01-13-2005, 06:10 PM
Anonymous
01-14-2005, 12:42 PM
Ktoś zapytał ile przeciwnicy piractwa wydają na płyty: otóż już mówię: kupuję jakieś 2-5 płyty w miesiącu. Czyli wydaje na to 100-250 zł, zależy od stanu funduszy w danym miesiącu. Większość zamawiam na stronie: www.mystic.com.pl ponieważ mają dość niskie ceny(48 zł za płytę) i sporo promocji. Powyżej 250 zł za przesyłkę nic nie płacę. A ceny wszystkich kaset obniżyli do 8 zł!
CZasem w Empiku czy Media Markt mozna kupić jakąś perełkę po niewiarygodnie niskiej cenie.
Zeby nie było niedomówień dodam że jeszcze nie pracuję, a moi rodzice nie mają znowu aż tak wielkich funduszy. Często zakup płyty w moim przypadku jest wynikiem oszczędzania i bardzo skromnego życia. (rzuciłam nawet palenie :p i prawie nie piję
). Ubrania kupuję też bardzo żadko, i prawie zawsze w lumpeksach. Po co o tym wszystkim was informuję? otóż na moim przykładzie chcę pokazać że da się kupować oryginalne płyty. Jestem bardzo dumna z moich zbiorów ( mam już coś koło 150 ). Podchodzę do tego również kolekcjonersko, kolekcjonuję bowiem całe dyskografie ulubionych kapel. Moi znajomi się śmieją że jestem maniaczką
), ale dobrze mi z tym.
Naprawdę zachęcam do zmiany podejścia i kupowania tylko oryginalnych płyt. :!:

Zeby nie było niedomówień dodam że jeszcze nie pracuję, a moi rodzice nie mają znowu aż tak wielkich funduszy. Często zakup płyty w moim przypadku jest wynikiem oszczędzania i bardzo skromnego życia. (rzuciłam nawet palenie :p i prawie nie piję

01-14-2005, 02:40 PM
Alsvartr napisał(a):Mogę jeszcze zapytać gdzie dokłądniej znajduje się ten "All"??W centrum Katowic. Na ul. Mickiewicza

01-14-2005, 03:20 PM
Taa tyle że dla mnie to jest głupota wyjebać 250 zł na miesiąc na same płyty
I jeszcze tak btw jeśli nie pracujesz a oszczędzasz to te pieniądze muszą dawać Ci rodzice czyż nie??Może oni mogą sobie pozwolić na to żeby dać córce 200 zeta na miesiąc, ale nie wszyscy tak mogą
hock:

01-14-2005, 03:43 PM
Alsvartr napisał(a):Taa tyle że dla mnie to jest głupota wyjebać 250 zł na miesiąc na same płyty
To i tak lepszy pomysl niz wydac 100 zl w miesiacu na winka..
01-14-2005, 07:07 PM
Tyle że na winka ani inne alkohole nie wydaję ani grosza 

Anonymous
01-14-2005, 07:49 PM
Jasne że to lepszy pomysł niż wydawanie kasy na ciuchy, kosmetyki, alkohol, papierosy itp.
Dodam jeszcze, że jestem studentką, mieszkam w innym mieście niż moi rodzice, a więc praktycznie całą kasę jaką od nich dostaję na utrzymanie wydaję na płytki. Jak już mówiłam żyję bardzo oszczędnie.
Dodam jeszcze, że jestem studentką, mieszkam w innym mieście niż moi rodzice, a więc praktycznie całą kasę jaką od nich dostaję na utrzymanie wydaję na płytki. Jak już mówiłam żyję bardzo oszczędnie.

01-14-2005, 08:32 PM
Wg. mnie nie ma nic złego w ściąganiu mp3, jeśli robi się to w ramach "testowych". Osobiście zwykle na kompie mam około 50 empek, i jeśli mi sie nie znudzą przez dluższy okres czasu, to kupuje płytę. Potem z kompa kasuje, co w sumie pasuje mi niezmiernie bo lubie mieć pusto xD A co do tego całgo zmaieszania kto jest fanem, a kto nie, to sama wole na pierwszym miejscu stawiać to co mysle i czuje, a pod to dopasowywac muzyke, pokój i wdzianka. Akurat na bajkach i fantasy sie wychowałam, więc pewnie nawet gdybym słuchała HH lub techno to chodizlabym w dlugich sukienkach jak jakas ksiezniczka kurcze panierowane xP No ale tak akurat wyszlo, ze od malego faszerowala mnie rodzinka czyms mocniejszym, no i tak już zostało, chi chi xPPP
01-15-2005, 10:57 AM
Sophia napisał(a):a więc praktycznie całą kasę jaką od nich dostaję na utrzymanie wydaję na płytki.
głupota

Sophia napisał(a):Jak już mówiłam żyję bardzo oszczędnie.
Choćbyś nie wiem jak oszczędnie żyła to musisz kupić coś do jedzenia,czasem jakiś ciuch czy kosmetyk.Nie ma rady

Anonymous
01-29-2005, 02:25 PM
Dżemik napisał(a):Jakos nie chce mi sie wierzyc skoro w Bialymstoku sa przynajmniej 4..Gdzieeeeeeeeeee?<szok> Ja znam tylko 2

01-29-2005, 07:54 PM
1. Tango na Lipowej
2. Rolling Stones w Centrum Park
3. Dziupla obok kina Syrena
4. jakis sklep (nie znam nazwy) niedaleko kina TON
5. Empik
2. Rolling Stones w Centrum Park
3. Dziupla obok kina Syrena
4. jakis sklep (nie znam nazwy) niedaleko kina TON
5. Empik
01-29-2005, 07:54 PM
Ech, a mnie nie zabardzo stać na płyty... Małe kieszonkowe mam... I rzadko oryginały niestety kupuję, chociaż wiem, że to nie jest fair.
Anonymous
01-31-2005, 09:34 AM
hier_kommt_die_sonne napisał(a):Ech, a mnie nie zabardzo stać na płyty... Małe kieszonkowe mam... I rzadko oryginały niestety kupuję, chociaż wiem, że to nie jest fair.Tez mam tylko pare oryginalow, ale czego mozna sie spodziewac po skromnej, 17-letniej uczennicy? Sa jak narazie inne wydatki a od plyty swiat sie nie zawali...

03-26-2005, 10:03 PM
<fdd>#??
03-26-2005, 10:09 PM
a pomyślałeś o tym, że może sam na to zarobił?
Wiesz rodzice to nie jest jedyne źródło przychodów :>
Wiesz rodzice to nie jest jedyne źródło przychodów :>