07-11-2005, 02:34 PM
07-11-2005, 03:22 PM
Przesadzacie teraz troche w drugą mańkę.
Nad wyraz często utwory Nirvany sa proste kompozycyjnie jak drut... Raczej uznałbym, ze charyzma i energiczny sposób gry, jakcby wręcz z nich emanowała. Po prostu tchneli w swą muzykę życie i tyle.
A gitarzystą był, jak juz mówiłem średnim.
Nad wyraz często utwory Nirvany sa proste kompozycyjnie jak drut... Raczej uznałbym, ze charyzma i energiczny sposób gry, jakcby wręcz z nich emanowała. Po prostu tchneli w swą muzykę życie i tyle.
A gitarzystą był, jak juz mówiłem średnim.
07-11-2005, 03:26 PM
Talent kompozytorski nie polega na tym, zeby kazdy mlody grajek tworzyl drugie Dream Theater.. Chodzi o to, aby nawet za uzyciem prostych srodkow (jak chociazby Metka i Slayer) porywac tlumy..
A gitarzysta byl, jak juz mowilem, slabym..
A gitarzysta byl, jak juz mowilem, slabym..

07-11-2005, 05:01 PM
Nie wiem, czy metka to proste środki, jak dla mnie ich twórczość jest skomplikowana kompozytorsko.
Te umiejętności, które miał mu po prostu wystarczały na tak nieskomplikowane kompozycje moim zdaniem.
Cytat:A gitarzysta byl, jak juz mowilem, slabym..
Te umiejętności, które miał mu po prostu wystarczały na tak nieskomplikowane kompozycje moim zdaniem.
07-12-2005, 09:29 PM
hands down - malo znany, mlody koles nazywa sie Brendan Sheppatti - byla gitara 18 Visions obecny wokal Bleeding Through - wg mnie najwieksza kosiara wokalowa jaka slyszalem, wystarczy posluchac chociazby "on wings of lead" czy "love lost in the hail...."
07-14-2005, 12:16 PM
Najwspanialszy głos? Faworytów mam trzech - Robert Plant, Mike Patton i Bono, i nie wiem kogo wybrać... ale chyba jednak Bono. 

07-19-2005, 07:47 PM
Ozzy Osbourne ( nie wiem jak wam ale mi sie zajebiście podoba wszystko śpiewa czyściutko i w swoim stylu )
Robert Plant
wokalista Creed i Alter Bridge
Robert Plant
wokalista Creed i Alter Bridge
07-20-2005, 02:28 PM
geezer napisał(a):wokalista Creed
jak dobrze ze creed sie rozpadlo....ten koles mial glos jak krowa ;P
07-21-2005, 11:56 AM
Oczywiście Axl Rose
A o tym panu Weilandzie lepiej może nie wspominać
(z szacunkiem dla jego fanów).Podoba też mi się głosik tego facia z COMY(ta polska grupka) nie pamiętam jak On się nazywa, ale czy nie przypadkiem Leszek Żukowski??

07-21-2005, 05:19 PM
Hej!
Nie byłabym sobą gdybym nie przyznała pierwszego miejsca Robertowi Plantowi (mimo swego wieku nadal jego głos jest najlepszy :!: ...)-to jeśli chodzi o klasykę. Z młodszych wybieram Eddiego Veddera (jakby ktoś nie wiedział - Perl Jam).
Pozdrawiam
Nie byłabym sobą gdybym nie przyznała pierwszego miejsca Robertowi Plantowi (mimo swego wieku nadal jego głos jest najlepszy :!: ...)-to jeśli chodzi o klasykę. Z młodszych wybieram Eddiego Veddera (jakby ktoś nie wiedział - Perl Jam).
Pozdrawiam

07-21-2005, 06:05 PM
duff_wife napisał(a):Oczywiście Axl RoseA o tym panu Weilandzie lepiej może nie wspominać
(z szacunkiem dla jego fanów).Podoba też mi się głosik tego facia z COMY(ta polska grupka) nie pamiętam jak On się nazywa, ale czy nie przypadkiem Leszek Żukowski??
To Tomasz Rogucki-"Leszek Żukowski to nazwa piosenki.Żeby nie było OT-Hetfeld, Dickinson, z polskich to wyżej wymieniony Rogucki i Drak z Huntera
07-24-2005, 02:54 PM
duff wife napisał(a):Oczywiście Axl Rose Wink
to, ze byl wokalista genialnej kapeli rockowej nie oznacza jeszcze , ze mial swietny glos

Jak dla mnie byl zbyt skrzekliwy abym go mogl umiescic na pierwszym miejscu. Dlatego bedzie na drugim

07-24-2005, 03:26 PM
... są różne gusta. Mi tam się podoba...(głos - oczywiście). Cały w tym urok...
07-26-2005, 12:49 PM
Sabelle napisał(a):Hej!
Pozdrawiam
Sabelle ... Pearl Jam a nie Perl Jam, wiem ze sie czepiam

07-26-2005, 01:01 PM
Witos napisał(a):duff_wife napisał(a):Podoba też mi się głosik tego facia z COMY(ta polska grupka) nie pamiętam jak On się nazywa, ale czy nie przypadkiem Leszek Żukowski??
To Tomasz Rogucki-"Leszek Żukowski to nazwa piosenki.
Raczej Piotr Rogucki ;P Od siebie dodam jeszcze Grzegorza Ciechowskiego (jak mogłam zapomnieć...)