Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Wiara itp. itd.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Dla mnie wszystkie religie swiata(czyt. te ktore znam) sa zjebane i juz!!
ZenithalMan napisał(a):Dla mnie wszystkie religie swiata(czyt. te ktore znam) sa zjebane i juz!!
No już się nie sil na takie yntelygentne posty...
ZenithalMan napisał(a):Dla mnie wszystkie religie swiata(czyt. te ktore znam) sa zjebane i juz!!
A jakie znasz ?
Szczerze mówiąc czytałem już boatsze w metafory posty na ten temat Wink
warsadal napisał(a):
No już się nie sil na takie yntelygentne posty...

Cos Ci sie w moim poscie nie podoba?

Nightal napisał(a):A jakie znasz ?

Nie chce mi sie wymieniac, ale przyznaje, niewiele tego jest, co i tak nie zmienia faktu, ze sa pojebane, a zajmowanie sie nimi to totalna strata czasu.
Ty tak uwazasz.

zabojczy argument

Cytat:Nie chce mi sie wymieniac, ale przyznaje, niewiele tego jest, co i tak nie zmienia faktu, ze sa pojebane, a zajmowanie sie nimi to totalna strata czasu.

dzieki Bogu malo jest takich idiotow jak Ty
Ambivalent napisał(a):

zabojczy argument

Cytat:Nie chce mi sie wymieniac, ale przyznaje, niewiele tego jest, co i tak nie zmienia faktu, ze sa pojebane, a zajmowanie sie nimi to totalna strata czasu.

Za to takich frajerow i zjebow jak Ty jest korfa cala masa.. Evil or Very Mad
Yngvild napisał(a):To, że współcześnie ów "związek wyznaniowy"

nalezysz do niego oficjalnie? szczerze wątpię.

Cytat: A Asatru znaczy "wiara w Bogów"

"Asátru" znaczy "wierny Asom (Aesirom)", a więc kroczący ich ścieżką, ścieżką Honoru i Cnót aesirskich wojowników.

Cytat: - i jak w każdej religii, dowolnie można interpretować - jedni znajdą w tym kult walki, inni - nawoływanie do życia w zgodzie z naturą.

Akurat nie ma tu miejsca na dowolność, zwłaszcza jeśli jest to interpretacja lewacka.
ZenithalMan napisał(a):
Ambivalent napisał(a):

zabojczy argument

mhmm np. Twoj stary i Twoj drugi stary
Ambivalent napisał(a):
ZenithalMan napisał(a):
Ambivalent napisał(a):

zabojczy argument

mhmm np. Twoj stary i Twoj drugi stary
ROTFL [Obrazek: rotfl3sy.gif][Obrazek: rotfl3sy.gif][Obrazek: rotfl3sy.gif][Obrazek: rotfl3sy.gif][Obrazek: rotfl3sy.gif][Obrazek: rotfl3sy.gif][Obrazek: rotfl3sy.gif][Obrazek: rotfl3sy.gif][Obrazek: rotfl3sy.gif][Obrazek: rotfl3sy.gif][Obrazek: rotfl3sy.gif][Obrazek: rotfl3sy.gif][Obrazek: rotfl3sy.gif][Obrazek: rotfl3sy.gif]
ZenithalMan: akurat Ty może w ogóle nie potrzebujesz religii albo wydaje Ci się, że jej nie potrzebujesz, albo w tej chwili nie jest Ci potrzebna. Może być różnie. I dla Ciebie wszelka religia może być zje***(można przeklinać na tym forumTongue?). Dla innych nie jest. Proste i dość logiczne, jak sądzę. Po jaką cholerę to pisać? Bo z pewnością nie po to, by udowodnić swoją mądrość takim zabójczym argumentem?
Krzychun: Na przykład. Ale także o popularyzacji "magii", która z prawdziwym wiccanizmem ma tyle wspólnego, ile Antek Cukierman z Hitlerem. Pentagram to jeden z przejawów, ale gimnazjalistki rzucające zaklęcia miłosne i mające się dzięki temu za wiedźmy, bo naczytały się czasopism, to już przerażające Smile .
KelThuz: Nie, nie należę do tego związku wyznaniowego oficjalnie. I nie staram się o to. Religia nie zyskuje na wartości, jeśli wyznaje się ją w grupie. A kto nie wierzy, niech popatrzy na chrześcijan. Co zaś do rzekomej "lewackości" mojej interpretacji: jakby nie patrzeć, wiara w Odyna i jego ród jest jednocześnie kultem siły i odwagi. Nawiązałeś, jak widzę, do Cnót Asatru. "Siła jest lepsza od słabości".Jako pierwsza z nich. O czymś to świadczy, czyż nie? Istnieje wiele argumentów na to, że walka i siła to filary tej religii. Mogę je wymienić, ale na razie nie będę spamować. Bynajmniej nie dlatego, że muszę sporządzić notatki i przejrzeć "Eddę", bo na chwilę obecną takich argumentów nie mam. Owszem, mam. Mam także wrażenie, że każdy te argumenty świetnie zna. Ale jeśli ktoś nie zna - mogę je wymienić.
Owszem, wiccanie maja duzo wspolnego z magia ale traktuja swoje zaklecia itp symbolicznie Smile

heh nie spotkalem sie jeszcze z rozowymi laskami z pentagramem cytujacych zaklecia miłosne(btw wicca takowych nie posiada,przynajmniej tak mi sie wydaje)ale jak takie zobacze to zaoram Tongue

EDIT: ZenithalMan nie popisuj sie.
Hehehe... i tak trzymać. Dokładnie - w wicca nie ma zaklęć miłosnych, z tego, co czytałam, ta religia nie propaguje żadnej magii, która może być czyniona wbrew woli "adresata" - powinno się pytać nawet o to, czy można rzucić zaklęcie uzdrawiające. Co jest kolejnym argumentem za tym, by zaorać te... dziewczętaMad. I innych, odbierających wicca czy jakąkolwiek religię jako fajną rzecz, która jest modna. Kill!
Słowianin winien podążać jeno ścieżką wyciętą przez Perunowy Miecz! Importom ze Skandii czy Albionu mówimy stanowcze NIE! Mad
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36