Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: oryginaly vs mp3
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Nivo napisał(a):nie przez ciebie kochany dżemiku, tylko przez faceta wyżej, który pisał że kupuje płyty hh. jestem nietolerancyjnym rasistą muzycznym.

Z hh wymieniona zostala tylko Ksiega Tajemnicza K44.. A to dobra plyta jest..

Cytat:a co ty wogóle pieprzysz o jakiś mp3?

Hym.. Chyba Cie z kims pomylilem..

Chociaz.. Powiedz szczerze- sciagasz mp3?
Nivo napisał(a):nie przez ciebie kochany dżemiku, tylko przez faceta wyżej, który pisał że kupuje płyty hh. jestem nietolerancyjnym rasistą muzycznym.

a co ty wogóle pieprzysz o jakiś mp3?
widac
a pozatym tamte 2 plytki to wwo i feno i kilka piosenek jest dobrych wiem ze rasisty ch. to obchodzi ale mie tez ch. obchodzi co se mysla rasisci Laughing Tongue
Dżemik napisał(a):Chociaz.. Powiedz szczerze- sciagasz mp3?

Ściągam..
ja własciwie kupuje orginaly bo poprosto jest to jakas satysfaksja ze nieokradło sie swojego ulubionego zepołu / wykonawcy itp . A co do tego zarabianie ja nie widze problemu , mam 16 lat a miesiecznie zrabiam około 350 zł sprzedajac i kupujac karty Magic the Gathering wiec niewidze wiekszego problemu ..
Ja natomiast rozumuję tak (pewnie już ktoś podobnie pisał, ale nie jestem pewien, bo nie śledziłem rozmowy na bieżąco): Co miesiąc przeznaczam jakąś tam sumę (najcześciej) 5 dych na zakup orginalnych płyt. Najczęściej wydaję je na polskie wydawnictwa, żeby wspieraćrodzimy rynek. To, czego nie mogę sobie kupić, ściągam przez neta w OLBRZYMICH ilościach. Bo niestety nie będę wydawał więcej niz 50zl/mies.z moich przychodów. Tych płyt, których nie kupię orginalnych, nie znalbym w ogole. I nie widze tu jakiegos okradania, bo to jest wybor nie pomiedzy kupieniem orginału a sciagnieciem (to jest kradziez, jakbym nic nie kupował i te 50zl mies. przeznaczyl na cos innego), tylko pomiedzy sciagnieciem z neta a w ogole ni poznaniem plyty (wykonawca nic nie traci).
Cytat:mam 16 lat a miesiecznie zrabiam około 350 zł sprzedajac i kupujac karty Magic the Gathering wiec niewidze wiekszego problemu ..
No to fantastyczna przygoda, mam 17 lat i nie bardzo mam czas na prace.
Ymir, ja mam podobną sytuację - jestem niestety zbyt zapracowana, żeby czegokolwiek się podjąć {nawet teraz zakuwam biologię, chemię i fizykę} więc zostaje mi dokładnie tyle samo dochodów, które siłą rzeczy nie są przeznaczane na pierdoły, tylko oryginalne wydawnictwa. Ja z kolei wolę stare, wypróbowane, polecane zagraniczne albumy Smile
Scully napisał(a):{nawet teraz zakuwam biologię, chemię i fizykę}

?!?!?!?!?!?!?!?! że co? Smile
Tomash napisał(a):
Scully napisał(a):{nawet teraz zakuwam biologię, chemię i fizykę}

?!?!?!?!?!?!?!?! że co? Smile
a daj spokój, przez wakacje muszę zrobić z 200 zadań z chemii różnorakich, 3 zestawy testów z biologii, przerobić całą zoologię, a z fizyki powtórzyć drugi rok... Wink
Zobaczysz wrótce, że 273 stronnicowego skryptu można się nauczyć w 3 dni Laughing Tongue
Cytat:No to fantastyczna przygoda, mam 17 lat i nie bardzo mam czas na prace.
wiesz wogóle co to są karty Magic the Gathering i ile sie trzeba na tym napracowac ? Praktycznie nic , siadasz do kompa , dajesz spis i zarabiasz.Naprawde jestes AZ TAK zapracowany ze nie masz 10 minut na sprawdzenie ofert prze kompie ? Ja nie widze a zresztą jak mozesz mowic ze niemasz na to czasu skoro nie wiesz co to jest :/ ? Obecnie mam kolekcje za ponad 10 tys ale niemam ochoty tego sprzedawac bo to moje hobby . Zobacz wydalem 5 tys a mam 10 tys myslisz ze to niejest oplacalny interes przy tak minimalnym wysilku ?
KubusPuchatek napisał(a):
Cytat:No to fantastyczna przygoda, mam 17 lat i nie bardzo mam czas na prace.
wiesz wogóle co to są karty Magic the Gathering i ile sie trzeba na tym napracowac ? Praktycznie nic , siadasz do kompa , dajesz spis i zarabiasz.Naprawde jestes AZ TAK zapracowany ze nie masz 10 minut na sprawdzenie ofert prze kompie ? Ja nie widze a zresztą jak mozesz mowic ze niemasz na to czasu skoro nie wiesz co to jest :/ ? Obecnie mam kolekcje za ponad 10 tys ale niemam ochoty tego sprzedawac bo to moje hobby . Zobacz wydalem 5 tys a mam 10 tys myslisz ze to niejest oplacalny interes przy tak minimalnym wysilku ?

Nie no interes masz zajebisty... Szkoda tylko że do emerytury się nie liczy...
jak dla mnie to ceny płyt na polskim rynku są nie współmierne do zarobków to wszystko jest wina wytwórni płytowych które chcą zedrzeć z człowieka kupującego płyty jak najwięcej i dla tego piractwo w polsce się rozwija na tak dużą skale w pewnym sensie to właśnie wytwórnie płytowe są za to odpowiedzialene
ale jak wytwórnie płytowe mogą traktować powaznie kraj w którym (podam przykład z branzy gier komputerowych bo jest podobnie bo ta, ida piraty a nie mp3 ) jedno Tesco zarabia wiecej niz gra (podkreslam jest to dobry tytul) która otrzymała bardzo pozytywne recenzje w gazetach / internecie sprzedałą sie w ilosci 700 egzemplarzy przez tydzien w CALYM kraju :/ . A po policzeniu graczy w całym kraju ktorzy czytaja pisma koputerowy + masa tych ktorzy graja a nie czytaja to nawet gdyby 1/100 ich kupila orginalny wersje gry to powinno jej zejsc 10 razy tyle , wiec gdzie zaopatruje sie reszta graczy ? Giełda ? Piraci ? Sciagaja gry z netu ? I jak tu winic wytwórnie które nieprzejmuja sie sytuacja jaka panuje w POlsce itp ? Tak samo jest z plytami , wytwórnie nie biora naszego kraju powaznie bo po co skoro wszyscy zaopatruja sie w mp3 ?
zciągają bo ich nie stać na orginały jeśli wytwurnie przestały by zdzierać wielu ludzi z miłą chęcia zaczeło by kupować orginały bo w końcu było by ich na to stać
i woleli by nie okradać artystów których słuchają
tak naprawde wszystko zależy od wytwurni dopki nie zejdą na poziom dostępny dla zwykłego zjadacze chleba piractwo będzie się rozwijać w najlepsze dla porównania w ameryce płyty są pezporównania tańsze przekładając stosunek ceny do zarobków na nasz kraj to płyta kosztowała by około 10 zł
Twoim tokiem rozumoawnia moge wejsc do sklepu samochodowego i powiedziec ze ten samochod jest za drogi na polska rzeczywistosc i dlatego go bierzesz placac 20 tys mniej .. a to naprawde niejest takie proste .. nawetr jakby obnizyli cene plyt to i tak byc narzekal ze jest za wysoka a nawet jakby Cie bylo na nia stac to bys doszedl do wnosku ze to mozesz miec za darmo wiec po co na to wydawac skoro moge miec cos innego ...
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17