Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Wiara itp. itd.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Zaden blad.
Rozum to pojecie bardzo ogolne.
Jerry napisał(a):Zaden blad.
Rozum to pojecie bardzo ogolne.

rozum 1. zdolność wnioskowania i wydawania sądu, rozumowania, pojmowania; umysł
2. rozumienie świata i ludzi, umiejętność radzenia sobie w życiu, mądrość; zmyślność u zwierząt

żywcem przepisane ze slownika jezyka polskiego - jesli zwierzeca "zmyslnosc" porownujesz z ludzkim rozumem to jednak nadal obstaje ze jestes w bledzie

edit: i nie mow nadal ze to pojecie bardzo ogolne bo zapewnniam Cie ze te definicje napisali ludzie "troche" madrzejsi od nas
Przez slowo rozum mozna rozumiec wiele rzeczy.
Podobnie jak przez slowo kościół.

Mozemy sie dalej ciagac za slowa.
Jerry napisał(a):Przez slowo rozum mozna rozumiec wiele rzeczy.
Podobnie jak przez slowo kościół.

Mozemy sie dalej ciagac za slowa.
nie ciagne Cie za slowa a jedynie wskazuje na blad merytoryczny - mysle ze w poprzednim poscie podalem wystarczajaco mocny argument
Hehe wiec byl to blad merytoryczny przez ktory ja rozumiem "rozum".
http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/...76112,2943

co o tym myślicie ? czyżby czekał nas rozpad chrzescijanstwa ?
nawet gdyby to była prawda, to Watykan i tak nigdy nie przyjmie tego do wiadomości. Zaczną z pizdy strzelać piorunami i jak zwykle bezmyślni ludzi będą im wierzyć.
bzdura
Cytat:nawet gdyby to była prawda, to Watykan i tak nigdy nie przyjmie tego do wiadomości. Zaczną z pizdy strzelać piorunami i jak zwykle bezmyślni ludzi będą im wierzyć.
Dokładnie , cokolwiek by teraz nie odnaleźli to oni i tak wymyślą na to jakiś swój idiotyzm a banda pachołów pójdzie za nimi ...
ojej chłopaczki, ale jesteście "anty"
ja to nazywam używaniem mózgu
a ja to nazywam ślepym fanatyzmem w odpowiedzi na ślepy fanatyzm
Ja już dawno znalazłem grób Jezusa :?
Książę napisał(a):a ja to nazywam ślepym fanatyzmem w odpowiedzi na ślepy fanatyzm

echh, już miałem nadzieje, że jakaś inteligentna wymiana zdań będzie, ale jak zwykle się zawiodłem.
Necroblood napisał(a):echh, już miałem nadzieje, że jakaś inteligentna wymiana zdań będzie, ale jak zwykle się zawiodłem.
i pewnie jak zwykle na sobie
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36