Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Metal/Rock Battle-Komentarze
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Cytat:Najwiecej ciekawych plyt wychodzilo imo wlasnie gdzies tak do poczatku lat 90.

Faktycznie początek lat 90-tych to nienajlepsze lata dla thrashu ale wtedy właśnie
rozpoczęła sie epoka black metalu i ten gatunek przezył swój rozkwit.Więc jakaś "ciągłosć"była.
Cytat:Do tego czasu metal byl mocny zarowno muzycznie jak i w mediach.
No,mnie tam brak obecnosci metalu w mediach specjalnie nie wadził.
Cytat:Pozniej nastapily zmiany. Wraz ze spadkie popularnosci nastapilo pewne wyczerpanie materialu (szczegolnie w klasycznym heavy metalu)
Ale klasyczny HM to nie cały metal-były inne style i gatunki które się rozwijały w latach 90-tych(black,death metal)
Cytat:Powstawalo duzo rzeczy, ktore byly kopie czegos tam albo łaczyło jedna rzecz z druga (chwała tym, ktorym wyszlo to dobrze). Dla mnie nuda. Po chvj mam sluchac jakies tam kopii skoro mam zajebisty oryginal.
Trudno mi z tym polemizowac,bo nie bardzo wiem jakie plyty i wykonawców masz na myśli.
R_amze_S napisał(a):
Cytat:Najwiecej ciekawych plyt wychodzilo imo wlasnie gdzies tak do poczatku lat 90.

Faktycznie początek lat 90-tych to nienajlepsze lata dla thrashu ale wtedy właśnie
rozpoczęła sie epoka black metalu i ten gatunek przezył swój rozkwit.Więc jakaś "ciągłosć"była.
Cytat:Do tego czasu metal byl mocny zarowno muzycznie jak i w mediach.
No,mnie tam brak obecnosci metalu w mediach specjalnie nie wadził.
Cytat:Pozniej nastapily zmiany. Wraz ze spadkie popularnosci nastapilo pewne wyczerpanie materialu (szczegolnie w klasycznym heavy metalu)
Ale klasyczny HM to nie cały metal-były inne style i gatunki które się rozwijały w latach 90-tych(black,death metal)
Cytat:Powstawalo duzo rzeczy, ktore byly kopie czegos tam albo łaczyło jedna rzecz z druga (chwała tym, ktorym wyszlo to dobrze). Dla mnie nuda. Po chvj mam sluchac jakies tam kopii skoro mam zajebisty oryginal.
Trudno mi z tym polemizowac,bo nie bardzo wiem jakie plyty i wykonawców masz na myśli.

Ad1) No i death metal rowniez, problem tkwi w tym ,ze mi podobaja sie tylko te pierwsze wydawnictwa. Pozniejsze juz mnei nie ruszaja. Kwestia gustu.
Ad2)Mi tez nie ale ma to wplyw na wieksze zainteresowanie i generalnie marketing, bo co jak co ale dla wytworni przede wszystim liczy sie KASA.
Ad3)Fakt ale dla mi te gatunki srednio podeszly. W ogole taki black sie dla mnie szybko wypalil.
Ad4)z takich mixujacych np. Therion, Emperor. A z powielania to np. caly tzw. neo-power na czele z Hammerfall, Primal Fear itp.
Kurde... mój faworyt w Rockowej batalii dostaje baty Crying or Very Sad Wink
Cytat:Kurde... mój faworyt w Rockowej batalii dostaje baty
Trudno sie dziwic, bo jakiego ma przeciwnika Angry
To jeszcze nie koniec rozgrywki Wink Poczekajmy na ostatni gwizdek Wink
Ghost_82 napisał(a):Kurde... mój faworyt w Rockowej batalii dostaje baty :cry: :wink:

Hehe, jak wleci moj typ, to dopiero beda baty ;D Wiec, nie masz sie czym przejmowac akurat ;P
To aż tak źle przewidujesz szanse dla swojego faworyta Wink

EDIT: Chyba tą kolejke musze spisać na straty Wink Surprised Chyba, że ktoś wspomoże moją kapele Wink Więc nie krępujcie sie i dawajcie głosy na GN'R Big Grin Wink
czy regulamin daje mozliwosc reklamowania zespołow ? hehe to było pytanie retoryczne Laughing
Dżemik napisał(a):Nie no. W Rock Battle sa lepsze albumy do wyboru niz w Metal Batlle.

Trzeba przyznać, że jest ciekawie ;]. Myślę, że z Kubusiem nieźle ułożyliśmy te grupy, ale to oczywiście sami ocenicie, gdy wszystkie cztery będą za nami.
Wlasciwie to bylo bardziej marudzenie nad nedza Metal Battle, niz pochwala grup Rock Batlle. ;p Ale okej, ladnie je ulozyliscie. ;]
Ghost_82 napisał(a):To aż tak źle przewidujesz szanse dla swojego faworyta

To nie jest moj faworyt, po prostu plyta ktora podalem. Sam zespol nie jest raczej lubiany, wiec marne jego szanse ;) W dodatku, trafi pewnie na jakis mocarzy ;D
E tam, druga grupa jest już dość mocna i wydaje mi sie, że następne już takie nie będą Wink Chyba, że Kubuś z Kamaelem przygotują nam coś jeszcze ciekawszego Wink
Oj, nie doceniasz nas. Nastepna grupa bedzie rownie ciekawa jak obecna.
No to zobaczymy co tam przygotowaliście Wink
Hehe, coś mi się zdaje, że Kamael z Kubusiem mają jeszcze niejednego asa w rękawie ;D
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28