Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: NAJLEPSZY HEAVY METALOWY GŁOS WSZECHCZASÓW !!!
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Anonymous

Cytat:Z tego co mi wiadomo to Dimmu nigdy nie grali heavy.. :> Swoja droga ze wokal tez ma przecietny..
no tak, zapomniałem że to ma być heavy, ale Shagratha można wrzucić do blacku i będzie Big Grin
Cytat:Ozzy Osbourne i Kim Petersen (King Diamond ;] )
ale Diamonda zalicza się do black\heavy i jest tu..., a dimmu to symfoniczny black. Tagtgren na Arrival podchodzi pod heavy Big Grin (np w Eraser)
Zakladam, ze obracamy się w kręgu klasycznego heavy.
Wybór prosty, nie ma za bardzo w czym wybierac, mamy tu ścisłą czołówkę i resztę peletonu gdzieś tam daleko za horyzontem.
Krótko.
NajlepsiBig Grinickinson, Gillan (powinien się tu znaleźć), Adams, Halford
Cała reszta: czyli większość współczesnych wokalistów power/heavy, których 'popisy' są zupełnie pozbawione ognia i stosowana przez nich technika polega zapewne na włożeniu jajec w imadło i dokręceniu go do oporu. Przy okazji, specjalne wyróżnienie w tej kategorii chciałem przyznać Kingowi Gaymondow.
Pedalstwu mówimy głośno i zdecydowanie NIE.
DeMoN.|. napisał(a):
Cytat:Z tego co mi wiadomo to Dimmu nigdy nie grali heavy.. :> Swoja droga ze wokal tez ma przecietny..
no tak, zapomniałem że to ma być heavy, ale Shagratha można wrzucić do blacku i będzie Big Grin
Cytat:Ozzy Osbourne i Kim Petersen (King Diamond ;] )
ale Diamonda zalicza się do black\heavy i jest tu..., a dimmu to symfoniczny black. Tagtgren na Arrival podchodzi pod heavy Big Grin (np w Eraser)

Ale to temat o wokalach heavy metalowych a nie o wokalistach z zespolow heavy metalowych.. Ani Shagrath ani Tagtgren nie pieja w stylu heavy..

No ale koniec.. Juz sie nie czepiam.. =P
ze zgraji miernych i wtórnych "wokalistów", należałoby wyróżnić Lemmy'ego, ewentualnie Diamonda...jednakze prawdę mówiac, heavy metal głównie ze wzgledu na swych wokalistów wielu tracił...dlatego powstał death i thrash bo ludzi nie mogli juz znieść tych pedalskich wyjców... Big Grin
Cytat:dlatego powstał death i thrash bo ludzi nie mogli juz znieść tych pedalskich wyjców... Big Grin

Dokładnie tak Laughing Laughing Laughing
Wszystko jest kwestią gustu, ja sadzę, że Diamond technicznie świetnie śpiewa (ten jego falset.. :] ) Chyba nie ma drugiego takiego wokalisty (na pewno) IMHO bez niego zarówno MF jaki i KDB wieeeele by straciły... Oczywiście zdaję sobie sprawę, że wielu osobom jego wokal "nie podchodzi", wręcz nie mogą go ścierpieć - ich sprawa, nikt tu nikogo do niczego nie będzie zmuszał. Ja np. nie mogę znieść pisków wokalistów z kapel power metalowych.... No cóz, każdy lubi co innego ;]

Anonymous

Miriam napisał(a):Wszystko jest kwestią gustu, ja sadzę, że Diamond technicznie świetnie śpiewa (ten jego falset.. :] ) Chyba nie ma drugiego takiego wokalisty (na pewno) IMHO bez niego zarówno MF jaki i KDB wieeeele by straciły... Oczywiście zdaję sobie sprawę, że wielu osobom jego wokal "nie podchodzi", wręcz nie mogą go ścierpieć - ich sprawa, nikt tu nikogo do niczego nie będzie zmuszał. Ja np. nie mogę znieść pisków wokalistów z kapel power metalowych.... No cóz, każdy lubi co innego ;]
Dokładnie tak...
Hetfield, Dickinson, Araya (hehe, lol?) oraz oczywiście Ozzy !
Krotko:
1.Halford
dlugo nic
2.Dio
3.Lemmy
4.Bruce
5.Ozz
Ja bym stawiał na Ozza i Hetfielda... dwa głosy, na tyle charakterystyczne, że bardzo łatwo je rozpoznać... Ozzy spłaszcza nuty ale ma niesamowity tembr... a James ma coś fajnego w brzmieniu, i bardzo charakterystycznie urywa końcówki takim jakby "a"
Roman Kostrzewski rządzi Smile))))))))))))))
Nightal napisał(a):King Diamond oczywiście Smile
nic dodac nic ując... zgadzam sie...Natomiast zaraz za nim Mr.Halford!!!
Ta, Roman też ma fazerski głos...
Jak dla mnie to czołowa piątka to:
1. Bruce Dickinson
2. Ronie James Dio
3. Ozzy Osbourne
4. Ian Gillan (śpiewał w Black Sabbath, więc też jest poniekąd wokalistą heavy metalowym)
5. Rod Halford
Hansi Kurch=^--^= (mój ulubieniec....ślin...ślin...ups!chyba się rozmarzyłam Embarrassed Wink )
Fabio Lione
Olaf Hayer
Kai Hansen
Tony Kokka
Bruce Dickinson, Paul Di'Anno, Blaze Beyley
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31