaż jako moderator przeniósłbyś post niejakiego zioma "Dresika" który się chyba zabardzo naćpał i wyrymował takiego małowartościowego posta
05-06-2005, 02:34 PM
co mysle o hh:
ktos cos sobie mowi, slychac w tle jakies stukanie, piski, ewentualnie zarysowany winyl. czlowiek bez wyraznej motywacji do sluchania kompozycji usypia. zaiste gatunek ten nadaje sie na opowiadanie bajek... Co z tego, ze jest on az przesycony glebokimi ,jak to mawiaja, przeslaniami (suczki te wasze sztuczki - ot, przyklad) skoro jego sposob przekazu nie jest w stanie nikogo zmotywowac do dzialania... no chyba ze komus wystarczaja monotonne, bezplciowe slowa i nic wiecej.
ktos cos sobie mowi, slychac w tle jakies stukanie, piski, ewentualnie zarysowany winyl. czlowiek bez wyraznej motywacji do sluchania kompozycji usypia. zaiste gatunek ten nadaje sie na opowiadanie bajek... Co z tego, ze jest on az przesycony glebokimi ,jak to mawiaja, przeslaniami (suczki te wasze sztuczki - ot, przyklad) skoro jego sposob przekazu nie jest w stanie nikogo zmotywowac do dzialania... no chyba ze komus wystarczaja monotonne, bezplciowe slowa i nic wiecej.
05-06-2005, 03:03 PM
a ja wam powiem tyle... wy wszyscy o hh gowno wiecie (tak samo i ja
) i zauwazcie ze dziwimy sie ze hh nas nei toleruja, ze niejeden metal dostal wpierdol od hh za to jakiej muzy slucha, a sami tutaj ich jezdzicie.... pogadajcie z nimi sobie moze cos wytlumacza jedni drugim ... zauwazcie tez ze jak dla nas (metalowcow i rockowcow) ich muzyka to tylko glupie gadanie (bo faktycznie wiekszosc piosenek ktore leca w TV i radiu sa glupie co nie zmienia faktu ze inne nie moga miec jakiegos przeslania) do jednostajnego bita w ktorym nikt z nas nic nei widzi, to tak dla nich nasza muzyka to tylko "darcie ryja o szatanie" (i kolesie nie patrza na to ze sa gatunki rozne... im kazdy metal kojarzy sie tylko z szatanem i wrzaskami ktore nie maja sensu)
krotko mowiac ignorancja po obu stronach chociaz jedna i druga strona chuja wie o drugiej.... taka jest prawda

krotko mowiac ignorancja po obu stronach chociaz jedna i druga strona chuja wie o drugiej.... taka jest prawda
05-06-2005, 03:14 PM
Rumian napisał(a):a ja wam powiem tyle... wy wszyscy o hh gowno wiecie (tak samo i janic nowego nie powiedziales ;p) i zauwazcie ze dziwimy sie ze hh nas nei toleruja, ze niejeden metal dostal wpierdol od hh za to jakiej muzy slucha, a sami tutaj ich jezdzicie.... pogadajcie z nimi sobie moze cos wytlumacza jedni drugim ... zauwazcie tez ze jak dla nas (metalowcow i rockowcow) ich muzyka to tylko glupie gadanie (bo faktycznie wiekszosc piosenek ktore leca w TV i radiu sa glupie co nie zmienia faktu ze inne nie moga miec jakiegos przeslania) do jednostajnego bita w ktorym nikt z nas nic nei widzi, to tak dla nich nasza muzyka to tylko "darcie ryja o szatanie" (i kolesie nie patrza na to ze sa gatunki rozne... im kazdy metal kojarzy sie tylko z szatanem i wrzaskami ktore nie maja sensu)
05-06-2005, 03:24 PM
zgadzam sie z tym dresikiem...koles przynajmniej stoi przy swoim i wie czego broni (tj. wie o czym mowi, bo nie broni piosenek 18L ani 3W-tylko bardziej wartosciowy hip hop) ale ja polskiego hiphopu nie lubie bo poprostu nasz jezyk mi tu nie pasuje...
pozatym jednak uwazam ze murzyni maja "to cos" do robienia muzyki (nie tylko rapu przeciez, bo i w punku tez ich znajdziemy)i sa odkrywcami hip hopu
i nie tylko...bo wielu innych zajebistych gatunkow muzycznych
pozatym jednak uwazam ze murzyni maja "to cos" do robienia muzyki (nie tylko rapu przeciez, bo i w punku tez ich znajdziemy)i sa odkrywcami hip hopu

05-06-2005, 03:35 PM
Jeśli chodzi hh to lubie pare piosenek, ale nie polskich(jeśli już to czasami słucham O.S.T.R).Znam kilka fajnych niemieckich utworów,coś z francuskiego i Beastie Boys.
05-06-2005, 03:41 PM
HH jak dla mie deko zalatuje badziewiem, ale większość tego słucha
Wkurza mnie jak ktoś mówi, że to takie życiowe. Rzyciowe chyba 

05-06-2005, 04:13 PM
Cytat:Dżem skoro odblokowałeś ten temat o jakże "wartościowej" muzyce to chociaż jako moderator przeniósłbyś post niejakiego zioma "Dresika" który się chyba zabardzo naćpał i wyrymował takiego małowartościowego posta
Nie moge przeniesc postu zadnego zioma z jednego topicu do drugiego.. Ale zrobimy inaczej..
No i oczywiscie znowu sie z Toba nie zgadzam..

Dresik napisał(a):Przypadkiem trafiłem tu na to forum i wasze teksty itp. tak mnie wkurwiły, że postanowiłem się zarejestrować i powiedzieć wam co nieco: Temat o HH został już dawno zamknięty, ogólnie wasze wypowiedzi są całkiem normalne poza:
"pozwolcie ze napisze, co mysle o tym wielkim g.... jakim jest hiphop: "
Dalej koleżanka powiedziała że to tylko jej zdanie, ale jakoś ja tu nie doczytałem że to tylko jej zdanie. Ja bym powiedział że ona stwierdza że HH jest gównem, ale jakoś wg mnie czy moim zdaniem tu się nie doszukałem.
"1. dlaczego to jest takie popularne??
a dlatego, bo zeby uprawiac taka muzyke nie trzeba miec specjalnych zdolnosci wokalnych i dlatego wlasnie ostatnio narobilo sie duzo malych, chudych, brzydkich pejów - po prostu nie trzeba wiele by zaistniec"
Taaaa. A to ciekawe. Masz dziesiątki zespołów hh, czemu nie każdy się wybija? Bo jak w każdej muzyce są gorsi i lepsi. Są utalentowani(np WWO, Pfk) i beznadziejni(1 8 L). Nie trzeba mieć talentu? To spróbuj mi przez tydzień wymyślić dobrze zrymowane, mające sens teksty.Bo jak byś choć raz posłuchała HH(a musiałaś słyszeć, no chyba że jesteś pojebana i nie chodzisz na żadne imprezy, poza metalowymi) .
"2. dlaczego tyle ludzi tego slucha??
a dlatego ze w naszym spoleczenstwie (oczywiscie nie wsrod wszystkich - podkreslam) funkcjonuje mit, ze hh to wyraz buntu, swoiste podejscie do szarej rzeczywistosci i tym podobne bzdety. tak na prawde hh nie niesie zadnego glebszego pszeslania, a teksty sa o tym, o czym sa bo "artysci" hiphopowi nie moga wymyslic nic lepszego. a ludzie sluchaja tego dlatego bo mysla, ze pokaza w ten sposob, jacy to z nich spoko ziomale. a tak naprawde im sie to wcale nie podoba, no ale oczywiscie nigdy sie do tego nie pszyznaja i beda twardo obstawac ze "czuja" hh. w rzeczywistosci chodzi tylko o glupie pozerstwo - kazdy chce byc cool ale nie wszyscy wiedza, ze autorytet nalezy zdobywac przez swoja odmiennosc od otoczenia, a nie podobienstwo do wszechobecnych pajacow w zaduzych ciuchach"
No ciekawe. Sorry, ale jakie masz przesłanie(jak mnie wkurwiaja ludzie piszący zamiast rz-sz,sh itp. szczyt lamerstwa) w metalu? Powiedz mi. W HH nie ma przesłania?? No nie czosnek, większej bzdury nie słyszałem.... Niemal w każdej hh piosence jest przesłanie. "Pamiętacie" WWO to piosenka o tym jak należy żyć, że nie można zapomnieć zasad moralnych, że trzeba się ich trzymać. "Damy Radę" to piosenka że nigdy nie należy się poddawać choćby nie wiem co. "Mówisz i masz" piosenka o tym że nie należy krakać, że nie należy obrażać siebie. "Jestem Bogiem" to z kolei piosenka podnosząca na duchu, piosenka o tym że każdy jest w jakiejś częśći szczególny, że każdy ma w sobie coś Boskiego. "Kurewskie Życie" zwraca uwagę że los można odmienić. "To my Polacy" tu macie racje, nie ma przesłania, ale jest to poprostu śmieszna piosenka, taka karykatura Polaka. "Szansa" to piosenka także o tym że nie należy się załamywać. Nie no nie chce mi się wymieniać bo cały dzień bym to musiał robić: W każdym razie HH, ma przesłanie i to największe ze wszystkich muzyk. Jak pisałem podaj mi przesłanie w Metalu? Albo w Popie. Niczego więcej nie da się wymyślić, ty piszesz są o czym są, a ja ci mówie są o wszystkim: O Życiu, o zasadach moralnych, o radości życia, o tym że należy cieszyć się życiem, są o samych artystach, są o wychowaniu, są dające rady, są podtrzymujące na duchu, są prześmiewcze, są poprostu ładne, są o tym że najważniejsi są kumple i rodzina itp. itd mógł bym wymieniać cały dzień. Nie słucham HH bo chce być "modny". Słucham go bo to wartościowa muzyka, mająca przesłanie, fajny bit i dobre teksty.
"3. moje zdanie na temat hh:
to jest muzyka niedowartosciowanych ludzi, ktorzy wciaz musza sobie cos udowadniac i pokazywac jacy to sa zaj.....isci. popza tym wiekszosc mowi ze slucha hh a tak na prawde sluchaja tesz takiego hiphopolo jak 18l, nie wspominajac jusz o rzeczach typu czarne oczy, czy o-zone "
Ale ty jesteś głupia i chyba próbujesz sobie udowodnić że tak nie jest. Wierz mi- nie czuje się niedowartościowany, nie znam ludzi i nie chce ich znać takich którzy są fałszywi albo nienormalni(jak ty) i codziennie myślą o tym ile by sobie dać w żyłę, a co minute o tym by się zabić bo życie nie ma sensu. Dla mnie życie ma sens i kocham życie. Czuje się szczęśliwy i pełny. I nie słucham 1 8 L, podobnie jak moi kumple, siedze w hh tyle lat że znam tą muzyke od Liroya, aż do dzisiaj. 1 8 L śpiewa shit i wie to każdy prawdziwy HH, tego zespołu słuchają lamusy. Ivan i Delfin to HH?? Oż czosnek, dzięki że mnie uświadomiłaś, dopisze sobie to do listy zespołów które znam, czekaj zajrze do pamięci... nie nie ma tam ani Ivana, ani Delfina, ani O-Zone, dziwne nie?? pfff...
"hh to totalne dno
powinni tego zabronic
i jeszcze jhedno - powiedzcie DLACZEGO myslicie ze sluchanie takiej muzy jest powodem do dumy i uwazania sie z niewiadomo kogo?? pszeciesz to jest najzwyczajniej zalosne!!!!!!! "
Ciebie powinni zamknąć w pewnym zakładzie... Nikt nie jest "dumny", że słucha HH, tylko poprostu tego słucha, ja nie wiem, ale jak dla mnie muzyka to nie jest część życia. Ubieram się tak jak mi się podoba, a nie tak jak ktoś mi dyktuje(jak np. ty pewnie jak by metale mieli sobie nakładać antenki na głowe to byś to zrobiła). Chodze w ciuchach które mi się podobają, sam nie chodze w za szerokich spodniach, bo mi się nie podobają. Ale przyjaciół wybieram sobie po tym jak się z nimi czuje, a nie po tym jak się ubierają i czego słuchają. Jak słuchają tego samego co ja to fajnie, dochodzi kolejny temat do rozmowy. Słuchanie HH żałosne? Nie- żałosny jest ten co tak mówi, choć nigdy nie słyszał tej muzyki(bo że byś słyszała musiała byś iść na impreze z nie-metalami, a wątpie żeby chcieli znać kogoś takiego jak ty, ja przynajmniej bym nie chciał cię znać, nie dlatego że słuchasz metalu, bo mam i takich kumpli co go słuchają,ale dlatego że jesteś nienormalna, z metalami przynajmniej masz jeden temat do rozmowy...)
"kto sie zgodzi??"
jakoś nikt się nie zgodził, bo normalny człowiek się by z czymś takim nie zgodził. Brawo dla Dżemika, typowego normalnego metala. Ja nie lubie metalu, uważam że to kiepska muzyka, ale nie obchodzi mnie to jak ktoś tego słucha, nawet niech się ubiera na czarno, byle nie brudno i nie nosił odwróconego krzyża, bo satanistów to baardzo nie lubie. Piszesz że HH to wyraz buntu,a co powiesz na to? Poza tym najpier piszesz że chcą być fajni a sama piszesz potem-"ale nie wszyscy wiedza, ze autorytet nalezy zdobywac przez swoja odmiennosc" Pff, sama sobie jedziesz i przeczysz. Tyle.
Anonymous
05-06-2005, 04:40 PM
Dżemik napisał(a):No i oczywiscie znowu sie z Toba nie zgadzam..a co liczyłeś ?Juz po raz setny udowodniles zes kompletny ignorant i dyletant..

05-06-2005, 05:24 PM
"niejakiego zioma "Dresika" który się chyba zabardzo naćpał i wyrymował takiego małowartościowego posta"
ja mysle, ze mu o to chodzilo....
Dzem: O wlasnie.. ;]
ja mysle, ze mu o to chodzilo....
Dzem: O wlasnie.. ;]
05-07-2005, 08:15 AM
Cytat:co mysle o hh:
Zależy. Jak słyszysz "Trzeci Wymiar" czy "1 8 L", czyli totalny shit to rzeczywiście-beznadziejne słowa, kiepskie rymy i wogole beznadziejne pieprzenie. W pierwszym przypadku o biedzie jakieś maksymalne smęty i wogóle. 1 8 L z kolei są poprostu beznadziejni, ich muzyka to nie HH, tylko jakiś nędzny Pop czy nie wiem co. Natomiast piosenki naprawde dobrych zespołów i raperów są naprawde ładne i przemawiające. Kiedyś miałem ciężką sytuacje. Nie chciało mi się już dalej walczyć o to by z niej wyjść. Wtedy kumpel zapuścił mi w owym czasie ledwo powstały kawałek "Pc Parku- Klatka", piosenke nie tylko o walce Hools, co było motywem przewodnim filmu, ale jednocześnie o walce zwykłych ludzi, o tym że nigdy, prze nigdy nie należy się poddawać czy rezygnować samemu, albo zwycięstwo albo porażka. Zmotywowało mnie to tak że dałem radę i się wydźwignąłem. Wiele piosenek naprawdę działa na ludzi. Ale masz racje jest wiele masy na którą HH nie działa, słuchają go bo tak jest modnie itp. . Podobnie jest pewnie u was. Są tacy dla których metal jest super muzą i uwielbiają ją. Ale są też tacy, którzy chcą się tylko jakoś wyróżniać.
Cytat:a ja wam powiem tyle... wy wszyscy o hh gowno wiecie (tak samo i ja ) i zauwazcie ze dziwimy sie ze hh nas nei toleruja, ze niejeden metal dostal wpierdol od hh za to jakiej muzy slucha, a sami tutaj ich jezdzicie.... pogadajcie z nimi sobie moze cos wytlumacza jedni drugim ... zauwazcie tez ze jak dla nas (metalowcow i rockowcow) ich muzyka to tylko glupie gadanie (bo faktycznie wiekszosc piosenek ktore leca w TV i radiu sa glupie co nie zmienia faktu ze inne nie moga miec jakiegos przeslania) do jednostajnego bita w ktorym nikt z nas nic nei widzi, to tak dla nich nasza muzyka to tylko "darcie ryja o szatanie" (i kolesie nie patrza na to ze sa gatunki rozne... im kazdy metal kojarzy sie tylko z szatanem i wrzaskami ktore nie maja sensu)
Prawie z całym postem się zgadzam. Mam kilku kumpli, którzy są metalami, dobrze się z nimi dogaduje. Słuchają ogólnie metalu, ale zdarzy im się docenić i HH, oni poprostu słuchają co im się podoba, a że najbardziej im się podoba metal to są metalami. Nie zgodze się że HH to głupie piosenki. Zauważ, że to choć może dziwne, ale to właśnie na HH spadła rola wychowania ludzi w dzisiejszych czasach, kiedy świat jest jaki jest. Do masy ludzi nie dociera HH, choć go słuchają, ale są też tacy i to wcale nie tak mało, do których to przesłanie dociera.
Cytat:pozatym jednak uwazam ze murzyni maja "to cos" do robienia muzyki (nie tylko rapu przeciez, bo i w punku tez ich znajdziemy)i sa odkrywcami hip hopu i nie tylko...bo wielu innych zajebistych gatunkow muzycznych
Mają i ich także cenię- Dre,Em,2pac,Snoop,DMX,Xzibit, 50 cent i wielu innych, których słucham są naprawdę świetnymi raperami(choć Em nie jest czarny).
Cytat:Pop jest bezndziejny jako mjzyka- zero emocji, zero sily... ja,ies pedalskie smecenie...
Co do HH- problem byc moze nie lezy tyle w tresci, co w formie. Jest to jakies mamrotanie, bez melodii, bez spiewu... I znow, jak w popie- zero emocji, zero sily.
Co do tresci:
Taki na przyklad Fizs madrze prawi :], tu sie musze zgodzic. Jednakze rzecz w tym, ze forma jest odrzucajaca i tyle.
0 emocji? 0 siły? Zależy bo np. "Życie Kurewskie" Peji aż kipi od emocji. Ogólnie, HH to nie jest jakiś max hałas ale emocje i siła jest.
Cytat:Trochę zamotane to Co napisałeś panie Dresiku, ale powiem szczerze, że czekałem na kogoś takiego. Jest w tym sens i sporo racji. Metale się ostatnio zrobili strasznie zaślepieni i poprostu tępi. Odrzucają wszystko co nie jest "czarne i satanistyczne", uważając za głupie, beznadziejne itp, zupełnie tego nie znając i nie próbując poznać. <teraz mnie zbluzgają tru pagany pacany> Zdarza mi się przerzucając kanały zatrzymać na jakimś hip hopie czy rapie . I co?
Mam się tego przed wami wstydzić? hehe .Ogólnie tego typu muzyka do mnie nie przemawia, ale dlaczego odrzucac ją całkowicie? Trochę otwartości by się Wam w większości przydało. Sam często mówie, że coś jest gówniane, ale z czasem widzę zalety czy coś zwyczajnie fajnego i bywa ciężko się przyznac do błędu. Wam chyba też i do końca bedziecie bronić najgłupszej ideii czy atakowac inne przez zwykły upór. Albo by pokazać się jako OBROŃCA CZARNEGO PANA w Waszym zdziczałym towarzystwie.
tego posta nie kieruję do wszystkich, dedykuję go pewnej zatwardziałej części tego forum
Właśnie o to chodzi. Nie można powiedzieć że coś jest gówniane, jak się tego nie zna. Do błędu bardzo ciężko się przyznać, ale można i dzięki temu zyskuje się szacunek ludzi. A na wszystko warto naprawdę pozostać otwartym, to uczy życia.
05-07-2005, 09:52 AM
Cytat:co mysle o hh:
Kocham generalizowanie.. Rownie dobrze mozna powiedziec ze wszystkie utwory metalowe sa o mroznych, norweskich zimach (vide Immortal), tudziez o smokach i ksiezniczkach (chociazby Rhapsody)..
PS> I niech mi ktos powie ze takie DKA- Jak By To Bylo nie ma ladnego tekstu..

05-07-2005, 11:04 AM
Dżemik napisał(a):PS> I niech mi ktos powie ze takie DKA- Jak By To Bylo nie ma ladnego tekstu..To akurat mnie nie ruszyło, ale jeśli już o tekstach to bardzo dobre ma Fisz. On i O.S.T.R. tworzą (czy raczej Fisz tworzył, bo co może nie wszystkim wiadomo od hip hopu raczej odszedł co słychać w Tworzywie Sztucznym) hh, który mi odpowiada. Największa zaleta muzyki tego drugiego to świetne podkłady.