Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Gry komputerowe / konsolowe
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
Flying Corpse napisał(a):
Acrid napisał(a):zalezy o jaki rodzaj Ci chodzi. wez sie za Theme Hospital Mr. Green nie ma ciekawszej.
fpp,strategie,przygodowe,symulatory itd. roczniki 96-99

zobacz sobie tu i tu - gry na PC/Amiga/C64 z ratingiem.
Ja wlasnie jezeli gram, to tylko w stare gry. Ostatnio wkrecilem sie tez w emulatory konsol i jest imo kilka swietnych tytulow do obczajenia.
Np. Shadowrun w wersji na sega genesis (nie snes, bo ta jest do niczego) to chyba najwierniej odwzorowana gra cyberpunkowa w sensie gibsonowskim (wszczepy, raidy na korporacje itd.).
Chrono Trigger na SNES lub PSX to napewno jeden z najlepszych rpg'ow konsolowych ever. W kazdym tytolow duzo i jak ktos lubi stare gry to naprawde warto sie zainteresowac tez konsolami.

edit:
a z nowszych CIV4 BtS Smile
seelenleib napisał(a):Chrono Trigger na SNES lub PSX to napewno jeden z najlepszych rpg'ow konsolowych ever. W kazdym tytolow duzo i jak ktos lubi stare gry to naprawde warto sie zainteresowac tez konsolami.
Zgadzam się. Swego czasu mnóstwo godzin spędziłem nad CT.
ja sobie właśnie zapodałęm na muła Call of Duty 4: Modern Warfare Big Grin na screenach wygląda zajebiście a i wymagania sprzętowe jeszcze znośne ;p
seelenleib napisał(a):
Flying Corpse napisał(a):
Acrid napisał(a):zalezy o jaki rodzaj Ci chodzi. wez sie za Theme Hospital Mr. Green nie ma ciekawszej.
fpp,strategie,przygodowe,symulatory itd. roczniki 96-99

zobacz sobie tu i tu - gry na PC/Amiga/C64 z ratingiem.
Ja wlasnie jezeli gram, to tylko w stare gry. Ostatnio wkrecilem sie tez w emulatory konsol i jest imo kilka swietnych tytulow do obczajenia.
Np. Shadowrun w wersji na sega genesis (nie snes, bo ta jest do niczego) to chyba najwierniej odwzorowana gra cyberpunkowa w sensie gibsonowskim (wszczepy, raidy na korporacje itd.).
Chrono Trigger na SNES lub PSX to napewno jeden z najlepszych rpg'ow konsolowych ever. W kazdym tytolow duzo i jak ktos lubi stare gry to naprawde warto sie zainteresowac tez konsolami.

edit:
a z nowszych CIV4 BtS Smile

Dzieki za linki,underdogs wymiata,własnie odnalazłem jedną fajną przygodówe z Sherlockiem Holmesem,której nie udało mi sie do końca przejść w 97 bo utkłem,oto ona:
http://www.the-underdogs.info/game.php?gameid=661
jest mega zajebista i wciąga,polecam
Embarrassed
ja jak przejde might and magic VI (albo mi sie znudzi bp mam to do siebie ,że potrafie po 7 dniach grania odstawić KAŻDĄ gre , niewazne jakby zajebista nie była, bo znajdę coś innego do roboty) i kupie sobie pada ,to podłączam lapotopa do monitora i biore się za finale Big Grin, ale wpierw pogram sobie te na SNES (albo nawet na NES), ciekawe jak na telewizorni beda wyglądac.
ja zamierazm sobie kupic ta gierke.
http://youtube.com/watch?v=qYEI0wEK-rM
nie wiem czy to g**no, czy nie. Ale dosc zabawnie wyglada. mam nadzieje, ze fajnie sie w to gra. Crying or Very Sad !!!
wlasnie napieram w

[Obrazek: 200705071223531266.jpg]

[Obrazek: keuleub8.gif]
^ Ta gra kopie dupy!

KlaudiaVanKilmister napisał(a):ja zamierazm sobie kupic ta gierke.
nie wiem czy to g**no, czy nie. Ale dosc zabawnie wyglada. mam nadzieje, ze fajnie sie w to gra. Crying or Very Sad !!!

Bekowa na maksa, bo smaczków w dialogach jest dość sporo. Momentami może być troszkę trudna ale większych problemó z przejściem, które mogłyby zniechęcać do dalszej gry nie ma. Swietnie im wyszło wrzucenie futurystyki wystylizowanej na tamte lata. No a juz przezajebistym patentem jest wyżeranie muzgów, ofiara po chwili wstaje by dołączyć do fali żywych trupów szturmującej na obywateli, policjantów czy żołnierzy. Polecam
Headless cadaver napisał(a):^ Ta gra kopie dupy!

Ano, rozpierdala nery. Jak skoncze to trzeba bedzie zaopatrzyc sie w 2. O ile jest dostepna jako-tako, bo widze, ze na allegro posucha. Przy okazji, wezme sie chyba za FF XII.

A najwazniejsze, to NHL i Fifa :F

Konsola jednak miazdze suty.
Acrid napisał(a):Konsola jednak miazdze suty.

Lewak Laughing

A tak serio - dobrze, że praktycznie nie gram bo jakbym miał oprócz kompa dokupywać konsolę to zapewne bym nie wyrobił... Najlepsze, że konsole coraz bardziej upodabniają się na siłę do PCtów (taki XBox to zawsze była praktycznie konsola zrobiona z PC) - oferują coraz więcej typowych dla nich możliwości (np. internet). Teraz to już na PS3 nawet Linuxa można zainstalować, paranoja... Konsolowy drą się na temat wyższości konsol nad komputerami - wkrótce z tymi okrzykami będą wyglądać jak idioci.

Bekowa na maksa, bo smaczków w dialogach jest dość sporo. Momentami może być troszkę trudna ale większych problemó z przejściem, które mogłyby zniechęcać do dalszej gry nie ma. Swietnie im wyszło wrzucenie futurystyki wystylizowanej na tamte lata. No a juz przezajebistym patentem jest wyżeranie muzgów, ofiara po chwili wstaje by dołączyć do fali żywych trupów szturmującej na obywateli, policjantów czy żołnierzy. Polecam

Tylko wlasnie sie zastanawiam, czy kupic sobie ta gre na komputer, czy tez zaoszczedzic i kupic sobie xboxa 360, i kupic sobie miedzy innymi ta gre.
A to w ogóle jest na 360? Czy też da się na niej odpalać gry z poprzedniczki?
KlaudiaVanKilmister napisał(a):

Tylko wlasnie sie zastanawiam, czy kupic sobie ta gre na komputer, czy tez zaoszczedzic i kupic sobie xboxa 360, i kupic sobie miedzy innymi ta gre.

oddalbym lewe jadro za xboxa 360+gears of war+halo 3+assassins creed
Headless cadaver napisał(a):A to w ogóle jest na 360? Czy też da się na niej odpalać gry z poprzedniczki?

Nie na "zwyklego" x-boxa. Z tego co slyszalam, to chyba da się gra gry na x-boxa także na x-box 360.

XdkyX napisał(a):oddalbym lewe jadro za xboxa 360+gears of war+halo 3+assassins creed
Nie wierzę.
KlaudiaVanKilmister napisał(a):Nie wierzę.

ja wierze
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43