Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Najlepszy głos rockowy/hard rockowy
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Charyzma i talent kompozytorski..
Umiejetnosci wokalno-instrumentalnych nie posiadal prawie zadnych..
Przesadzacie teraz troche w drugą mańkę.
Nad wyraz często utwory Nirvany sa proste kompozycyjnie jak drut... Raczej uznałbym, ze charyzma i energiczny sposób gry, jakcby wręcz z nich emanowała. Po prostu tchneli w swą muzykę życie i tyle.

A gitarzystą był, jak juz mówiłem średnim.
Talent kompozytorski nie polega na tym, zeby kazdy mlody grajek tworzyl drugie Dream Theater.. Chodzi o to, aby nawet za uzyciem prostych srodkow (jak chociazby Metka i Slayer) porywac tlumy..

A gitarzysta byl, jak juz mowilem, slabym.. Wink
Nie wiem, czy metka to proste środki, jak dla mnie ich twórczość jest skomplikowana kompozytorsko.

Cytat:A gitarzysta byl, jak juz mowilem, slabym..

Te umiejętności, które miał mu po prostu wystarczały na tak nieskomplikowane kompozycje moim zdaniem.
hands down - malo znany, mlody koles nazywa sie Brendan Sheppatti - byla gitara 18 Visions obecny wokal Bleeding Through - wg mnie najwieksza kosiara wokalowa jaka slyszalem, wystarczy posluchac chociazby "on wings of lead" czy "love lost in the hail...."
Najwspanialszy głos? Faworytów mam trzech - Robert Plant, Mike Patton i Bono, i nie wiem kogo wybrać... ale chyba jednak Bono. Big Grin
Ozzy Osbourne ( nie wiem jak wam ale mi sie zajebiście podoba wszystko śpiewa czyściutko i w swoim stylu )
Robert Plant
wokalista Creed i Alter Bridge
geezer napisał(a):wokalista Creed

jak dobrze ze creed sie rozpadlo....ten koles mial glos jak krowa ;P
Oczywiście Axl Rose Wink A o tym panu Weilandzie lepiej może nie wspominać Wink(z szacunkiem dla jego fanów).Podoba też mi się głosik tego facia z COMY(ta polska grupka) nie pamiętam jak On się nazywa, ale czy nie przypadkiem Leszek Żukowski??
Hej!
Nie byłabym sobą gdybym nie przyznała pierwszego miejsca Robertowi Plantowi (mimo swego wieku nadal jego głos jest najlepszy :!: ...)-to jeśli chodzi o klasykę. Z młodszych wybieram Eddiego Veddera (jakby ktoś nie wiedział - Perl Jam).
Pozdrawiam Smile
duff_wife napisał(a):Oczywiście Axl Rose Wink A o tym panu Weilandzie lepiej może nie wspominać Wink(z szacunkiem dla jego fanów).Podoba też mi się głosik tego facia z COMY(ta polska grupka) nie pamiętam jak On się nazywa, ale czy nie przypadkiem Leszek Żukowski??

To Tomasz Rogucki-"Leszek Żukowski to nazwa piosenki.Żeby nie było OT-Hetfeld, Dickinson, z polskich to wyżej wymieniony Rogucki i Drak z Huntera
duff wife napisał(a):Oczywiście Axl Rose Wink

to, ze byl wokalista genialnej kapeli rockowej nie oznacza jeszcze , ze mial swietny glos Wink
Jak dla mnie byl zbyt skrzekliwy abym go mogl umiescic na pierwszym miejscu. Dlatego bedzie na drugim Wink , zaraz po lanie stanley'u z Alice in chains.
... są różne gusta. Mi tam się podoba...(głos - oczywiście). Cały w tym urok...
Sabelle napisał(a):Hej!
Nie byłabym sobą gdybym nie przyznała pierwszego miejsca Robertowi Plantowi (mimo swego wieku nadal jego głos jest najlepszy :!: ...)-to jeśli chodzi o klasykę. Z młodszych wybieram Eddiego Veddera (jakby ktoś nie wiedział - Perl Jam).
Pozdrawiam Smile

Sabelle ... Pearl Jam a nie Perl Jam, wiem ze sie czepiam Tongue ale patrzec nie moge jak wszedzie tak piszesz... a owa kapele szanuje i kocham, mam ich wszystkie albumy i tez uwazam Eddie`ego Vedder`a za jeden z ciekawszych glosow w muzyce rockowej Smile
Witos napisał(a):
duff_wife napisał(a):Podoba też mi się głosik tego facia z COMY(ta polska grupka) nie pamiętam jak On się nazywa, ale czy nie przypadkiem Leszek Żukowski??

To Tomasz Rogucki-"Leszek Żukowski to nazwa piosenki.

Raczej Piotr Rogucki ;P Od siebie dodam jeszcze Grzegorza Ciechowskiego (jak mogłam zapomnieć...)
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20