tez mam wspomnienia co do jednej Karoliny...ale przez Eweline jakos juz nie chce o nich pamietac

mi sie z damskich podoba :Izabela i Malgorzata a z meskich Szymon i Mariusz i Krzysiek.
z męskich uwielbiam :Michał, Piotr, Filip, Adam, Łukasz.
z damskich wbrew wszystkim lubię imię Anna, ale w gruncie rzeczy nie mam zdania w tej kwestii, chyba że tyczy się ona mojego imienia [Karolina], którego najchetniej bym się pozbyła, po tych kilkunatu latach może się znudzić, ne? ale jak narazie nie mam co narzekać, bo i tak większość osób zwraca się do mnie inaczej :)
Z damskich Kasia

z męskich hmmm może...Sebastian...
moje typy imion: katarzyna, laura, anna, justyna, beata
meskie: hmmm raczej nie mam jednak takie imiona jak stefan, roman wzbudzja mieszane uczucia :]
Cytat:z damskich wbrew wszystkim lubię imię Anna, ale w gruncie rzeczy nie mam zdania w tej kwestii, chyba że tyczy się ona mojego imienia [Karolina], którego najchetniej bym się pozbyła, po tych kilkunatu latach może się znudzić, ne? ale jak narazie nie mam co narzekać, bo i tak większość osób zwraca się do mnie inaczej 

Ja tam nie przywiązuje takiej iwlkiej wagi do imion, bo zazwyczaj je lubimy bądx nie ze względu na nasze wspomnienia o konkretnych osobach. Ja na przykład nigdy nie lubiłam imienia Maciej, poznałam 2 debili o takim imieniu i kojarzyło mi sie tylko z kretynizmem. Ale ostatnio poznałam innego Macka, który jest całkiem spoko i imię jakoś mi nie przeszkadza.
Dopóki upodobanie do imion nie ma wpływu na stosunek do ludzi jest OK.
Ale tak czy siak, nie lubie imion typu Wiesław, Makary, Bogusława, i tym podobnych, wiecie co mam na myśli

Wiesław...na drugie mam Wiesiu

czy to nie słodkie?
aXe Rose napisał(a):Uwielbiam imię Agnieszka

też lubie to imię (choć kiedyś nienawidziłam), tylko bez odmiany Agniesia (beznadziejne)
jest tylko jedno imię, którego naprawdę nie lubię - Kamil. Dlaczego? Nie wiem, ale nie potrafię nawet tego ukryć (co niezbyt miłe bywa, a myślę, że momentami chamskie

, ale cóż...)
w przyszlej Wielkiej Polsce beda obowiazywac imiona słowiańskie i staroarjowskie, za obce - banicja!
KelThuz napisał(a):w przyszlej Wielkiej Polsce beda obowiazywac imiona słowiańskie i staroarjowskie, za obce - banicja!
A Ty Wszebędzie (jeśli źle, to sorry nie gniewaj sie nie pamietam) jak masz oficjalnie na imię