Hmmmm.....Ja mam tylko kilka ulubionych polskich kawałków HH i niejest to żadne 1.8L ani 1.5L/G (Półtora litra na głowę

) ani żaden Peja

Ja to np. lubie 52 Dębiec ("Konfrontacje" "Pies") K44 ("+i-")
no i niech będzie jeszcze DonGuralEsko ("Drewnianej Małpy rock (rmx)") i Pakahontaz("Za szybcy Się Wściekli")...Not to sie naplułem

A co do malowania po pociągach i scianach to ja nic niemam

sam zrobiłem sobie "mazy" raz na ścianie opuszczonej Cegielni

nawet fajnine wyszło

Ja lubię hip-hop, ale nie każdy tak jak nie każdy zespół rockowy, cenie takich artystów jak - Pezet(jeżeli ktoś spyta, za co... "Ukryty w mieście krzyk" za to), OSTR, za teksty, Jay-Z, Method Man, i może jeszcze stare "W witrynach odbicia"
ooo właśnie

zapomniałem wspomnieć o O.S.T.R. też jest dobry

za wszystko

no i ma swietny glos

ale teksty O.S.T.R. to jakies takie krzywe...(89% znajomych slucha, wiem co prawie)
Cytat:Hmmmm.....Ja mam tylko kilka ulubionych polskich kawałków HH i niejest to żadne 1.8L ani 1.5L/G (Półtora litra na głowę ) ani żaden Peja Ja to np. lubie 52 Dębiec ("Konfrontacje" "Pies") K44 ("+i-")
no i niech będzie jeszcze DonGuralEsko ("Drewnianej Małpy rock (rmx)") i Pakahontaz("Za szybcy Się Wściekli")...Not to sie naplułem A co do malowania po pociągach i scianach to ja nic niemam sam zrobiłem sobie "mazy" raz na ścianie opuszczonej Cegielni nawet fajnine wyszło
Pięć Dwa Dębiec to i sam lubie, zwlaszcza za "To my"

, + i - Kalibra to moim zdaniem ich najlepsza piosenka, a druga w historii Polskiego HH(po "Jestem Bogiem"). A tak poza tym pewnie literówka ci się wkradła ale dawna Pfk to teraz Pokahontaz

Co do donGuralesko-dobry ale nie zawsze, beznadziejne zwłaszcza teledyski, czasem zupełnie bez związku z piosenką. I jeszcze wk**** mnie to jak się wozi tym że jara. Dobry raper, ale jeszcze musi się dużo nauczyć.
Cytat:Ja lubię hip-hop, ale nie każdy tak jak nie każdy zespół rockowy, cenie takich artystów jak - Pezet(jeżeli ktoś spyta, za co... "Ukryty w mieście krzyk" za to), OSTR, za teksty, Jay-Z, Method Man, i może jeszcze stare "W witrynach odbicia"
Pezeta cenię ogólnie,ale najbardziej mi podchodzi "Szósty Zmysł", OSTR- wiadomo rewelacja, chociaż w np we freeo4mcs sobie za dużo pozwolił moim zdaniem. Nie rozumiem czym stare WWO różni się od dzisiejszego(no poza nazwą-"W Witrynach Odbicia", a teraz "W Wyjątkowych Okolicznościach", zmienili nazwę z powodu konfliktu z BGM Poland,ale skład się nie zmienił), ba ja powiem że zarówno Sokół jak i Jędker wciąż robią postępy i są coraz lepsi(oczywiście wcześniej też byli dobrzy, zwłaszcza Sokół). Może chodziło ci o Zip Squad? :>
Cytat:no i ma swietny glos ale teksty O.S.T.R. to jakies takie krzywe...(89% znajomych slucha, wiem co prawie)
Krzywe??? Ostry ma zajebiste teksty!
Dresik napisał(a):Pezeta cenię ogólnie,ale najbardziej mi podchodzi "Szósty Zmysł", OSTR- wiadomo rewelacja, chociaż w np we freeo4mcs sobie za dużo pozwolił moim zdaniem. Nie rozumiem czym stare WWO różni się od dzisiejszego(no poza nazwą-"W Witrynach Odbicia", a teraz "W Wyjątkowych Okolicznościach", zmienili nazwę z powodu konfliktu z BGM Poland,ale skład się nie zmienił), ba ja powiem że zarówno Sokół jak i Jędker wciąż robią postępy i są coraz lepsi(oczywiście wcześniej też byli dobrzy, zwłaszcza Sokół). Może chodziło ci o Zip Squad? :>
Chodzi mi o to że starsze kawałki bardziej mi się podobały niż te puszczane teraz, poprostu każdy kto kiedyś słuchał Wwo, przed nagraniem nowej płyty wie(a przynajmniej powinien wiedzieć) o czym mówię/piszę

Cytat:Chodzi mi o to że starsze kawałki bardziej mi się podobały niż te puszczane teraz, poprostu każdy kto kiedyś słuchał Wwo, przed nagraniem nowej płyty wie(a przynajmniej powinien wiedzieć) o czym mówię/piszę 
No cóż, kwestia gustu. Jak dla mnie WWO było, jest i będzie wielkie, bo poprostu Sokół i Jędker są fantastyczni. Zwłaszcza Sokół. Jędker zawsze raczej był w cieniu, teraz znacznie się poprawił i chociaż dalej jest w cieniu to już nie tak bardzo jak kiedyś. Sokół też robi postępy. Mi tam stare kawałki WWO bardzo się podobają, ale nie uważam żeby nowe były gorsze. Teraz mają jeszcze najlepszego DJ w Polsce i jednego z najlepszych w Europie, mówie oczywiście o Deszczu Strugi. Piosenki, do których zrobił bit mają poprostu zajeb**** podklad

.Ok, ale jak to się mówi z gustami się nie dyskutuje
Co do nowej płyty: ja się tego kurwa nie mogę doczekać!! Ja pier**** kiedy dowiedziałem się kto zrobił im bit to mnie zatkało. I tak czekałem na tą płyte, a to że tacy ludzie jak The Horsemen nagrają bity do 5 piosenek to już kur** poprostu nie moge

Przecież ci ludzie tworzyli dla J-Lo i Twista

A i jeszcze ten kontrakt, który podpisało Prosto Sokoła z Lil'Dap'em. Szok, masakra. Pokażmy światu na co stać Polski HH!!

I pokażemy dzieki Lil'Dap'owi

!!
pawn888 napisał(a):e co do bitów wiem ze ci ktozy lubia "zywe instrumenty" ( niby gitara elek. jest taka
) wydaja sie puste bo kiedys sam tak mialem ale jesli sie tym pomenczyc ( tez musialem ) to nie jest zle i ma sens
a kto Ci powiedzial ze nie uzywa sie w hh zywych instrumentow?
nie lap mie za slowa bo wiem ze sie uzywa ale niektorzy moga sie czepiac ze jedynie gramofonow sie uzywa

ehh nie sa bez sensu tylko czeba to jeszcze rozumiem

ale widac ze nie rozumiesz tego
Tu jest ambitny przekaz, nie inaczej!:
Cytat:Riding the dragon on darkened skies
Far away from the human cries
Power of chaos is burning in me
I have the might and mystery
Heavy Metal give us the power and might
Look the swords of steel
Stand mighty warrior, stand mighty warrior
Stand and fight!
Kill by kill, the blood falls down
Enemies of metal lies on the ground
The gods will bless from unholy bike
Metal soldiers gather before the final strike
Dark the moon, light the sun
Unicorns from forest run
Eyes of future shining bright
We won the battle, win the fight
For the jewels, for the gold
Searching for years, turning old
We found the treasure in the heart
It lies in us, true Heavy Metal Art

pawn888 napisał(a):ehh nie sa bez sensu tylko czeba to jeszcze rozumiem
ale widac ze nie rozumiesz tego
dla kogoś kto nienawidzi tej całęj hip-popowej "kultury", w tych "ambitnych" textach nie widzi nic do rozumienia bo cusz tam rozumieć