Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Nasze Plytowe Zakupy - NPZ (;
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
No w sumie dostalem Thrash'em all 1/2007, a w nim takie cus:
Sphere - Damned Souls Rituals - Dobry death metal, szczegolnie od strony instrumentalnej;
Naumachia - Callous Kaghatos - melo-black/death metal, do ktorego mnie raczej nie ciagnie, ale jak mnie kiedys najdzie to obadam, bo po pierwszym odsluchu mozna dostrzec, ze chlopaki sie napracowali.
W ramach klasycznej wymiany mp3 na oryginały:

[Obrazek: 200px-Sonic_Youth_Goo.jpg]

Sonic Youth - Goo

A zamówione:

[Obrazek: male-122-this_is_not_mini.gif]

3moonboys - This Is Not 3moonboys

Specjalna EP-ka, na której zamieszczone są 4 utwory (Ikars Crime, By The Window, Salome, Booby Trap). Płytka jest wykonana ręcznie w limitowanej liczbie kopii, całość trwa 28 minut. Do kompletu dyskografii (małej, bo małej, ale jednak).
[Obrazek: 0000638077.jpg]
Slayer - EOTI single pt.I
[Obrazek: okl_7805.jpg]

Modest Mouse - We Were Dead Before The Ship Even Sank
Paweł Sobota - Wesoły akordeon
KILL!
[Obrazek: dropkickmurphys.jpg]
GOOD CHARLOTTE - Good Morning Revival

Najnowsza i najsłabsza zarazem płyta rockowców z USA. Trochę popowo, trochę pop punkowo czy trochę pop metalowo z gościnnym udziałem pop metalowców z Avanged Sevenfold. Są dobre momenty ale ogólnie jest dość nijako. Przyzwoicie ale bez rewelacji.

V/A - PUNKY REGGAE ROCKERS 1

Składak zespołów związanych z Lou & Rocked Boys. Trochę reggae i młodzieżowego punk rocka. Najbardziej interesująco wypadła PRAWDA oraz CAŁA GÓRA BARWINKÓW, a najgorzej zdecydowanie ZABILI MI ŻÓŁWIA - tak słabych tekstów już dawno nie słyszałem, rozumiem pisanie lekkich piosenek, ale nie na tak żenująco niskim poziomie...
balzac napisał(a):Paweł Sobota - Wesoły akordeon
KILL!

Pewnie ,ze kill w końcu mój stary co nie ;] ,jak tam wogole ta płytka Tongue

Np. - Cisza
TSA Spunk... brakowalo mi digipacka w kolekcji... Mad
Świetliki i Linda- Las Putas Melancolicas

Czyli wymiana: mp3-->oryginał. Zdaje się, że mam już całą dyskografię Świetlików na CDekach Smile

edit: jednak nie całą.
warsadal napisał(a):Świetliki i Linda- Las Putas Melancolicas
Dobry zakup. W sumie tego wydania to nie mam Surprised , ale mam już podwójne wydanie 'Las Putas Melancolicas y Exclusivas' - czyli Melancholijne kurwy z Lindą i rarytasy, demka. To wydanie chodzi po 4 dyszki, czyli dyszkę więcej niż zwykłe kurwy z Lindą.
warsadal napisał(a):edit: jednak nie całą.
Zapewne nie masz EPek Wink
Balzac napisał(a):Zapewne nie masz EPek Wink
Ano też. Z LP nie mam "Złych misi", dopiero z wikipedii dowiedziałem się, że coś takiego istnieje ;] Ale to co mam wystarcza, by uznać Świetliki za jeden z 10-15 moich ulubionych polskich zespołów.
Brrr mam okropną awersję do świetlików.

Jedyne co mi się podobało z nich to przeróbka "I wanna be your dog".
sylvicious napisał(a):Brrr mam okropną awersję do świetlików.
Uzasadnij. Na razie się nie dopierdalam, po prostu jestem ciekawy.
Ja bym uzasadnił tak :

mają głupią nazwę.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43