Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: co czytacie?????????
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44
Ja czytałem z Koontza tylko "Odwiecznego wroga"... Całkiem przyjemna lektura choć arcydziełem bym tego nie nazwał. Wolę Kinga Smile
Ja czytam głównie Metal Hammera. Zbieram Go już od 3 lat. Po prostu nieustająca fascynacja muzyką i artykułami Redaktora Arkadiusza Lercha.
eh a ja zaczelam czytac "heroine" tomasza piątka
dosc ciekawa ksiazka jak narazie. dzisiaj zaczelam czytac i zapewne dzisiaj skoncze to wkoncu tylko 120stron Smile
Toolica, od 3 lat zbierasz metal chłamera i przexz ten czas stoisz w miejscu a nawet sie cofasz. Przecież to co oni tam wypisują powinno się zakazać. Ludzie nie maja pojecia o muzyce BM'owej. Każda recenzja jest pozytywna, jakby nie było nie ma żadnej złej płyty. Patos... Dupy liżą 'artystom' muzycznym. Na Stos !
Nie do końca, każda płyta wydana/rozprowadzana przez mmp jest oceniona pozytywnie. Kiedyś były przynajmniej niezłe artykuły o klasyce, dzisiaj prawie cały magazyn to pisarstwo A. Lercha(bo perfidny cham i oszust dziubiński pewnie oszczędza na telefonach i wywiadów jest garstka, a i tak większość z nich z rodzimymi twórcami)
Syska napisał(a):eh a ja zaczelam czytac "heroine" tomasza piątka
dosc ciekawa ksiazka jak narazie. dzisiaj zaczelam czytac i zapewne dzisiaj skoncze to wkoncu tylko 120stron Smile
Nie lubię tego typu literatury, ale ta książka zrobiła na mnie wrażenie.
Właśnie przebrnęłam przez "Cierpienia młodego Wertera". Nie polecam. A z poza szkolnych rzeczy "Historia filozofii".
Genocide napisał(a):Toolica, od 3 lat zbierasz metal chłamera i przexz ten czas stoisz w miejscu a nawet sie cofasz. Przecież to co oni tam wypisują powinno się zakazać. Ludzie nie maja pojecia o muzyce BM'owej. Każda recenzja jest pozytywna, jakby nie było nie ma żadnej złej płyty. Patos... Dupy liżą 'artystom' muzycznym. Na Stos !
No, nie mogę się z Tobą zgodzić. Nie każda recenzja jest pozytywna, czasami tak dowalają zespołom, że szok. A kiedy Ty ostatnio to czytałeś??? Mad
A zobacz komu najbardziej dowalaja? Wink PODPOWIEDŹ: pod reprodukcją okłądki znajdziesz nazwę wytwórni...
oj, dawno nie czytałem. sa o wiele ciekawsze tego typu pisma z których jasno dowiem sie cos nowego lub ciekawego...
Co to jest Metal Hammer, co to jest Teraz Rock (obydwa czytam okazjonalnie, ktoś podrzuci etc.), mało kto pamięta o kultowej Machinie, czytam (nadal) od deski do deski razem z reklamami cały ich 6-letni dorobek. Zdecydowanie najlepszy periodyk, a pozostał po nim wytarty ślad, świetne recenzje, artykuły, nowatorstwo, wspaniała redakcja (sławy, paanie - Antoni Piekut, śp Tomek Beksiński, śp Zdzisław Ambroziak, Filip Łobodziński, Paweł Wyszogrodzki, Agnieszka Holland, Grzesiek Brzozowicz czy przeklęty Prokop - to za jego kadencji upadła Machina!) dużo jaja.
Z książek - Niezwyciężony i Solaris Lema, Władca Much Goldinga i jakiś tam podręcznik szybkiego czytania Buzana :-P

http://katalog.czasopism.pl/pismo.php?id_pisma=637
Ale kurcze fajne plakaty mają. Co do tych wytwórni to się zgadzam, ale sprawę przemilczę... 8) Laughing 8)
Gazety to od czasu do czasu Teraz Rock (jak cos mnie zainteresuje-kupuje, jesli nie - jak jestem w Empiku czytam "na sępa"), poza tym Wprost. Od czasu do czasu Metro Wink)))

A z książek, to ostatnio prawie wyłącznie sensacyjne (Forsyth przede wszystkim [mistrz gatunku], ale też MacLean i wielu innych autorów), prawnicze powieści Johna Grishama, reportaże np. Kapuścińskiego, od czasu do czasu sięgnę po coś naukowego (H. von Ditfurth, H. Reeves), a wszystkie pozostałe gatunki jakoś tam przebrnę, poza większością tzw. literatury pięknej, fantastyki i science fiction Wink
aktualnie to wg. mnie jedyna porzadna gazeta muzyczna jest Glissando. duzy jej minus to brak recenzji ale za to artykuly sa na bardzo wysokim poziomie i traktuja o muzyce rzeczywiscie wartej uwagi a nie jakims tam plumpaniu...
jezeliby rozszerzyc ja o zespoly prezentowane w Anxious i dorzucuc recenzje z Anteny Krzyku to bylyaby prawie idealna Smile
a tak nawiasem mowiac mam nadzieje ze nowa Antena w koncu sie ukaze...

http://www.glissando.pl
http://www.anxious.prv.pl/
Jeśli chodzi o czasopisma muzyczne to jedynie czytam od czasu do czasu Teraz Rock. Bardzo fajne czasopismo.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44