Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: co czytacie?????????
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44
Wczoraj skończyłem "Cień wiatru", wspaniała powieść, nie sądziłem, że książka może trzymać w napięciu przez 150/200 stron z tą samą siłą. I chyba pierwszy raz w życiu naprawdę przeżywałem jej akcję wraz z bohaterem, drżałem o niego i jego bliskich i naprawdę znienawidziłem inspektora Fumero. Polecam gorąco.
Ja wnikam w "Karuzelę z herosami" Raczka. Książka dla ludzi, którzy interesują się innymi ludźmi (zbiór 57 wywiadów i sylwetek) i mają mało czasu (rozdziały mają po max 10 stron).

Dość ciekawie się czyta.
"Martwe dziwki ida do nieba" Donata Szyllera.
fenomenalna Big Grin tylko ciezko ja jednoznacznie sklasyfikowac. polaczenie fantastyki i absurdu prawdziwej <polskiej> rzeczywistosci. ani chwili nudy za to banan na ryju przez caly czas ;P
Wczoraj dostałem od chrzestnej Pachnidło i zamierzam przeczytać, bo ponoć dobra to książka. Mam wogóle do przeczytania tyle, że sam nie wiem, od czego zacząć : Wesele, Panią Bovary wypadałoby skończyć, przymieżałem się do Marcela Prousta i do skończenia Lalki i Dekameronu, ale chyba nie prędko ;]
Corpseone napisał(a):do skończenia Lalki i Dekameronu, ale chyba nie prędko ;]
I jedno i drugie bardzo smakowite. A "Pachnidło" przeczytaj, ja je łyknęłam jednym tchem. Zresztą już gdzieś tu wysmętniałam się nad tą książką, więc tym razem sobie daruję.
Za trzy dni wychodzi "Trzynaście" Świetlickiego. Tym razem mistrza spotka nieludzka kara i będzie musiał uciekać z Krakowa Do Warszawy.
Ja na majówkę (jako że dużą jej część spędze w autobusie) zabieram się za "Mistrza i Małgorzatę" z racji mojego tempa czytania i tak pewnie nie przeczytam ,ale skoro używam jej w prezentacji to przydało by się przynajmniej początek znać. Wink
"Lalkę" Prusa? Wielo mówi, że to shit ale mi się podobało.
No jaha, że shit. "Faust", "Boska Komedia" czy "Mistrz i Małgorzata" to przecież ten shit jakich mało.
ja czytam Mystic art, bo ma niezłe recenzje i TR jak są wkładki o moich ulubionych zespołach Big Grin
a i jeszcze dla jaj przeglądne jakieś Bravo Girl a tam wiadmości od czytelniczek buehehehe straszna żenada Laughing nieźle się z nich ponabijam
Obecnie nic brak czasu ... Sad
Komiksy... dokładnie Thorgal

Strasznie wciąga... mam całą kolekcje... część komiksy, a część e-booki...
Ostatnio przeczytałem "Heban" Kapuścińskiego, nie znam za wiele jego książek, ale ta podeszła mi najmniej. Nie interesuje się Afryką, a cała książka jest na ten temat. Dla będących w temacie na pewno dobra pozycja.

Obecnie czytam "Trzecie zapiski na pudełku od zapałek" Umberta Eco. Ciekawy zbiorek felietonów, niestety strasznie krótki, zaledwie 125 stron. Mimo wszystko warto zajrzeć.
Dalej męczę "Mistrza i Małgorzatę" i muszę powiedzieć ,że ta ksiązka jest bardzo..."pokręcona.Dla mnie to wszystko jakoś sie kupy nie trzyma.
P.S Ma ktoś pomysł na funkcje szaleństwa w tej książce ?? lub jakiejkolwiek innej ?? Angry
Ramone napisał(a):P.S Ma ktoś pomysł na funkcje szaleństwa w tej książce ?? lub jakiejkolwiek innej ?? Angry

Chodzi ci dokładnie o funkcję szaleństwa? To znaczy: do czego doprowadziło lub w jakim celu zostało przez autora użyte?
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44