Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Wybory 2007
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Sobota napisał(a):zaś UPR pokarze ,że niczym isę nie rózni od reszty pierdolców z sejmu
sie zobaczy. Wole na nich zagłosować niż na platforme.
Książę napisał(a):to, jaka upr i kórwin to super partia widać po tym z kim weszli w koalicję

Z nikim. Koalicja to np. lid (SLD, SDPL, PD, UP). Natomiast UPR jest w porozumieniu wyborczym, które będzie widoczne jedynie przy liczeniu głosów. Program nie ma tutaj nic do rzeczy liczy się jedynie spełnienie progu, np. lpr miałby 4% pr 4% upr 4% - nie wchodzi nikt. A tak startują razem i dostają 12%.Poza tym porozumienie jest napisane do wyborów a później się kończy.
ale tłumaczenie tym tłukom zawiłości polskiej ordynacji wyborczej jest ponad ich możliwości intelektualne, zwłaszcza tego wspakinteligenta Księcia i innych zwolenników lid i małżeństw homosiów za pieniądze podatnika Big Grin
Hmm..mam do wyboru albo srać na ten cały cyrk wyborczy, bo od tych wszystkich programów na wymioty mi się zbiera, albo zagłosować na UPR i prawdę powiedziawszy już wolę na nich oddać głos niż na taki PIS np. :/

Smutne jest to że mamy prawo głosu a nie ma na kogo głosować Sad dlatego najlepiej wybrać mniejsze zło moim zdaniem..
weeman napisał(a):
Książę napisał(a):to, jaka upr i kórwin to super partia widać po tym z kim weszli w koalicję

Z nikim. Koalicja to np. lid (SLD, SDPL, PD, UP). Natomiast UPR jest w porozumieniu wyborczym, które będzie widoczne jedynie przy liczeniu głosów. Program nie ma tutaj nic do rzeczy liczy się jedynie spełnienie progu, np. lpr miałby 4% pr 4% upr 4% - nie wchodzi nikt. A tak startują razem i dostają 12%.Poza tym porozumienie jest napisane do wyborów a później się kończy.

The Stig napisał(a):
Sobota napisał(a):A z kim mieli wejść ? Zresztą tu chodzi o start z jednej listy a nie koalicje w sejmie

sami ? ale Kórwin zdał sobie sprawe, że jego elektorat moze nie wystarczyc i wziął do siebie LPR i PR.

juz chyba to wyjaśniałem, wiec co kurwa świecisz ? a o tych czwóreczkach to sobie kurwa pomarz.
E.. chopacy... Kamil znowu gada do siebie...
NIE DYSKUTUJ Z WYKSZTAŁCIUCHAMI !
KelThuz napisał(a):Księcia i innych zwolenników lid
tak? to teraz jestem lewicowcem? Zajebiście. Z tym byciem anty związkom homosiow to też uważaj, bo gdyby nie to nie miałbyś domu i wychowywał się na ulicy.
Pierdolę różnice między koalicją w sejmie a wpisywaniem się klubów na te same listy wyborcze - w obydwu przypadkach deklarują one zbieżność programów a przynajmniej celów. Więc już możesz zakładać mundurek szkolny i przestać czytać tych żydowskich ekonomistów, bo Romkowi się to nie spodoba.
The Stig napisał(a):juz chyba to wyjaśniałem, wiec co kurwa świecisz ?

Napisałem tylko że jest różnica między koalicją a porozumieniem wyborczym. A że mamy durną ordynacje to tak trzeba, niestety.

Cytat:Pierdolę różnice między koalicją w sejmie a wpisywaniem się klubów na te same listy wyborcze - w obydwu przypadkach deklarują one zbieżność programów a przynajmniej celów.

No cel jest taki aby dostać się do sejmu i chyba nic poza tym.

The Stig napisał(a):a o tych czwóreczkach to sobie kurwa pomarz.

Nawzajem, też możesz sobie marzyć o czwóreczkach na swoim świadectwie. Będę głosował na taka partie jaką ja popieram nawet jeśli będzie miała małe poparcie w społeczeństwie
świadectwie ?

to nie ta liga kolego.
Nie spinaj się Kamil, bo będę kasował.
konia se zwal.
tato, a Kamil powiedział...
Wy wszyscy, którzy nie idziecie na wybory, nie gadajcie później, że w państwie syf, bieda i nędza. Ja idę na wybory i głosuję na PO. Tylko oni są w stanie zagrozić Kaczorom. Wg mnie nie ma sensu głosować na kogoś, kto nie ma szans na zwycięstwo. A czy się sprawdzą, zobaczymy. Moim zdaniem, nikt nie jest zbytnio warty głosu, ale nie chcę już żyć w świadomości władzy nieWIELKICH braci Xero.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38