Istny nawet miał chyba avatar z tym małym, uśmiechniętym skurwysynem.
Axel napisał(a):Nie z 70 tylko jak już to 40-50 bo na te lata przypadała największa psychoza amerykanów spowodowana możliwością ataku nuklearnego ze strony ZSRR.
Hmm, jestem innego zdania

Ale już nie będę się wymądrzał
żeby tematu nie rozpierdalać : O -8 albo ))-8, ale to stare w chuj : )
zoltan nie pisz takimi malymi literami bo ci pierdolne : - )
Przecież ja tam nic nie pisałem, masz rysę na monitorze

A ja ostatnio odświeżam najstarsze gierki. I tak oto wykopałem z czeluści szuflad starusieńkie nieśmiertelne RPGi (Betryal to Kondor, Wizardy7, Might&MagicVIII, Ultima, ehh..

), gry ekonomiczne (Sim City, tak!) no i strategie - obie części Panzer Generala. Czemu już się nie robi takich gier? Się łezka w oku kręci jak się patrzy na datę wydania - rok 1998/9.
Cytat: Might&MagicVIII,
VIII to jest popłuczyna po VII która jest wyjebana w kosmos, ta gra to uber kult, nawet większy uber kult niż BG ,klasczne oldschoolowe RPG z widoku pierwszej osoby z niesamowitą fabułą. W sumie to nie rózni sie wiele od VI ale pewne zmiany jak umiszczenie innych ras i tak dalej sprawiło ,ze gra jest nie do wyjebania xD !!! Po drugie to jest dopiero długa gra ,można w nią napierdalać i napierdalać a końca nie widać !!!
UBER KVLT !!!
W VI też grałem, przeszedłem ją na wszystkie możliwe sposoby chyba

. Ale że nie posiadam oryginału VI, łupię w VIII . Łapie mnie tęksnota za starymi, dobrymi czasami, kiedy gra miała max 60mb a w wymaganiach był dopisek akcelerator: niekonieczny, mile widziany.
I tak z innej beczki - odkopałem numer CD Action z 1996 roku

Eh te demka

Nostalgia...
A próbowaliście Dagerfalla? Albo Deusa? To były dopiero kurewsko długie gry

hock:
Zoltan napisał(a):Albo Deusa?
Deus Ex - FPP z elementami erpega. Super giera

.
Jak Eulogy nie graleś w VII to nei grałeś w najlepszą część serii z nowych M&M zajebista fabuła zajebiście połączona z fabułą z HoM&M 3. Zresztą kurwa herosi to też uber kult !
Nie Deus ex, tylko Deus. Było takie coś kiedyś, też fpp rpg.
Sobota napisał(a):Zresztą kurwa herosi to też uber kult !
Ha, wiadomo, HoM&M III uber alles. Popinało się konikiem przez te mapki

. Czwórka też była niczego sobie.
Disciples II wciąga całą serię Heroes lewą dziurką.
Disciples II to tylko poprawione graficznie Disciples.