Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Rhapsody Of Fire
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Altharis napisał(a):oszczędnie używają gitar (nie zawsze)

Ciekawe...

Altharis napisał(a):Zgadzam się, że jest unikalna..

Nie wkurzaj mnie.

LCF: Nie podoba się to nie słuchaj.
Nie slucham, psychicznie mnie wykancza.
Lubię.. Bardzo =]
Najwspanialsze jak 'podrzuciłam' ten zespół kuzynowi.. Nie wiedział że ma u siebie w kraju takie cudo Surprised
Oczywiście pod względem muzycznym, bo mordy to mają jakby rzucili się pod kosiarkę :?

Arion

Cytat:Katirio, na parodię, ponieważ zachowują się momentami jak nawiedzeni paladyni za duzo o honorze,królach, wojnach, troche za nachalnie...poprostu wolę Blindów. No i moim zdaniem maja lepszy wokal.

Nawiedzeni paladyni, gott XDDDDD
Rozbawiłeś mnie, heh :)

Określenie dość trafne, bo dla mnie również bywają zbyt patetyczni momentami - przesada nigdy nikomu na dobre nie wychodziła.
Przykład? Chociażby The Symphony of Enchanted Lands:

"Oh, cruel, destiny... The tears soon covered the warrior's face and Tharos, the beloved dragon, spread his wings for the last time, happy to have found the freedom at least in death... Fly... Fly high, mighty Tharos. Your name will always be remembered by the people of the enchanted lands. And your memory will march with us forever against the hordes of the black lord for the salvation of the enchanted lands. Goodbye, brother... Goodbye..."

Herezja - nie herezja, ale dla mnie miejscami przesadzają z patosem :)

Aczkolwiek nie powiem, żebym Rhapsody nie lubiła, bo tak nie jest. Do moich ulubionych kawałków zaliczają się przede wszystkim Wings of Destiny, Emerald Sword, Heroes of the Lost Valley i Virgin Skies.
Ja znam tą kapelę i mam z nią to samo co z Blind GUardianem ale w mniejszym stopniu mianowicie jak nie słucham ich przez jakiś czas bo aż miło jest wrócić i posłuchać sobie ich fajnego brzmienia żebym nie mówił sietnego czy super itp. itd.
Poprostu kapela jest super ale teledyski to porażka
Jak ktoś wie o co chodzi to sie chyba ze mną zgodzi
LCF napisał(a):Nie slucham, psychicznie mnie wykancza.
No i mamy kolejny przykład gościa który lubi coś "wpaniałego" ale co można kochać w rocku? napisz mi na maila? Maciej1900@op.pl...czego nie rozumiesz w brzmieniu Rhapsody?..za mało rżnięcia w gitary?..bebnienia w perkusje i basy?..no opowiedz mi o tym? To serio bedzie pouczjące!!

Soeri napisał(a):Lubię.. Bardzo =]
Najwspanialsze jak 'podrzuciłam' ten zespół kuzynowi.. Nie wiedział że ma u siebie w kraju takie cudo Surprised
Oczywiście pod względem muzycznym, bo mordy to mają jakby rzucili się pod kosiarkę :?
no tutaj masz rację..CHOPIN to tak samo nie miss WORLD!!

Katiria napisał(a):

Ciekawe...

Nie wkurzaj mnie.

KATIRIO..czy tutaj wszyscy mają takie problemy???
maciej napisał(a):no tutaj masz rację..CHOPIN to tak samo nie miss WORLD!!

moglbys z laski swojej nie przyrownywac homoseksualistow z rhapsody do Chopina?
KelThuz napisał(a):
maciej napisał(a):no tutaj masz rację..CHOPIN to tak samo nie miss WORLD!!

moglbys z laski swojej nie przyrownywac homoseksualistow z rhapsody do Chopina?
oczywi,scie że mogę porównać..nasz najwiekszy kompozytor i pianista był człowoikiem słabym!! i to bardzo!! ale nie rozumiem porównania Twojego? i tym bardziej homoseksualistów? Wytłumacz mi to?
Ja ci wytlumacze- Rhapsody to gejowski cyrk na kolkach. Teraz rozumiesz?
A co do wczesniejszego pytania- ja nie powiedzialem ze nie rozumiem brzmienia rapsody (w ogole jak mozna brzmienie rozumiec?) tylko ze ten zespol mnie wykancza psychicznie, takim jest dnem. Co ma do tego sluchanie rocka? Nie slucham rocka. Nawet gdybym sluchal- wolalbym go sto razy bardziej niz pedalskie plumkania rapsodii. Nie podoba mi sie tam wszystko- tadnetne melodyjki, wokal kastrata, durne teksty, wiesniacki image. Mam nadzieje ze wyczerpalem temat.
A tak w sumie to nie wiem w ogole o czym do mnie rozmawiasz.
Dupe ściska jak się to czyta ... Rhapsody jest jakie jest, grają jak grają ... Nie rewelacyjnie, nie dennie. Jak dla mnie można posłuchać, ale w ich wypadku co za dużo to niezdrowo.
maciej napisał(a):
LCF napisał(a):Nie slucham, psychicznie mnie wykancza.
No i mamy kolejny przykład gościa który lubi coś "wpaniałego" ale co można kochać w rocku? napisz mi na maila? Maciej1900@op.pl...czego nie rozumiesz w brzmieniu Rhapsody?..za mało rżnięcia w gitary?..bebnienia w perkusje i basy?..no opowiedz mi o tym? To serio bedzie pouczjące!!

Soeri napisał(a):Lubię.. Bardzo =]
no tutaj masz rację..CHOPIN to tak samo nie miss WORLD!!

Katiria napisał(a):

Ciekawe...

Nie wkurzaj mnie.

KATIRIO..czy tutaj wszyscy mają takie problemy???

Witaj Maciej*^^* Widzę że i tu dotarłeś Wink No jak widzisz...co poniektórzy mają takie problemy... :?

LCF napisał(a):Ja ci wytlumacze- Rhapsody to gejowski cyrk na kolkach. Teraz rozumiesz?
A co do wczesniejszego pytania- ja nie powiedzialem ze nie rozumiem brzmienia rapsody (w ogole jak mozna brzmienie rozumiec?) tylko ze ten zespol mnie wykancza psychicznie, takim jest dnem. Co ma do tego sluchanie rocka? Nie slucham rocka. Nawet gdybym sluchal- wolalbym go sto razy bardziej niz pedalskie plumkania rapsodii. Nie podoba mi sie tam wszystko- tadnetne melodyjki, wokal kastrata, durne teksty, wiesniacki image. Mam nadzieje ze wyczerpalem temat.
A tak w sumie to nie wiem w ogole o czym do mnie rozmawiasz.

Za przeproszeniem...PIERDOLISZ!!!

Poza tym...Czy ja nie wyraziłam się jasno???
NIE PODOBA SIĘ??? TO NIE SŁUCHAJ DO CHOLERY JASNEJ!!!
Katiria napisał(a):Za przeproszeniem...PIERDOLISZ!!!

Poza tym...Czy ja nie wyraziłam się jasno???
NIE PODOBA SIĘ??? TO NIE SŁUCHAJ DO CHOLERY JASNEJ!!!

Po co te nerwy Big Grin , z Maciusiem sobie rozmawiam spokojnie Confusedhock:
Zreszta Rapsodji nie slucham, ale zdanie w temacie mam i je wyrazam na forum- bo przeciez do tego ono sluzy, nieprawdaz?
Służy do tego ale jak nie lubisz Rhapsody to napisz krótko że nie lubisz i wystarczy ale jak ty napier.... w każdym poście na nich to nie jesteś sprawy umysłowo zresztą mi to nie przeszkadza bo głupszym ustępuje Laughing Laughing Laughing Laughing
1 post styknie bo bedziemy wiedziec ze nie lubisz i styknie Laughing

Według mnie genialny zespol swietne textu luca i zajebiscie sie ich slucha ale teledyski maja takie sobie powiedzial bym ze dali chyba 10 zeta za porzyczenie kamerki i sobie sami nagrali w lesie Smile
boczex napisał(a):swietne textu luca

ROTFL, zaraz pierdolne...
"Yes, mighty warrior, in the magical forest of elves we fight with evil lord of doom, oh oh, so brave and fearless we are"... kurwa posluchaj sobie www.nanowar.it , tam masz jeszcze lepsze teksty.

Cytat:ale teledyski maja takie sobie powiedzial bym ze dali chyba 10 zeta za porzyczenie kamerki i sobie sami nagrali w lesie Smile

teledyski to czysty kult, doskonale odzwierciedlaja patetyczne bezguscie tej brzydkiej hordy.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19