Cytat:Najwiecej ciekawych plyt wychodzilo imo wlasnie gdzies tak do poczatku lat 90.
Faktycznie początek lat 90-tych to nienajlepsze lata dla thrashu ale wtedy właśnie
rozpoczęła sie epoka black metalu i ten gatunek przezył swój rozkwit.Więc jakaś "ciągłosć"była.
Cytat:Do tego czasu metal byl mocny zarowno muzycznie jak i w mediach.
No,mnie tam brak obecnosci metalu w mediach specjalnie nie wadził.
Cytat:Pozniej nastapily zmiany. Wraz ze spadkie popularnosci nastapilo pewne wyczerpanie materialu (szczegolnie w klasycznym heavy metalu)
Ale klasyczny HM to nie cały metal-były inne style i gatunki które się rozwijały w latach 90-tych(black,death metal)
Cytat:Powstawalo duzo rzeczy, ktore byly kopie czegos tam albo łaczyło jedna rzecz z druga (chwała tym, ktorym wyszlo to dobrze). Dla mnie nuda. Po chvj mam sluchac jakies tam kopii skoro mam zajebisty oryginal.
Trudno mi z tym polemizowac,bo nie bardzo wiem jakie plyty i wykonawców masz na myśli.
R_amze_S napisał(a):Cytat:Najwiecej ciekawych plyt wychodzilo imo wlasnie gdzies tak do poczatku lat 90.
Faktycznie początek lat 90-tych to nienajlepsze lata dla thrashu ale wtedy właśnie
rozpoczęła sie epoka black metalu i ten gatunek przezył swój rozkwit.Więc jakaś "ciągłosć"była.
Cytat:Do tego czasu metal byl mocny zarowno muzycznie jak i w mediach.
No,mnie tam brak obecnosci metalu w mediach specjalnie nie wadził.
Cytat:Pozniej nastapily zmiany. Wraz ze spadkie popularnosci nastapilo pewne wyczerpanie materialu (szczegolnie w klasycznym heavy metalu)
Ale klasyczny HM to nie cały metal-były inne style i gatunki które się rozwijały w latach 90-tych(black,death metal)
Cytat:Powstawalo duzo rzeczy, ktore byly kopie czegos tam albo łaczyło jedna rzecz z druga (chwała tym, ktorym wyszlo to dobrze). Dla mnie nuda. Po chvj mam sluchac jakies tam kopii skoro mam zajebisty oryginal.
Trudno mi z tym polemizowac,bo nie bardzo wiem jakie plyty i wykonawców masz na myśli.
Ad1) No i death metal rowniez, problem tkwi w tym ,ze mi podobaja sie tylko te pierwsze wydawnictwa. Pozniejsze juz mnei nie ruszaja. Kwestia gustu.
Ad2)Mi tez nie ale ma to wplyw na wieksze zainteresowanie i generalnie marketing, bo co jak co ale dla wytworni przede wszystim liczy sie KASA.
Ad3)Fakt ale dla mi te gatunki srednio podeszly. W ogole taki black sie dla mnie szybko wypalil.
Ad4)z takich mixujacych np. Therion, Emperor. A z powielania to np. caly tzw. neo-power na czele z Hammerfall, Primal Fear itp.
Kurde... mój faworyt w Rockowej batalii dostaje baty

Cytat:Kurde... mój faworyt w Rockowej batalii dostaje baty
Trudno sie dziwic, bo jakiego ma przeciwnika

To jeszcze nie koniec rozgrywki

Poczekajmy na ostatni gwizdek

Ghost_82 napisał(a):Kurde... mój faworyt w Rockowej batalii dostaje baty :cry: :wink:
Hehe, jak wleci moj typ, to dopiero beda baty ;D Wiec, nie masz sie czym przejmowac akurat ;P
To aż tak źle przewidujesz szanse dla swojego faworyta
EDIT: Chyba tą kolejke musze spisać na straty

Chyba, że ktoś wspomoże moją kapele

Więc nie krępujcie sie i dawajcie głosy na GN'R

czy regulamin daje mozliwosc reklamowania zespołow ? hehe to było pytanie retoryczne

Dżemik napisał(a):Nie no. W Rock Battle sa lepsze albumy do wyboru niz w Metal Batlle.
Trzeba przyznać, że jest ciekawie ;]. Myślę, że z Kubusiem nieźle ułożyliśmy te grupy, ale to oczywiście sami ocenicie, gdy wszystkie cztery będą za nami.
Wlasciwie to bylo bardziej marudzenie nad nedza Metal Battle, niz pochwala grup Rock Batlle. ;p Ale okej, ladnie je ulozyliscie. ;]
Ghost_82 napisał(a):To aż tak źle przewidujesz szanse dla swojego faworyta
To nie jest moj faworyt, po prostu plyta ktora podalem. Sam zespol nie jest raczej lubiany, wiec marne jego szanse ;) W dodatku, trafi pewnie na jakis mocarzy ;D
E tam, druga grupa jest już dość mocna i wydaje mi sie, że następne już takie nie będą

Chyba, że Kubuś z Kamaelem przygotują nam coś jeszcze ciekawszego

Oj, nie doceniasz nas. Nastepna grupa bedzie rownie ciekawa jak obecna.
No to zobaczymy co tam przygotowaliście

Hehe, coś mi się zdaje, że Kamael z Kubusiem mają jeszcze niejednego asa w rękawie ;D