Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: oryginaly vs mp3
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Kryć nie będę, że mp3 mam więcej od oryginałów (wiadomo brak funduszy)... jednak tym "suchym" plikom brakuje duszy... nie ma to jak cover... wkładki... wytłoczone CD...

PS. Hehe... mój kumpel powiedział kiedyś, że ci wszyscy muzycy powinni być zadowoli z faktu, że istnieje coś takiego jak mp3... gdyż... dzięki temu zwyczajnie są słuchani i podziwiani, a tak - gdyby każdy miał kupić oryginał, nie zakupił by go z powodu jego wysokiej ceny - czyli muzyka dociera do mniejszego grona odbiorców. Chdzodzi o to, że mp3 poniekąd promuje danego wykonawce... coś w tym jest...
Oczywiście masz racje, ale ludzie się już za bardzo przyzwyczaili że muza ma być za darmo, nie raz widziałęm akcje, jak przed rozpoczęciem koncertu z klubu wychodziła połowa ludzi bo "bilety są drogie", podczas gdy te bilety kosztowały np. całe 5 zł :/
nie no to już ewidentna porażka :?
co do mnie to mam sporo mp 3 i mało orginałów oczywiście że wolał bym orginały ale co moge zrobić jak nie mam funduszy a co do pokoju to absolutny ascetyzm ani jednego plakatu zresztą nie podoba mi sie obklejanie pokoju jakimiś plakatami i obstawianie jakimiś gadżetami a na koszulki dają starzy niestety na płyty nie chcą dać
a co do firm fonograficznych to pierwszymj krokiem w walce z piractwem powinno być obniżenie cen płyt tak aby były w jakiś sensownych cenach dostępnych dla zwykłego zjadacza chleba inaczej to jest tylko walka z wiatrakami
FAktycznie mogliby zejsc z cen tak chociaz o 15%... OD razu inna ilosc plyt bym mial...

Co do mp3- dobre sa, by zapoznac sie z tworczoscia jakiegos zespolu i zdecydowaac, czy na pewno nabyc plyte...
Kaktus. napisał(a):a co do firm fonograficznych to pierwszymj krokiem w walce z piractwem powinno być obniżenie cen płyt tak aby były w jakiś sensownych cenach dostępnych dla zwykłego zjadacza chleba inaczej to jest tylko walka z wiatrakami

No zawsze można liczyć na jakieś promocje, wyprzedarze...(przed chwilą kupiłem sobie "Under a pale grey sky" Sepultury, dwie kasety za całe 8 zł), ale chciałbym sobie wejść do sklepu i kupic to co naprawdę chce, a nie to na co mnie akurat stać Sad
Wole mp3, bo mam na playliscie 4k utworow i puszczam se w kazdej chwili to, na co mam ochote Big Grin a CD trzeba wkladac, wyjmowac, wkladac, wyjmowac, wkladac...
Jebnij się w czoło, najlepiej czymś ostrym i najlepiej bardzo mocno...
Szyszak napisał(a):Wole mp3, bo mam na playliscie 4k utworow i puszczam se w kazdej chwili to, na co mam ochote Big Grin a CD trzeba wkladac, wyjmowac, wkladac, wyjmowac, wkladac...

ROTFL'N'LOL!!

Moje zbiory[ostanio sie mocno skurczyły, bo wiele plyt porozdawałem kumplom(glownie Helloween, jakies Kreatory, Grave Diggery, podwojne Venomy i inne), duzo sprzedalem]:

Oryginalne cd- ok. 180
Oryginalne mc- ok.165
vinyle-6 Laughing
Przegrywane(od kumpli) cd-r-120
mp3 na plytach-20 pelnych plyt zgranych z kompa
przegrywane z kompa w formacie audio- ok.180
mp3 na dysku-16 gigabajtów
chcialbym zeby plyty kosztowaly 20 - 25 pln...
wtedy zamiast jednej mialoby sie 4 - 5 Big Grin
i kupowalbym duzo wiecej...
Heh ja dzisiaj się wkurwiłem w Media Markt - tylko JEDNA (!!!) płyta Mayhem (De Mysteriis Dom Sathanas). Fuck. A myślałem, że wreszcie sobie kupię oryginalne Deathcrush Sad
Nevermore napisał(a):jakies Kreatory,[...]podwojne Venomy i inne
aaa, jakieś? aaa, jak można! aaa, mądra Scully po szkodzie...
Scully napisał(a):

mądra Scully po szkodzie?Czyżbyś miała jakieś nadzieje, co do mnie? Laughing A modlisz się do Cronosa?Jak chcesz, to dla Ciebie moge pokochac Kreatora :!:
Nevermore napisał(a):
Scully napisał(a):

mądra Scully po szkodzie?Czyżbyś miała jakieś nadzieje, co do mnie? Laughing A modlisz się do Cronosa?Jak chcesz, to dla Ciebie moge pokochac Kreatora :!:
Wolałabym, żebyś dokonania jego kapeli po prostu spieniężył, uszczęśliwiając mnie przy tym nimi

a jeśli pomodlę się do Cronosa, nie wszystko będzie stracone?
Scully napisał(a):
Nevermore napisał(a):
Scully napisał(a):

a jeśli pomodlę się do Cronosa, nie wszystko będzie stracone?

Pewnie. Możemy pomodlić się nawet wspólnie.Nie wiem jak ty, ale ja mam wobec Ciebie wielkie plany i w tym momencie mowie calkiem serio. Wink
Nevermore napisał(a):Pewnie. Możemy pomodlić się nawet wspólnie.Nie wiem jak ty, ale ja mam wobec Ciebie wielkie plany i w tym momencie mowie calkiem serio. Wink
1. Dlaczego zawsze nabijam się z ludzi, których kocham?
2. Dlaczego jestem taka nieprzyjemna?
3. Dlaczego pociągają mnie nieprzyjemni ludzie?

pifpaf, awnsujesz w kolejce z miejsca 666. na 1. Bóg zapłać
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17