Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Slayer
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
w sumie to jest takie wkurwiajace jakies takie porownania Wszystko jest kwestia gustu, ja tam slucham tego, co lubie i sie nie zastanawiam czy jest lepsze czy gorsze od jakiejs tam innej kapeli. Pierdolenie o szopenie, ot co.
kurcze robi się z tego tematu poziom metal hammera, gdzie płyte Horrorscope'a porównuje się do kreatora... Ja się nie dziwie że komuś kto słucha głównie blacku bardziej podoba się Sodom... tylko co z tego wynika?
Nevermore napisał(a):ROTFL, dorównuje, buhahahah, a to dobre. Jakieś 2-ligowe(choć całkiem całkiem) pitolenie ma dorównać SLAYER? LOL Laughing

Sam jesteś drugoligowe pitolenie. Btw wszyscy się podniecają Sleyerem. Ostatnio szukałem w necie która płyta była pierwsza: Slayer: "Reign In Blood" czy Exumer- "Possessed By Fire". Obie płyty wyszły w tym samym roku tylko nie wiem w którym miesiącu wyszła "PBF", Bo "RIB" w październiku. Jeżeli Exumer wydał płytę wcześniej to właśnie "PBF" powinno być wystawiane na ołtarzyki bo jest 100 razy lepsza, więcej polotu i energii. Od tej płyty powinny być brane wszystkie wyznaczniki thrash metalu. Co nie znaczy, że "RIB" jest do dupy.
Necroblood napisał(a):
Nevermore napisał(a):ROTFL, dorównuje, buhahahah, a to dobre. Jakieś 2-ligowe(choć całkiem całkiem) pitolenie ma dorównać SLAYER? LOL Laughing

Sam jesteś drugoligowe pitolenie. Btw wszyscy się podniecają Sleyerem. Ostatnio szukałem w necie która płyta była pierwsza: Slayer: "Reign In Blood" czy Exumer- "Possessed By Fire". Obie płyty wyszły w tym samym roku tylko nie wiem w którym miesiącu wyszła "PBF", Bo "RIB" w październiku. Jeżeli Exumer wydał płytę wcześniej to właśnie "PBF" powinno być wystawiane na ołtarzyki bo jest 100 razy lepsza, więcej polotu i energii. Od tej płyty powinny być brane wszystkie wyznaczniki thrash metalu. Co nie znaczy, że "RIB" jest do dupy.

Ok, ja uważam twój post za wzięty z dupy i durny, ale nie chcę sie bezproduktywnie kłocic. Więc uznajmy, że szanuje Twoje zdanie. Smile
chodzi mi o to, że najprawdobodniej "RIB" nie był przełomem w muzyce metalowej tylko właśnie "PBF". Tylko do cholery nigdzie nie moge znaleźć dokładnej daty premiery
No i co ze nie byl przelomem? Byl opus magnum tego rodzaju muzyki, kumulacja jego najlepszych cech.
To tak jak w grach komputerowych Starcraft- nie bylo to nic nowego, ale za to wykonanie i pomysly na najwyzszym poziomie.
Przełomem to był Venom.
aXe Rose napisał(a):Przełomem to był Venom.

Jeżeli już mówimy o przełomach to największym jeżeli chodzi o metal był Motorhead. Bez tej kapeli 3/4 zespołów by nie powstało w tamtym okresie, pomijając ogromny wkład w powstanie Thrash metalu.
Necroblood napisał(a):
aXe Rose napisał(a):Przełomem to był Venom.

Jeżeli już mówimy o przełomach to największym jeżeli chodzi o metal był Motorhead. Bez tej kapeli 3/4 zespołów by nie powstało w tamtym okresie, pomijając ogromny wkład w powstanie Thrash metalu.

rotfl
rotfl x2...

Lemmy by Cię zabił śmiechem, słysząc, że kiedykolwiek grał Thrash...
aXe Rose napisał(a):rotfl x2...

czy ja napisałem, że gra thrash? Kurwa ludzie nauczcie się czytać. Po prostu pod ich dużym wpływem był Venom np. Pomijając, że są idolami metallici. Byli INSPIRACJĄ dla kapel thrashowych. Tak to jest jak się nie zna historii metalu i się rzuca rotflami na lewo i prawo
Necroblood napisał(a):

czy ja napisałem, że gra thrash? czosnek ludzie nauczcie się czytać. Po prostu pod ich dużym wpływem był Venom np. Pomijając, że są idolami metallici. Byli INSPIRACJĄ dla kapel thrashowych. Tak to jest jak się nie zna historii metalu i się rzuca rotflami na lewo i prawo

Znowu ROTFL, stary ich pierwsza "normalna" płyta, czyli Overkill wyszła z tego co pamiętam w 1979 r. a debiut Venom w 1981r., czy uważasz, że przez max. rok słuchania czyjejś JEDNEJ płyty można się nim inspirować, hmm?No i co z tego, że są idolami Metalliki, nie rozumiem, czy gdy np. Halford mówi, że lubi Death, to się nim inspiruje? Podejrzewam, że Motorhead nie był, lub był w malutkim stopniu insipracja dla kapel Thrashowych( może jeżeli chodzi o moc i kopanie dupska). Co innego Venom.
Nevermore napisał(a):
Necroblood napisał(a):

czy ja napisałem, że gra thrash? czosnek ludzie nauczcie się czytać. Po prostu pod ich dużym wpływem był Venom np. Pomijając, że są idolami metallici. Byli INSPIRACJĄ dla kapel thrashowych. Tak to jest jak się nie zna historii metalu i się rzuca rotflami na lewo i prawo

Znowu ROTFL, stary ich pierwsza "normalna" płyta, czyli Overkill wyszła z tego co pamiętam w 1979 r. a debiut Venom w 1981r., czy uważasz, że przez max. rok słuchania czyjejś JEDNEJ płyty można się nim inspirować, hmm?No i co z tego, że są idolami Metalliki, nie rozumiem, czy gdy np. Halford mówi, że lubi Death, to się nim inspiruje? Podejrzewam, że Motorhead nie był, lub był w malutkim stopniu insipracja dla kapel Thrashowych( może jeżeli chodzi o moc i kopanie dupska). Co innego Venom.
Nie inaczej.
Nevermore napisał(a):
Necroblood napisał(a):

Ty popierdolony kretynie, a płyta Ace Of Spades w którym roku wyszła? W 1980 Ty ciulu, i co może mi teraz powiesz, że w muzyce Venom nie słychać ich wpływu? Nawet Ci się dupy nie chciało ruszyć i na necie sprawdzić dyskografii Motorhead. Kurwa człowieku zamknij się lepiej bo nie mam zamiaru uświadamiać ludzi. Był małą inspiracją??? Weź sobie poczytaj artykuły a potem się wypowiadaj palancie. Ile Ty masz lat? Podejrzewam, że 10, bo żeby nie wiedzieć w którym roku wyszła "AOS" i nie wiedzieć jaki to był przełom.
Necroblood napisał(a):
Nevermore napisał(a):
Necroblood napisał(a):

Ty popierdolony kretynie, a płyta Ace Of Spades w którym roku wyszła? W 1980 Ty ciulu, i co może mi teraz powiesz, że w muzyce Venom nie słychać ich wpływu? Nawet Ci się dupy nie chciało ruszyć i na necie sprawdzić dyskografii Motorhead. czosnek człowieku zamknij się lepiej bo nie mam zamiaru uświadamiać ludzi. Był małą inspiracją??? Weź sobie poczytaj artykuły a potem się wypowiadaj palancie. Ile Ty masz lat? Podejrzewam, że 10, bo żeby nie wiedzieć w którym roku wyszła "AOS" i nie wiedzieć jaki to był przełom.

Ok, przyznaję się do błędu. Przesadziłem, mówiąc, że Motorhead nie miał wpływu na muzkę metalowa. Przeciez wiekszość pozniejszych zespolow Thrashowych
to mieszanka- Motorhead+NWOBHM+vENOM+mERCYFUL fATE, TU MASZ RACJĘ, mój błąd Embarrassed

Ale nadal twierdzę, że nie miał ZADNEGO wpływu na Venom, bo to WtH było prawdziwym przełomem(radzę sobie poczytać prasę angielską po wyjściu tego materiału). Oczywiście, nie da się uniknąć rżnięcia patentów z innych w dodatku TAKICH zespołów jak Motorhead. Ale Venom biorąć do kotła NWOBHM i punk dodał sporą częśc swojej inwencji i z tego wylazł ich niepowtarzalny styl.Zespoły przełomowe nigdy nie mogą być czyimś rip-off em Wink