Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Nasze Plytowe Zakupy - NPZ (;
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
KubusPuchatek napisał(a):
Cytat:I jak wrażenia?
W sumie po tych kilku pierwszych przesłuchaniach niewiele mogę powiedzieć, ale napewno jest to dobra płyta i bardzo mnie zainteresowała. Choć w sumie fakt faktem - dla miłośników muzyki Pink Floyd ten krążek to nic nadzwyczajnego, świeżego. Po prostu - Gilmour niczego co mogłoby nas zaskoczyć nie wymyślił, tylko korzysta ze sprawdzonych już patentów (to, że nadal są genialne to już inna sprawa ; ) ). Duże wrażenie robią na mnie solówki Dave'a. Szczególnie do gustu przypadły mi utwory "On An Island", "Red Sky At Night" oraz "A Pocketful Of Stones". No, ale w Twoim przypadku, jako fanki Floyd'ów jest to pozycja obowiązkowa ; )

Właśnie zastanawiałam się nad kupnem tego albumu, ale skoro piszesz, ża dla mnie jako fanki Floydów pozycja obowiązkowa - sprawa przesądzona ; ) Co prawda słyszałam zaledwie fragmenty z "On An Island", ale gra Gilmour'a... Być w takiej formie przez ponad 30 lat i ciągle czarować słuchaczy... Szacunek. No i ten głos. Nic się nie zmienił i nadal brzmi świetnie. Oczywiście nie spodziewam się jakichś innowacji ani przełomu w muzyce Dave'a (jeśli o to chodzi chyba nie ma na co liczyć) ale na dawkę świetnego, "floydowskiego" grania - jak najbardziej ; )

KubusPuchatek napisał(a):Dużo lepsze wrażenie (jak na razie) zrobiła na mnie niedawno zakupiona płyta Yes - "Tales from Topographic Oceans". Muzyka zawarta na tym LP jest po prostu bajeczna i fenomenalna. No, ale co ja Ci to bede tłumaczyć - zapewne podzielasz moje zamiłowanie do tej płyty Miriam ; ).

pozdrawiam

Oj, jak najbardziej ; ) I sądzę (jestem pewna) że "On An Island" nie przebije Dzieła YES. Ta muzyka przenosi w inny wymiar. Nic, tylko słuchać ; ) Pozdrawiam.
The Cuffs - Rock On!
Paprika Korps - Koncert W Tampere oraz Telewizor
2 x MC -> Albert Rosenfield - The Best Off [Obrazek: serduszka.gif]
Suicidal Tendencies - Still Cyco After All These Years
Camel - "Stationary Traveller"
Budgie - "Budgie"

EDIT:
Indian Summer - "Indian Summer"
Coheed And Cambria - "Good Apollo I'm Burning Star IV, Volume I: From Fear Through Rhe Eyes of Madness"
Zaraz będę rozdziewiczał :D
AC/DC-Let There Be Rock i Back in Black
Entombed-Clandestine
Danzig-IV

8) 8)
'Broniewski'
Tu już pare dni temu kupiłem Wink
[Obrazek: kraina%20lagodnosci%201%202.jpg]

Dwupłytowe wydanie, dziś przyszło. Miły odpoczynek dla zmęczonych uszu Smile
[Obrazek: 82876819912.jpg]
Złożone zamówienie i długie czekanie przede mną...
[Obrazek: B000ALLLHU.03.LZZZZZZZ.jpg]

Zajebioza iść z tatkiem do empiku Big Grin
Morbid Angel - Gods of All Heretics

[Obrazek: morbid1.jpg]
^o kurwa, nie mam tego...
The Doors - "Morrison Hotel"

I lecę na "Skrzypka Na Dachu" :)
Kilka dni temu :

Bottom - Deklaracja Morderców
[Obrazek: bottom12ew.jpg]

Thrashcore w mocnym wydaniu, z polskimi tekstami.
Bottom jest fajny, raz na ich koncercie sie wdupiłem na scene i ryczałem z wokalistą "United forces" SOD Big Grin
Ostatnio- Frontside- Zmierzch Bogów i Ramones- Anthology....wkrótce- STADIUM ARCADIUM !!!!!!!
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43