Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Rhapsody Of Fire
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
KelThuz napisał(a):goń się , smrodzie
Rhapsody i podobne kapele, jest gejowskie, poniewaz ich muzyka kojarzy sie ze stereotypowym wizerunkiem homoseksualisty - jest pretensjonalna, przesadnie egzaltowana, zniewieściała poprzez łatwo wpadające w ucho, cukierkowate melodyjki. Wrażenie homoseksualności potęguje wszechobecny barok tej muzyki: przerost formy nad treścią, hiperbolizacja aranżu przy banalności samych kompozycji, bardzo nieudana próba czynienia "wielkiej sztuki" poprzez kopiowanie patentów z muzyki klasycznej. Ale i tak najbardziej świadczącym o gejostwie muzyki Rhapsody jest wokalista, przez swoje pianie mylony często z kobietą.

"goń się, smrodzie" - to jest mocne i budujące (dzięki za komplement), ale nie o to tutaj chodzi. Przekonujesz mnie coraz bardziej swoimi wypowiedziami, a jak byś usunął swoje wizje "homoseksualności" i "gejostwie" w muzyce, to bym był pod wrażeniem krytyki twórczości zespołu Rhapsody, a argumenty są mocne. Na poczatku Twoich wypowiedzi myslałem, że rozmawiam z małolatem, który od roku słucha muzyki. Jakze sie pomyliłem. Aktalnie dojrzałem faceta znajacego sie na muzyce.
Do czego zmierzam? Jestem troszeczke rozgoryczony tym, że TY jako basista i "bard" pewnego zespołu wiesz doskonale jak trudno cos osiagnąć w metalu. Latacie ze sprzętem po Polsce,rozsyłacie dema i radujecie sie gdy na Wasz koncert przyjdzie 200 osób. Sam wiesz jak Tobie jest przykro i wkurwiasz sie gdy w opiniach na Waszej stronie internetowej ujrzysz wypowiedź jednoznacznie uznawaną za obraźliwą.
Moim zdaniem od Ciebie powinno wymagać sie innych bardziej refleksyjnych i inteligentniejszych wypowiedzi. Chyba nie należysz do ludzi który jak komuś "dosra" to ma wielki ubaw. Przesłuchałem też Wasze mp3 (heavy metal riders-fajny) i też bym polecił zmiane vocalu, lecz nie będę tego czynił w sposób wulgarny i porównywawczo-obsceniczny. Nie chce też wypowiadać sie na temat Twojej kapeli, bo wiemy, że jesteście na razie amatorami (chyba ze sie mylę)i nie jest łatwo. A zresztą..rób co chcesz..papier i ekran przyjmie wszystko
nie rozumiem co jest obrazliwego w okresleniu "pedalski" i "gejowski"? macie cos do homoseksualistow? Tongue
po prostu w branzy sie przyjely takie okreslenia na to, co juz opisalem, i zadne histeryczne proby sprzeciwu tego nie zmienia, jak i nie zmienia konceptu muzyki i image'u zespolu Rhapsody i innych. W latach 80 gejowskie na maksa byly pudle, teraz moda przyszla na spedalizowana groteske w stylu miecza & magii (zwrocmy uwage, iz w latach 80 kapele tego nurtu byly na wskros heteroseksualne, jak Manowar), czy tzw. fantasy&legend metalu, jak to okreslil jakis 'znaffca', do ktorego zaliczyc mozna cale europejskie p2p2, skierowane do odbiorcow o pospolitych i niewybrednych gustach, tzw. metalowego plebsu. Nie mam zamiaru deprecjonować tutaj tej muzyki, po prostu stwierdzam fakt i tyle. Każdy niech slucha tego, na co mu pozwala aparat intelektualny.
KelThuz napisał(a):TAK, PO STOKROĆ W DUPE JEBANE TAK!!!

Ja tylko grzecznie pytam..

I proszę nie mów o nich że to pedały czy że są pedalscy...
Katiria napisał(a):
KelThuz napisał(a):TAK, PO STOKROĆ W DUPE JEBANE TAK!!!

Ja tylko grzecznie pytam..

I proszę nie mów o nich że to pedały czy że są pedalscy...

a co, chcialas sie z nimi umowic, czy co?

Rob Halford jest pedziem, Elton John jest pedziem. Panowie z Rhapsody jeszcze sie nie przyznali Big Grin
KelThuz napisał(a):a co, chcialas sie z nimi umowic, czy co?

Bardzo śmieszne :?

Nie, nie chcę się z nimi umawiać...po prostu bardzo cenię tych muzyków..a drażni mnie to że mówisz o nich w taki sposób...
Kurde ja rozumiem że ich nie lubisz...i uważasz ich za gówno albo coś w tym stylu...ale chłopie uszanuj czyjeś upodobania ok?
KATIRIA luz luz luz...spoko..my z kolegą juz wszystko sobie wyjasniliśmy. Wszystkie kapele które nie graja klasycznego metalu..to dla kolegi- pedały..nie w sensie homoseksualnosci, lecz ksywki. Kelthuz ich bardzo nie szanuje i dlatego jednoznacznie okresla ich muzyczność.
Muszę też sie przyznać, że jak słysze techno, rap itp. tak samo mówie (ale nie przy dziecku) "ale pedalska muzyka". No cóz, taki on jest i raczej aktualnie jest to jednostka niereformowalna z domieszką nacjonalizmu i rasizmu (bez obrazy)
Katiria napisał(a):Nie, nie chcę się z nimi umawiać...po prostu bardzo cenię tych muzyków..a drażni mnie to że mówisz o nich w taki sposób...

ojej, jaka ty wrazliwa

Cytat:Kurde ja rozumiem że ich nie lubisz

wcale tak nie powiedzialem, blednie wnioskujesz.

Cytat:...i uważasz ich za gówno albo coś w tym stylu...ale chłopie uszanuj czyjeś upodobania ok?

akurat lubie sobie czasem posluchac Rhapsody, co wcale nie przeszkadza mi twierdzic, ze ich tworczosc jest wiocha do kwadratu - trzeba miec troche dystansu. I nie obchodzi mnie kwestia, jakie kto ma upodobania, i czy je obrazam - mam to ogolnie w dupie, nienawidze smetnego smyrania sie po chujach, zeby tylko przypadkiem nie urazic czyichs uczuc. Jak cos jest, jakie jest - to jest, proste. Jak kogos prawda w oczy kole, to znaczy, ze jest zakutym lbem bez zdrowego poczucia dystansu do rzeczywistosci, i ogolnie emocjonalnym wrakiem.

Cytat:my z kolegą juz wszystko sobie wyjasniliśmy. Wszystkie kapele które nie graja klasycznego metalu..to dla kolegi- pedały..nie w sensie homoseksualnosci, lecz ksywki. Kelthuz ich bardzo nie szanuje i dlatego jednoznacznie okresla ich muzyczność.

ty to sie lepiej naucz czytac ze zrozumieniem, bo chyba ni ch... nie zalapales, o co biega. Nie szanowac to ja moge najwyzej co bardziej popierdolonych fanow wiejskiego grania, ktorzy na kazdym kroku zachwycaja sie, jaka to "wielka sztuke" tworzy zespol X z Wloch czy innej Mandzurii, nie zdajac sobie sprawy ze swojego debilizmu i ograniczenia. Jako ze z takiej niezdrowej fascynacji kiczem sie wyrasta, w normalnych okolicznosciach jestem tolerancyjny i wyrozumialy. To forum - to nie sa normalne okolicznosci! THE WAR IS ON!
[...]

Cytat:"Każdy niech slucha tego, na co mu pozwala aparat intelektualny."

Otoz to, u sluchaczy Rhapsody mozna mowic o szczatkowym aparacie intelektualnym, lub tez o zupelnym jego zaniku.
LCF napisał(a):[...]

Cytat:"Każdy niech slucha tego, na co mu pozwala aparat intelektualny."

Otoz to, u sluchaczy Rhapsody mozna mowic o szczatkowym aparacie intelektualnym, lub tez o zupelnym jego zaniku.
NO TAK.. ZNÓW MAMY TUTAJ DWÓJ EGOISTYCZNYCH, zapatrzonych we własne EGO baranów, którzy wiedza najlepiej co jest ok!, a co nie! Lubię takich gości, którzy ledwo od cycka matki oderwali sie, a juz pojeli całokształt muzyki rockowej. KELTHUZ..-moze do ciebie zacznijmy sie zwracać od dzisiaj słowami "BÓG METALU" Ty juz wszystkie rozumy zjadł. Wiez kto gra dobrze, a kto pedalsko. A moze powiesz opini na tym formu, jeśli Ty (po cholere jeszcze pisze przez duzą litere "TY") wiesz najlepiej wszystko o muzie..dlaczego Twa kapela SORCERER nie jest na topie ŚWIATOWYM ..no choć w Polsce?..a jak nie w Polsce to moze w Kielcach?. Juz wasze płyta nie idzie jak "woda" po 20 zł od sztuli?Przeciez Ty wiesz o co chodzi w metalu..ale krytykujesz wszystko co podejdzie. Ty sam sie naucz grać na basie, a o reszcie zespołu nie powiem. Jeden z forumowiczów Was określił..muza dno..ale wygląd 9/10 ..chyba za duzo do kosmetyczek chodzicie..a Ty sam wygladasz jak DON KICHOT!!! I Twoje poglady nacjonalistyczno-faszystowskie.. Jesteś głupi i płaski..jedź na wycieczke do Auschwitz..może coś Ciebie zmieni? ale watpię, takich nacjonalistycznych baranów nic nie zmieni..bo przez takich "fiutów" są tylko wojny. Jak byś był moim synem..sam bym ciebie za poglądy zamor... A ojciec z Ciebie bedzie hu..owy zamiast zabawek bedziesz dziecku kupował pejcze i kadził wykłady o wyzszości rasy "panów"
I jeszcze jedno..nie odpowiadaj i spierdalaj wraz z Twymi "pedalskimi"adoratorami..synku..bo dla mnie jesteś i zostaniesz synkiem
pisał to Maciej lat 41 od 25 lat słuchajacy rocka i innych wartościowych kierunków muzyki rozrywkowej. Dzięki za wysłuchanie i zrozumienie
maciej napisał(a):Wiez kto gra dobrze, a kto pedalsko.

najpierw sie naucz poprawnie pisac, i skoncz gimnazjum, zanim zaczniesz udzielac sie na forum
A co do zarzutu - potrafie odroznic miernote, tandete i kicz (zamierzony lub nie) od powaznej sztuki, nawet w tak niepowaznym gatunku jak Metal. Problem tkwi w tym, ze wy bierzecie to zbyt do serca i dlatego z was tak lejemy, fajfusy Laughing

Cytat:dlaczego Twa kapela SORCERER nie jest na topie ŚWIATOWYM ..no choć w Polsce?..a jak nie w Polsce to moze w Kielcach?

jesteśmy w dziesiątce najlepszych polskich młodych kapel, w Kielcach na nasze koncerty przychodzi minimum 200 osób, wszystkie recenzje (również zagraniczne) naszej EPki były bardzo pozytywne. Nie wierzysz - sprawdź.

Cytat:Przeciez Ty wiesz o co chodzi w metalu.

owszem i dlatego nie podpasowujemy sie pod gusta plebsu

.
Cytat:ale krytykujesz wszystko co podejdzie

krytykuje to, co wymaga krytyki, a najbardziej stosunek plebsu do plebejskiej muzyki

Cytat:. Ty sam sie naucz grać na basie, a o reszcie zespołu nie powiem.

slyszales nas, widziales na zywo? uzasadnij. jesli nie, to podkul ogon, kundelku bury, i zamknij szczekaczke, zanim ktoś pozbawi cię uzębienia

Cytat: Jeden z forumowiczów Was określił..muza dno..ale wygląd 9/10

forumowicz nie miał pewnie więcej jak 18 lat. też mi argument.

Cytat: ..chyba za duzo do kosmetyczek chodzicie..a Ty sam wygladasz jak DON KICHOT!!!

widziałeś nas na żywo? nie. patrz wyżej.

Cytat: I Twoje poglady nacjonalistyczno-faszystowskie..

co to ma wspólnego z muzyką? tonący (i głupi) brzytwy się chwyta

Cytat: Jesteś głupi i płaski..

uzasadnij, podajac choc jeden przyklad blednego rozumowania z mojej strony, błędów faktualnych i logicznych.

Cytat:Jak byś był moim synem..sam bym ciebie za poglądy zamor...

mow mi dalej, milujacy pokoj i tolerancyjny cnotliwcze... daruje sobie komentarze na reszte twojego belkotu bez zadnego uzasadnienia w rzeczywistosci

Cytat:I jeszcze jedno..nie odpowiadaj i spierdalaj wraz z Twymi "pedalskimi"adoratorami..synku..bo dla mnie jesteś i zostaniesz synkiem

bardzo w dodatku kulturalny z ciebie rozmowca, no nie ma co. myslales o karierze w samooborze?

Cytat:pisał to Maciej lat 41 od 25 lat słuchajacy rocka i innych wartościowych kierunków muzyki rozrywkowej. Dzięki za wysłuchanie i zrozumienie

aha, teraz do samoobory przyjmuja tylko z maturą, tak więc radzę się pospieszyć, masz 2 miesiące czasu. chyba, że jeszcze gimnazjum nie skończyłeś, nad czym ubolewałbym w normalnych okolicznościach, lecz nie po tym, gdy obnażyłeś całą swoją intelektualną dolinę.
ahh, żyłka pęka, co?
Sądzę, że Rhapsody to jeden z lepszych zespołów (jak nie najlepszy), a jak komuś się nie podoba to niech się buja...
robal napisał(a):Sądzę, że Rhapsody to jeden z lepszych zespołów (jak nie najlepszy), a jak komuś się nie podoba to niech się buja...

Nie ma jak rzeczowa argumentacja Laughing
zawsze byłem rzeczowy Big Grin
Sam sie bujaj, ktos kto ma na awatarze tego zjeba nie moze byc normalny.
Cala ta otoczka emocjonalna wydaje mi sie zbedna... sprawa jest prosta - zespol czerpie jak najwiecej z klasyki, co jest niezaprzeczalnym plusem, zazwyczaj tego typu wokalu nie trawie, lecz od czasu do czasu nie zaszkodzi posluchac. Szczegolnie przypadla mi do gustu plytka "power of the dragonflame".
Jak juz mowilem KelThuz jest bogiem i niczym najgorliwsi katolicy wysluchajmy, dajmy na tace, wyjdzmy i zapomnijmy.
Dobra a tera offtop: Kiedy teraz gracie (pytam KelThuza) w wawie? bo bym sie na koncert przeszedl ;]
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19