Alsvartr napisał(a):Tutaj moge powiedzieć, że się zgadzam, bo płyty polskich zespołow (które zazwyczaj stoją od 20 do 35 zl)kupuję.
właśnie
Cytat:Tomash kojarzysz może ten sklep na Katowickim dworcu gdzie sprzedawane sa naszywki i koszulki??Opłaca się tam kupić kasetki??
Teraz sklepy pozbywają się kaset, więc kasety z mystica i metal mindu stoją po 5 - 8 zeta, nie tylko na dworcu, ale też w Allu(na Mickiewicza)
hmm 5-8??Ja najtansza kasetę tam widziałem po 15 zł, a najdroższą za 22.50 bodajże :?
Alsvartr napisał(a):hmm 5-8??Ja najtansza kasetę tam widziałem po 15 zł, a najdroższą za 22.50 bodajże :?
to widocznie źle patrzyłeś

ja tam kupiłem mnóstwo "stuffu" po naprawde niskich cenach...yyyyyyy nie róbmy offtopa, w każdym razie w Allu na 100% są tanie kasety(dzisiaj byłem)

Coz mp3 sa tansze :? i latwo znalesc wybrane piosenki.A co to za problem,piractwo nie zniknie tak od pstrykniecia palcem.Ale powiem,ze jest tego chyba coraz mniej,pamietam jak byl kiedys program o Rosji,Ukrainie,normalnie tiry,tiry z piratami na plac przyjezdzaly

no widzicie ja mam ten problem ze polskiej muzyki za bardzo nie slucham.a jesli chcialabym sobie kupic cos ciekawszego co cie jest w polsce za bardzo znane to musialabym wydac naprawde duze pieniadze. tak wiec niestety sciagam mp3 bo muzyka nie jest moim jedym zainteresowaniem i nie bede kazdego grosza oszczedzac na nowa plyte.
Hethell napisał(a):no widzicie ja mam ten problem ze polskiej muzyki za bardzo nie slucham.a jesli chcialabym sobie kupic cos ciekawszego co cie jest w polsce za bardzo znane to musialabym wydac naprawde duze pieniadze. tak wiec niestety sciagam mp3 bo muzyka nie jest moim jedym zainteresowaniem i nie bede kazdego grosza oszczedzac na nowa plyte.
ale właśnie płyty polskie są dużo tańsze niż zagraniczne
no tak tyle ze ja w polskiej muzyce nie widze za duzo interesujacych mnie rzeczy
oczywiście oryginały, choć w stanach krytycznego braku pieniędzy czasem chęć przesłuchania czegoś nie do końca legalnie zaważy...
na zestawie amplituner - piece słychać jednak różnicę między płytą kupioną w sklepie, a nagraną chałupniczo...

A ja jak by co to wypozyczam plyty z biblioteki publicznej,za darmo,wiec nie mam z tym problemu i jest to legalne

Takie biblioteki to by się przydały...

Napewno,tylko nie wiem,czy by przpadkiem wszystkie plyty nie zginely po godzinie od otwarcia??
A co do tematu,co ja mam powiedziec? Plyty kosztuja 150 kr,(75 zloty),pewnie takie ceny tez niedlugo beda w Polsce,to nikt sie nie bedzie pozniej dziwic,ze ruscy beda tirami do Polski wjezdzac z pirackimi plytami :?
nie brac sobie tak tego do serca
metallgirl napisał(a):A co do tematu,co ja mam powiedziec? Plyty kosztuja 150 kr,(75 zloty)
a porównaj teraz zarobki Polaków i np. Duńczyków... :? (czy Niemców, gdzie oni zarbiają minimum 1200 euro, a u nas 1200 zł to trzeba mieć dobrą pracę)
1. Już są takie ceny
2. Ciekawe że np. w Belgii czy Luksemburgu, płyty są tańsze(no przynajmniej starsze pozycje)
3. Jeszcze ciekawsze, że dużo płyt w amazon.com, jest tańszych niż u nas...
PS: Mystic został dystrybutorem Century media, co oznacza że ich płyty będą tańsze niż w #$%$!*ym metal mindzie(metalopolis)
mam sporą i stale powiększającą się kolekcję płyt oryginalnych. Jak tylko uda mi się uzbierać więcej miedziaków, to idę do sklepu albo do komisu i czegoś szukam. Inna sprawa, że 90% rzeczy, które lubię nie jest nigdzie w Polsce dostępnych. A jeśli są to (kilka przypadków) to na jakichś mało znanych stronach www, strasznie drogo i wcale nie wiadomo czy pewnie. W takim wypadku zostaja mi niestety mp3, bo za wysyłkę zza granicy płacić kilkadziesiąt złotych to ja jeszcze nie mogę.
A często dzieje się tak, że czegoś słucham w mp3, i podoba mi się na tyle, że kupuję potem oryginała

Oczywiście o ile go gdzieś znajdę... Zazwyczaj muszę się fatygować do Katowic żeby cokolwiek móc znaleźć mocniejszego, nawet te bardziej popularne i znane rzeczy