Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Najlepszy głos rockowy/hard rockowy
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Trudno się nie zgodzić, Dio i Osbourne to zupełnie różne style, który lepszy - kwestia gustu. Jednak czy pan Dio zachował sobbatowski styl? Moim zdaniem nie do końca. Co do "Heaven And Hell" - kiedyś zachwycałam się tą płytą, ale po jakimś czasie zwyczajnie przejadła mi się. Oczywiście nic jej nie ujmuję, gdyż to naprawdę równy album, ale częściej wracam do "Dehumanizera" (według mnie najlepsza płyta Dio z BS) I dobrze, że Dio po nagraniu 3 płyt z BS odszedł, gdyż chciał, aby Sabbaci stali się zespołem śpiewającym o smokach i księżniczkach ;P Na szczęście oprzytomniał i wrócił, aby nagrać "Dehumanizera".
Miriam napisał(a):"Dehumanizera" (według mnie najlepsza płyta Dio z BS)

Ostatnimi czay uważam ją za najlepszy album Sabbs w ogóle Big Grin

Do tematu: Chyba nikt nie wspomniał Dana McCaferty'ego z Nazareth, a On dobry jest :]
KubusPuchatek napisał(a):a bylbym zapomnial Jim Morrison , bo go chyba mozna zaliczyc do rocka ?

oczywiście klasycznego Big Grin
Argyle Goolsby i J~Sin Trioxin.
Layne Staley - Alice in chains, Mad Season - ten facet miał kawał głosu.
dorzucam:
Robert Plant
Bruce Dickinson
Lou Reed - za młodu miał fajny głos, szczególnie w kawałku "venus in furs" z The Velvet Underground

a z polskich wokalistów:
Paweł Kukiz rządzi - Rodzina słowem silna ..to samo mówi za siebie Laughing
Co do Rojka to uważam, że jest bardzo dobrym tekściarzem, ale śpiewać to nie bardzo on umie.
Jak hard rockowy, to zdecydowanie Marilyn Manson.

Jak gothic rockowy to Jyrki69.
Cytat:Jak hard rockowy, to zdecydowanie Marilyn Manson.
ke?

Do swojej listy dorzuce jeszcze Greg'a Lake'a, Wettona oraz Gordona Haskell'a, który świetnie śpiewal na "Lizard" a także jego tworczosc solowa stoi na calkiem wysokim poziomie.
Oprócz tego Jon Anderson z Yes. Bardzo dobrze radzi sobie tez spiewający w Van der Graaf Geneator Peter Hammill.
KubusPuchatek napisał(a):ke?
Koleżance się chyba coś pomyliło Wink
Czy ja wiem...mówią, że śpiewa hard rock, to nie kwestionuje.

A wg ciebie to co śpiewa?
Napewno nie hard rocka.
Ghost_82 napisał(a):Napewno nie hard rocka.

To cholera wie co to jest, pewnie rock, tylko jaki, to sama nie wiem...thrash rock? heavy rock? AMERICAN ROCK? Laughing
Ja pierdolę, trzy dni mnie na forum nie było a już jakieś rzadkie gówno spod znaku cof zaczyna tu mieszać.
Bloody Diarrhoea napisał(a):
Ghost_82 napisał(a):Napewno nie hard rocka.

To cholera wie co to jest, pewnie rock, tylko jaki, to sama nie wiem...thrash rock? heavy rock? AMERICAN ROCK? Laughing

Skoro nie wiesz co gra, to po chvj go wymieniasz. Najpierw sie zapoznaj z wykonawcą zanim gdzieś go wymienisz. To taka mała rada.
Vomitor napisał(a):Ja pierdolę, trzy dni mnie na forum nie było a już jakieś rzadkie gówno spod znaku cof zaczyna tu mieszać.

Zastanów się, co mówisz, człowieku.
Bloody Diarrhoea napisał(a):Zastanów się, co mówisz, człowieku.
ON to akurat wie co mówi bejb Wink
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20