Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Najlepszy głos rockowy/hard rockowy
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Witam ,
tutaj piszcie swoje propozycje , to moze ja pierwszy zarzuce nazwiskiem : Robert Plant uwielbiam jego głos (jakby ktoś niewiedzial - Led Zeppelin )
Problem mam co z zespołów, które słucham można wrzucić do rock/hardrock, więc coś tu się może nie zgadzać:
Maynard James Keenan - Tool/A Perfect Circle - myślę, że uzasadnienie jest zbędne Smile.
Danny Cavanagh, Vincent Cavanagh - Anathema - jak wszystko w muzyce tej kapeli i partie wokalne mnie powalają (zaliczyć obecne dokonania do rocka chyba można, więc tutaj ich wymieniam).
David Gilmour, Roger Waters - Pink Floyd

To tak na początek... Zapewne paru mi się jeszcze przypomni.

No i już:
Jack White - The White Stripes - świetnie pasuje jego wokal do muzyki zespołu i moim zdaniem jest charakterystyczny.
Alison Mosshart - The Kills - damski wokal, dla mnie bardzo dobry, tyle, że zespół bardzo słabo znany.
a bylbym zapomnial Jim Morrison , bo go chyba mozna zaliczyc do rocka ?
KubusPuchatek napisał(a):a bylbym zapomnial Jim Morrison , bo go chyba mozna zaliczyc do rocka ?
Oczywiście, jak najbardziej popieram. Uwielbiam go słuchać.
/Hehe mozna to wywnioksowac po Twoim opisie .. eheh Riders on the storm Smile / koniec offtopicu Wink
zeby wymienic wszytskich to bylaby dluga lista...ja napisze tylko te glosy ktora sa dla mnie wazne...

Axl Rose--->Scott Weiland--->Bono--->Anthony Kiedis
--->Mike Hutchence--->Rysiek Riedel
Strasznie trudno powiedziec :/ Axl Rose i Bono... Nikogo innego nie moge sobie przypomniec :/ ew. David Gahan.
Freddie Mercury
Jon Lawton
Arthur Brown
Ian Gillan
David Coverdale
Glenn Hughes
David Byron
Eddy Vedder (Pearl Jam)- mój zdecydowany nr jeden

Co do Planta to też się zgadzam, jak najbardziej. Smile
Hmm... Gilmour & Waters, Axl Rose, Freddie Mercury, Robert Plant, Ian Gillan. Jeśli chodzi o kobiece wokale: Janis Joplin.
Eddie Vadder- Pearl Jam (za barwę głosu, i za to w jaki sposób potrafi go wykorzystać)
Zack De La Rocha- Rage Against The Machine (we wspaniały sposób potrafi przekazać ekspresję danego utworu, wystarczy posłuchać chociażby "Killing in the name")
Myles Kennedy- Alter Bridge (Podoba mi się sposób w jaki śpiewa, i jego głos, poprostu lubię go słuchać)

edit. dodam jeszzcze tylko
Artur Rojek- Myslovitz
Ian Gillan, Robert Plant, Freddie Mercury. Booskooosc ;].
Joey Tempest (Europe)
Michael Stipe (R.E.M.)
Antony Kiedis (Red Hot Chili Peppers)
Freddie Mercury (Queen)
Artur Rojek (Myslovitz)

Axla lubie, ale on nie umie spiewac..
Nade wszystko uwielbiony przeze mnie wokal David'a Glimoura. Moze wybitnym wokalistom nie jest, ale zaspiewac potafi, a barwe glosu ma cudnie kojaca.

Zaraz za nim:
-Mercury
-Axl Rose
-Jim Morrison
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20