Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: QUIZ FORUMOWY!
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
wiec jeszcze raz:potwierdzam, owszem, prawidlowa odpowiedz, tak, dobra odpowiedz etc.?kapiszi Angry
Kapisz kapisz, spokojnie. Smile

Wydaje mi się, że ta zagadka będzie prościutka do odgadnięcia.
Ta brazylijska horda nagrała 2 albumy. Ich gitarzysta udziela się (albo udzielał, nie jestem na bieżąco Sad ) w innej załodze z wymienionego kraju penetrującej podobne rejony muzyczne.
Jaka to kapela, jak nazywa się gitarzysta i jak nazywa się "ta druga" kapela?
to bardzo rozlegly temat, mozna pod to podpasowac dziesiatki zespolow, ja juz nzlazlem kilka.

moze jakas podpowiedz, naprowadznie...
Może mi się wydaje, ale w tym kłizie liczy sie praktycznie tylko dobra umiejętność posługiwania się www.google.pl Wink ...bo chyba mało kto(nikt?) ma takie informacje w głowie.
Cóż, gannon, masz niestety dużo racji.
Ale założeniem tematu chyba powinno być, aby nie każdy wiedział i żeby się ludziska pomęczyli. A że większość skorzysta z google to trudno.
W ogóle co ja pieprzę? Jaka większość? Ruch w tym temacie jak na głównym skrzyżowaniu najgorszego pipidowia w Polsce. No ale nie o tym miało być...

Podpowiedź - "ta druga" kapela jest "rogata" w pewnym sensie.
po czesci to racja, dlatego najlepsze sa te, ktore ja zadaje Angry
moja propozycja :

ta kapela to Rebaellium, gitarzysta nazywa sie Fabiano Penna Corręa a jego drugi zespol to Horned God.
kurcze, szukanie tych informacji przypominalo mi troche granie w notprona... Big Grin
Nevermore napisał(a):po czesci to racja, dlatego najlepsze sa te, ktore ja zadaje

Phi, na moje pytanie jakos nikt nie odpowiedzial chociaz odpowiedz jest w necie.
seelenleib napisał(a):moja propozycja :

ta kapela to Rebaellium, gitarzysta nazywa sie Fabiano Penna Corręa a jego drugi zespol to Horned God.
kurcze, szukanie tych informacji przypominalo mi troche granie w notprona... Big Grin

Tak, zgadza się.
A tak BTW: co to ten notpron?
notpron: http://rockmetalshop.pl/forum/viewtopic.php?t=3095

a moje pytanie to:
W jakiej grupie Masami Akita gral na perkusji? (podpowiedz: nie chodzi o czas kiedy byl na studiach)

mysle ze nie powinno byc trudne, najwyzej sie wymysli nowe Smile
Strzelam Big Grin Rolleyes
Odp. Merzbow??
metallgirl napisał(a):Strzelam Big Grin Rolleyes
Odp. Merzbow??

Merzbow to jego solowy projekt, gdzie nie uzywa instrumentow w "klasycznym" tego slowa znaczeniu
podpowiedz: ten zespol jest w pewnym sensie "potworny" Smile
seelenleib napisał(a):
metallgirl napisał(a):Strzelam Big Grin Rolleyes
Odp. Merzbow??

Merzbow to jego solowy projekt, gdzie nie uzywa instrumentow w "klasycznym" tego slowa znaczeniu
podpowiedz: ten zespol jest w pewnym sensie "potworny" Smile
Pytanie za trudne :?
Nie moge znalesc odpowiedzi na google Laughing Crying or Very Sad Rolleyes Evil or Very Mad !!!!!
Satanstornade (;
hmm... moze rzeczywiscie za bardzo skomplikowalem... Angry
zeby nie przedluzac proponuje zeby sprobowac jeszcze 3 razy a jak nikt nie zgadnie przekazac "zapytywanie" dalej.
bo przyznam ze wole sam szukac odpowiedzi niz czekac az ktos jej udzieli Smile

(Satanstornade to tytul albumu nagranego z Russellem Haswellem dla Warpa - numer katalogowy 666 Wink)