Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Behemoth
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
kobiety nie powinny służyć w wojsku i słuchać metalu
W Rowerze Błażej'a ??? Question Howgh Wysokie Czoło !
KISIEL napisał(a):W Rowerze Błażej'a ??? Question Howgh Wysokie Czoło !
kilka lat temu był taki program jak jest teraz to nie wiem
"Demonica" rozwala. Właśnie na taką płytę czakałam.
fetus napisał(a):
KISIEL napisał(a):W Rowerze Błażej'a ??? Question Howgh Wysokie Czoło !
kilka lat temu był taki program jak jest teraz to nie wiem
Już nie ma! Fajny program, dużo Kalibra 44 tam było i ostrej muzy również Wink .
W 30ton widziałem kiedyś teledysk "Cold Demons" Wink
Tuomasss napisał(a):
Kręgosłup napisał(a):a slyszal juz ktos nowy album ?

chyba "nowy", bo demonica tak nowa jak jasna cholera. no, ale zawsze to technika na wyciągnięcie kasy, wypuszczamy demka, nagrane na nowo kawałki ze starych płyt, ładujemy to na dvd i głośno krzyczymy, że to edyckja limitowana. wysoka sprzedaż gwarantowana.

Z Emula mozna ściągnąć za darmo tą limitowaną edycję.
Tiaaaaaaa i tony empretrójek też można ściągnąć za darmo, dasz wiarę ?
maharet napisał(a):
Tuomasss napisał(a):
Kręgosłup napisał(a):a slyszal juz ktos nowy album ?

chyba "nowy", bo demonica tak nowa jak jasna cholera. no, ale zawsze to technika na wyciągnięcie kasy, wypuszczamy demka, nagrane na nowo kawałki ze starych płyt, ładujemy to na dvd i głośno krzyczymy, że to edyckja limitowana. wysoka sprzedaż gwarantowana.

Z Emula mozna ściągnąć za darmo tą limitowaną edycję.
no to takie limitowane mp3
[Obrazek: behemoth.jpg]

Zespół Behemoth wszedł do studia Radia Gdańsk, w celu nagrania swojego ósmego albumu, zatytułowanego "The Apostasy".

Album ma mieć premierę latem przyszłego roku, a wyprodukują go Nergal i Malta. Zespół poinformował za pośrednictwem swojej oficjalnej strony: "Słowo ÂťapostazjaÂŤ wywodzi się z języka greckiego i oznacza Âťoddalenie sięÂŤ. Odejście od wcześniej wyznawanej religii. Współcześnie mianem aktu apostazji określa się formalne, całkowite, wypisanie się i zerwanie związków z kościołem katolickim".

"Dosłownie kilka dni temu skończyliśmy przedprodukcję płyty i juz wersja demo zdradza z jakim stuffem mamy do czynienia. Nowy Behemoth brzmi potężnie, nasz sound jeszcze nigdy nie był tak intensywny, a jednocześnie chwytliwy i zaawansowany technicznie. Oczywiście słychać styl Behemoth, słychać moją rękę w riffach, ale sposób w jaki zostały zaaranżowane jest wręcz nowatorski jeśli chodzi o ten zespół. Czuć w tym dużo świeżego powietrza. Jestem przekonany, że wielu ludzi będzie mocno zaskoczonych" - powiedział lider zespołu, Nergal.

Zespół ujawnił kilka tytułów nowych utworów: "Prometherion", "Rome 64 C.E.", "Arcana Hereticae", "Slaying The Prophets Ov Isa", "At The Left Hand Ov God", "Pazuzu (The Desertstorm Bringing)".

Nergal tak wypowiada się o wyborze studia: "Sesja nagraniowa ma miejsce w studiu Radia Gdańsk, czyli dosłownie 10 min jazdy od mojego domu. Jest to wyjątkowo komfortowa sytuacja nie tylko ze względu na dystans, ale na wyposażenie tego miejsca, które jest jednym z najnowocześniejszych obiektów tego typu w kraju. Pracujemy zarówno w systemie analogowym, jak i cyfrowym. Mamy do dyspozycji 24-śladowego Studera, z którego sound po prostu zabija!".

Lider grupy skomentował też brak wieści od zespołu w ostatnim czasie: "Nie jest żadną tajemnicą, że Behemoth jest jednym z najciężej pracujących zespołów na scenie. Do ostatniej płyty ÂťDemigodÂŤ zagraliśmy 300 koncertów. Przez dwa lata byliśmy przed oczami ludzi niemal non stop. Nie ukrywam, że mimo wszystkich zalet takiego trybu życia, wróciłem do domu nieco wypalony i zmęczony. Dlatego przez ostatnie miesiące było o nas tak cicho. Skupiłem się praktycznie tylko na pracy. Płyta, płyta i jeszcze raz płyta. Odizolowałem się od sceny, a swoje kontakty ograniczyłem do minimum. To był dziwny, mizantropijny i niekoniecznie radosny okres. Ale album, którego większość powstała właśnie wtedy, ma szansę stać się właśnie tym, z którego będziemy najbardziej dumni. Dojrzałość to póki co najlepsze słowo, które odzwierciedla zawartość muzyczną i merytoryczną ÂťThe ApostasyÂŤ".

Na stronach Behemoth w serwisach MySpace i YouTube można obejrzeć raport i zdjęcia z przedprodukcji "The Apostasy". Zespół zapowiada regularne aktualizacje stron.

Oto linki do stron:

http://www.youtube.com/watch?v=NIgq0pbJTfM
http://www.myspace.com/behemothofficial
Jestem za, a nawet przeciw.
[Obrazek: behemoth18.jpg]

Nowy wideoraport, komentarze oraz zdjęcia z sesji nagraniowej nowego albumu Behemoth - "The Apostasy", są już dostępne w sieci.

Behemoth od grudnia 2006 roku pracuje nad albumem "The Apostasy", którego premiera przewidziana jest na lato 2007. Niezmiennie na stanowisku producenta Nergal z pomocą Malty i reszty zespołu właśnie skończyli nagrywać ślady bębnów. Za kilka dni rozpocznie się nagrywanie gitar. Oto, co zdołaliśmy usłyszeć od zespołu w krótkiej przerwie między sesjami w studiu Radia Gdańsk.

"Nigdy nie byliśmy lepiej przygotowani jako zespół. Naprawdę ciężko i uczciwie pracowaliśmy przed wejściem do studia, próbując nieprzerwanie przez trzy miesiące, od 4 do 6 godzin dziennie. W tej chwili Inferno zakończył nagrywanie swoich partii i wkład tej pracy jest doskonale słyszalny. Muszę powiedzieć, że był bardzo zaangażowany w cały projekt. Wykonuje najcięższą, ÂťgalernicząÂŤ pracę i wciąż doskonale radzi sobie ze swoim zadaniem".

"Pamiętam, jak pewnego dnia próbował nagrać fragment jakiegoś utworu kilkanaście razy i nigdy nie było to wystarczająco dobre. Kiedy w końcu udało mu się położyć na taśmie przyzwoitą wersję zapytał się mnie co sądzę. Powiedziałem, że jest to niezłe, a nawet bardzo dobre. Pytanie jednak, czy chcemy wersje bardzo dobrą czy doskonałą. Jego odpowiedź była krótka: Kasujemy. Mogę nagrać to jeszcze lepiej".

Malta dodaje "Nigdy nie widziałem tego zespołu tak dobrze przygotowanego do sesji nagraniowej. Inferno używał swoich bębnów, które przetestował w wersji live, więc doskonale się za nimi czuł i wiedział, jakiego efektu może oczekiwać".

Perkusista Behemoth również nie kryje entuzjazmu. Nagranie śladów bębnów zajęło 10 dni plus około tygodnia na ustawienie właściwego brzmienia plus testowanie mikrofonów. "Przed wejściem do studia mieliśmy praktycznie wszystko gotowe. Wszystkie kliki do utworów były zgrane w wersji audio, my byliśmy doskonale ograni z materiałem. Nie było więc żadnych wątpliwości ani pytań. Nigdy w życiu w ten sposób nie zaaranżowałem bębnów. To jest życiowa produkcja".

"O wszystkich nowościach będziemy was na bieżąco informować a tymczasem odwiedźcie stronę w serwisie YouTube, oficjalny website oraz MySpace, gdzie zamieściliśmy najnowszą wideo relację z sesji plus zdjęcia ze studia, których autorem jest Krzysztof Sadowski".

Behemoth Video Journal Ep.2
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6uoQGqiqH7o[/youtube]
powoli sram w gacie
ja narazie tak z lekka pierdzę bo w sumie nigdy za behemothem nie przepadałem ale może to sie zmieni ?
Odkąd zaczęli grać DM wyraźnie prą przed siebie jak lokomotywa. I jak na razie mają niekończący się zapas węgla. Powiadam Wam, to będzie bardzo dobra płyta.
Toś pokazał Behemoth umarł wraz z płytą "Grom" która byłą powiedzmy w 75% "CZysta" pozniejszy DM to juz tlyko komercha i promowanie wlasnej glupoty. AMen.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36