Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: oryginaly vs mp3
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Dżemik napisał(a):
Prisca napisał(a):Eh... większość albumów mam na kompie. Ale mam też kilka [dosłownie kilka] płyt oryginalnych. [Choć większość z kompa przegrywam sobie na płyty]

Ludzie ! Tu nie chodzi tylko o kase, choć też. Połowa sprzedawców w sklepach muzycznych robi wielkie oczy słysząc jak podaje im nazwę zespołu !!! Przykład??
Wchodzę do sklepu i pytam się o jakiekolwiek płyty Moonspella. A facet wylatuje mi z pytaniem czy to hip - hop.

To w Tarnowie (lub Rzeszowie) nie ma sklepu 'specjalistycznego'? Jakos nie chce mi sie wierzyc skoro w Bialymstoku sa przynajmniej 4.. Nie liczac Empiku do ktorego tez cos czasami wrzuca..

Jest - Sonic, ale wtedy byłam w zwykłym sklepie, i nie wiedziałam o istnieniu wcześniej wspomnianego. Jest dobrze zakamuflowany, poza tym dość drogi... i znowu wracamy do punktu wyjścia.
jakby porownac kasete a plyte to 2 rozne swiaty...ja juz rok temu przestalem kupywac kasety ze wzgledu na jakosc...a sam robie tak: sciagnij...przesluchaj...osadz... jak sie podoba to kupuj a jak nie to nie, wywal i wiecej na to nie patrz(nie sluchaj raczej)...takie trudne to chyba nie jest...tyle ze u mnie to jest w kolejce jakies 20 plyt do kupna...60% zaden media market nie ma wiec trza zamawiac(przewaznie w sklepach internetowych jest taniej) tyle ze w naszym kraju przesylka kosztuje prawie 10zł. i jest dupnie ...
Cytat:Ludzie ! Tu nie chodzi tylko o kase, choć też. Połowa sprzedawców w sklepach muzycznych robi wielkie oczy słysząc jak podaje im nazwę zespołu !!! Przykład??
Wchodzę do sklepu i pytam się o jakiekolwiek płyty Moonspella. A facet wylatuje mi z pytaniem czy to hip - hop. WIEM, że to nie raguła...
zgadzam sie Evil or Very Mad Ja raz chcialam sobie kupic plytke once - nightwish'a a sprzedaczyni - a czy to hip-hop? Evil or Very Mad to bylo w empiku Evil or Very Mad

SML

Dlatego ja nienawidze kupować w Empiku (Chyba, ze książki). Sprzedwazy sa zazwyaczj nudni, nie w temacie, i zazawyczaj tylko sprzataja - kase z naszych portfeli. Wole sobie zamówić kilka kaset z wytwórni, niż iśc do Empiku. Niestety czasem trzbea tam zajrzeć.
no, kasety sa mroczne.
Kuzwa.. Blagam.. dajcie temu jeleniowi bana..
Podsumowując cały temat: każdy z Was miał rację. Niektórych ludzi stać na orginały a ciągną mp3. Ale też prawda jest to ze mp3 to doskonała reklama, a straty są niewielkie (i traci wytwórnia, nie artysta). Ceny płyt są zbyt wysokie jak na polskie warunki. I cóż moge więcej dodać... może warto by zamknąć temat?

Anonymous

A ja jestem ciekawa ile pieniedzy przeciwnicy piractwa przeznaczaja miesiecznie na zakup płyt?
Ja mieszkam w malym miescie, sklep muzyczny to budka 1x1 m gdzie na dodatek sprzedaja pirackie plyty po normalnej cenie... Mp3 sa czesto jedynym rozwiazaniem...Sad
A sklepy internetowe typu metalopolis? =/ Moj kuzyn mieszka na wsi o 50 mieszkancach a jakos nie ma problemow z kupieniem jakiejkolwiek plyty.. =/ Wiec powiedz mi.. jak to mozliwe ze mp3 sa jedynym rozwiazaniem..?

Anonymous

No tak tyle że w metalopolis ceny płyt wachają się w granicach 50-60 zł (prosty przykład chciałem kupić "De Mysteriis..." MayheM ale jak zobaczylem cenę-57,90 zł) to zwątpiłem bo nie mogę sobie pozwolic na wydanie 60 zł na płytę.Koniec
Anonymous napisał(a):No tak tyle że w metalopolis ceny płyt wachają się w granicach 50-60 zł (prosty przykład chciałem kupić "De Mysteriis..." MayheM ale jak zobaczylem cenę-57,90 zł) to zwątpiłem bo nie mogę sobie pozwolic na wydanie 60 zł na płytę.Koniec

No widzisz - a ja wlasnie "De Mysteriis Dom Sathanas" kupilem Big Grin jak i kilkanascie innych CD...tych, ktore uwazam za podstawe. Klasyka i trzeba miec... wiecie - liczylem ostatnio ile kasy poswiecilbym na kupno oryginalow, ktore mam na stojaku z CD - wyszlo kilka tysiecy zl...naprawde nie ma szans Big Grin ile moge - tyle kupuje.Reszte sciagam.I tak bym nie kupil...

Anonymous

A mogę zapytać za ile i gdzie? Big Grin
Chodzi o CD Mayhem? jakies 50 zl w sklepie z muzyczka na katowickim dworcu...to chyba jedyny sklep w Kacach, gdzie mozna dostac oryginaly takich klasykov Big Grin TAK, na dworcu Big Grin

Anonymous

Kurcze ja jestem z Sosnowca wiec moze sie przejade i zobacze czy jest cos ciekawego.W sumie to znam ten sklep ale już dawno nie byłem :?
fireball napisał(a):Chodzi o CD Mayhem? jakies 50 zl w sklepie z muzyczka na katowickim dworcu...to chyba jedyny sklep w Kacach, gdzie mozna dostac oryginaly takich klasykov Big Grin
ALL jest tez dobrze zaopatrzony, a poza tym obsluga jest mila i nie pyta, czy Mayhem to hip hop? Albo "U hipa", przy czym nie wiem, czy ten drugi jeszcze istnieje, bo dawno po centrum nie hasalam.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17