Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Wiara itp. itd.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
-lilith- napisał(a):Dobra, nieważne, w każdym razie zaczynam z nimi studiować Biblię. To znaczy między innymi, bo tak poza tym to mam wiele pytań/watpliwości

Chyba jakas pozerska biblie
Nie martwcie się, nie dam się im Big Grin Jak na razie, to one się zacinały, a ja ani razu, zawsze miałam jakąś mądrą odpowiedź Surprised O i muszę się pochwalić- podobno mam dużą wiedzę Big Grin
(A tak poza tym, to wiecie, one naprawde są fajne, a przyznam się, że kieeedyś mi się Świadkowie Jechowy kojarzyli właśnie z takimi chamskimi natrętami, a wcale tak nie jest [przynajmniej nie w moim przypadku] )

Edit: Krzychun, a czemu pozarską? Question
Bo ich biblia ma niewiele wspólnego z prawdziwym pismem świętym. A jak oni jeszcze zaczną Ci czytać zdania wyrwane z kontekstu to już wogle Rolleyes
Nightal napisał(a):Bo ich biblia ma niewiele wspólnego z prawdziwym pismem świętym. A jak oni jeszcze zaczną Ci czytać zdania wyrwane z kontekstu to już wogle Rolleyes

No nie wiem, przyznam się, że nie znam Biblii "według Katolików", ale kiedyś sobie od kogoś pożyczę i je porównam. Tylko, że oni (Świadkowie) traktują swoją Biblię jako słuszną i prawdziwą i na jej prawdziwość mają dowody. Tak samo Katolicy itd. Z resztą ja sie nie znam Surprised

A tak poza tym, to wiecie może, czy w czasach Chrystusa ludzi wieszano na krzyżach, czy na palach?? Mi się zawsze zdawało, ze na krzyżach, no ale one mówiły coś o palach, tzn. już tego takie do końca nie były pewne, to znaczy nie miały akurat dowodów itd. (A nie chce mi się sprawdzać Tongue )
To jakies debilki...nie wiem jak bylo z palami chociarz sadze ze w niektorych "srodowiskach" byly stosowane. Co do krzyzy to w tamtych czasach byla to domena rzymian, Quo Vadis sobie obejrzyjTongue

A tak wogóle to zuc to w h.j niedlugo powwiedza ze masz im zaplacic za te "lekcje"
Krzychun napisał(a):To jakies debilki...nie wiem jak bylo z palami chociarz sadze ze w niektorych "srodowiskach" byly stosowane. Co do krzyzy to w tamtych czasach byla to domena rzymian, Quo Vadis sobie obejrzyjTongue

A tak wogule to zuc to w h.j niedlugo powwiedza ze masz im zaplacic za te "lekcje"

Ej no, bez przesady :? Poza tym, jeżeli będą chciały, żeby im płacić (a szczerze w to wątpie), to wtedy sobie odpuszczę, to chyba oczywiste...
Prędzej Tobie zapłacą za słuchanie ich.
Sorry nie mogę się powstrzymać: http://polibuda.superhost.pl/ftp/dziadek...wawie.mpeg

A od jechowców odrzuca mnie jedno - ich "wiara" zabrania transfuzji krwi, czyli mówiąc wprost - pozwolili by własnemu dziecku zdechnąć z czasem całkiem bzdurnego powodu, bo "Bóg tak chciał"
Tomash napisał(a):A od jechowców odrzuca mnie jedno - ich "wiara" zabrania transfuzji krwi, czyli mówiąc wprost - pozwolili by własnemu dziecku zdechnąć z czasem całkiem bzdurnego powodu, bo "Bóg tak chciał"

Tez ogladalem ten odcinek " Na dobre i na złe" Tongue Laughing
Krzychun napisał(a):
Tomash napisał(a):A od jechowców odrzuca mnie jedno - ich "wiara" zabrania transfuzji krwi, czyli mówiąc wprost - pozwolili by własnemu dziecku zdechnąć z czasem całkiem bzdurnego powodu, bo "Bóg tak chciał"

Tez ogladalem ten odcinek " Na dobre i na złe" Tongue Laughing

Nie oglądam TV(oprócz oczywiście popisów Ryśka Laughing ) ale gadałem kiedyś z sąsiadką która należy do ŚJ, tak jest naprawdę.
Ooo, co do tej transfuzji krwi, to to rzeczywiscie jest straszne. Tego to nie jestem w stanie zrozumieć :? Ale o tym też z nimi kiedyś pogadam Wink
Krzychun napisał(a):To jakies debilki...nie wiem jak bylo z palami chociarz sadze ze w niektorych "srodowiskach" byly stosowane. Co do krzyzy to w tamtych czasach byla to domena rzymian, Quo Vadis sobie obejrzyjTongue

A tak wogule to zuc to w h.j niedlugo powwiedza ze masz im zaplacic za te "lekcje"
Quo Vadis Sienkiewicza jest przeklamane, taka mala dygresyjka Laughing
Ja czytałam pewną książke o Jechowych. To co ja przeczytałm to przerasta ludzkie pojęcie Mad To są kretyni a nie ludzie. "Bo tak chciał". Bóg też chce aby świat podążał do przodu, się rozwijał i pomagał innym ludziom. A dla nich nalepej żeby staną w miejscu albo lepiej cofną się do epoki kamienia łupanego.
Pale też były stosowane przez rzymian (ale nie można mylić tego z ukrzyżowaniem),ale ukrzyżowanie było specyficznym rodzajem śmierci zarezerwowanym dla wrogów Imperium.
gadacie o jehowych a katolicy zabijali za nie przyjecie wiary w boga i chrystusa. gdyby nie chrzest, polski nie bylo by na mapach.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36