Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Vader
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
nowa płytka jest wypas ale teledysk nie do końca..nastepny będzie lepszy
NIech Vader zmieni wokalizy, bo jak słysze głos Petera to mi się juz rzygać chce (poprostu przejadł się)nawet dickinson jest bardziej urozmaicony na płytkach IM ;] .
Sobota napisał(a):NIech Vader zmieni wokalizy, bo jak słysze głos Petera to mi się juz rzygać chce (poprostu przejadł się)nawet dickinson jest bardziej urozmaicony na płytkach IM ;] .
to fakt
Ale bynajmniej coś rozumiem z tego growlu Peter'a w przeciwieństwie np. do wokalisty CC Mad
KISIEL napisał(a):Ale bynajmniej coś rozumiem z tego growlu Peter'a w przeciwieństwie np. do wokalisty CC Mad

ja pierdole, to szczęściarz z Ciebie. Jako jeden z nielicznych potrafisz zrozumieć skomplikowany przekaz w piosenkach Vadera \m/
Napisałem, że mogę zrozumieć growl, a nie przekaz (a przekaz to swoją drogą) głupia Ty...
A od kiedy w death metalu chodzi o wyrazistość wokaliz Angry . Jak chcesz tekst poznać to do książeczki albo na stronke www wchodzisz.
Sobota napisał(a):A od kiedy w death metalu chodzi o wyrazistość wokaliz Angry . Jak chcesz tekst poznać to do książeczki albo na stronke www wchodzisz.

właśnie chciałem napisać coś podobnego, ale nie mam siły do niego
Ja pierdolę - jakie tępe trepy :!: To wyjaśnijcie mi - PO CHUJ JASNY W OGÓLE JAKIKOLWIEK WOKAL W DEATH METALU ??? A może Adaśku ktoś nie ma internetu ? A może ktoś najpierw słucha promówki ściągniętej z netu i nie ma oryginału (z rzekomą książeczką), bo np. w ciemno nie kupuje ? FUCK OFF LAMERS :!:
^ jak kogoś bardziej interesują teksty niż muzyka to niech na poezje sie przerzuci Angry . A wokal jest tam traktowany jako normalny instrument niż wokal w standardowym charakterze.

Jak kolesiowi bedzie sie podobała muzyka to chyba kupi płyte nie zależnie od tekstów - on przede wszystkim musi dobrze rytmicznie zlewać się z muzyką. No chyba ,ze to teksty które komusnie odpowiadaja np. nazistowskie czy jakie tam ,ale to można często określić bez znajomości tekstów po okładce tytule płyty i nazwie zespołu. Zrestą kurwa jak nie ma netu to są gazety, albo kumple którzy net mają, kafejki internetowe -> kto dizsiaj kupuje płyty w ciemno ? (no chyba ,że ulubionego zespołu). Chyba ,ze mówimy o jakismurzynach z Zimbawe czy innej Somalii.

A drugajest sprawa taka ,że czytanie tekstó w Death Metalu rzadko się przydaje bo zwykle nei mająone duzej wartości merytorycznej .
Ś.p. zespół Death, też pośrednio jest/był zespołem Death Metalowym przyjacielu. A chyba tylko debil nie odróżni "drobnej" różnicy pomiędzy poziomem tekstów tejże kapeli i np. CC. Prawda ? I nigdzie nie napisałem, że przekładam text nad muzykę... Czytanie + rozumienie przeczytanego polecam. Najpierw napisałeś
sobota napisał(a):A od kiedy w death metalu chodzi o wyrazistość wokaliz
A później piszesz
sobota napisał(a):A wokal jest tam traktowany jako normalny instrument
Surprised BEZSENS Surprised
KISIEL napisał(a):Najpierw napisałeś
sobota napisał(a):A od kiedy w death metalu chodzi o wyrazistość wokaliz
A później piszesz
sobota napisał(a):A wokal jest tam traktowany jako normalny instrument
Surprised BEZSENS Surprised
Nie.Tak samo jest np. w operze.Facet ma 100% racji.
KISIEL napisał(a):Ś.p. zespół Death, też pośrednio jest/był zespołem Death Metalowym przyjacielu. A chyba tylko debil nie odróżni "drobnej" różnicy pomiędzy poziomem tekstów tejże kapeli i np. CC. Prawda ? I nigdzie nie napisałem, że przekładam text nad muzykę...

Ta szczególnie na pierwszej płycie Angry .Zresztą późniejszy death ma tyle wspólnego z typowym napierdalającym death metalem co motorhead z muzyką progresywną.

Po na takich płytach jak Symbolic Chuck nie growluje, i jest to kompletnie inny klimat muzyki - tam takie teksty jak np. philosopher pasują. W kapeli pokroju Cannibal Corpse sobie tego nie wyobrażam - kompletnie inny rodzaj muzyki i estetyki wykonawczej. To tak jakby Marduk śpiewał o równości rasowej ;].

A co do wyrazistości - to ,że jest nie selektywny oraz wyraźny to oznacza ,że nie moze byc traktowany jako instrument. Dużo dobrej muzyki powstało z instrumentów zrobionych ze śmietnika - a onewyrazistością i czystościa brzmienia nie grzeszą.
Ludziom, którzy widzą jakiekolwiek podobieńtstwo rasowego Death Metalu z muzyką operową stanowczo dziękujemy...
ramzes napisał(a):Nie.Tak samo jest np. w operze.Facet ma 100% racji.
KISIEL napisał(a):Ludziom, którzy widzą jakiekolwiek podobieńtstwo rasowego Death Metalu z muzyką operową stanowczo dziękujemy...
ramzes napisał(a):Nie.Tak samo jest np. w operze.Facet ma 100% racji.
Kurwa ,wiedziałem żeś tępy ale nie że aż tak.Znowu więc,po raz kolejny, wyjasnie jak przedszkolakowi.
W operze wokal jest traktowany jako instrument ,nie jest więc ważne czy tekst jest dla odbiorcy zrozumiały czy też nie.I tak samo jest w ekstremalnych odmianach metalu, bo rzecz przeca nie dotyczy tylko death, ale i black metalu. Rozumiesz teraz?
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25