Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: QUIZ FORUMOWY!
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47
Czekam na potwierdzenie ; )
SuicideKaiten napisał(a):Teemu "Somnium" Raimoranta grający w Impaled Nazarene. Wiem, że o nim to pewnie mało kto wiedział, ale że uważam się za jako takiego fana ImpNaz oraz że ten zespół był jednym z pierwszych zespołów BM które ruszyły się za granicę (wraz z Blasphemy, Ancient Rites i Rotting Christ), toteż wspomnę to i owo. Odszedł on w marcu 2003. Nie podano powodu śmierci, wspomniano jedynie o "wypadku związanym z alkoholem", więc albo się zapił na śmierć albo go pobili lub też wszedł pod samochód.

Zlecial z mostu bedac pod wplywem alkoholu. Szkoda, w Finntrollu rzadzil.

PS> A Istnemu zapewne chodzilo o Dimebaga, a nie o Wayne'a, czy Raimorante. Wink
Głownie chodzilo mi o Quorthona i Schuldinera Big Grin Ale Raimoranta tez szkoda...
Dwa pytania z historii Candlemass. Wystarczy odpowiedź na jedno, bo mogą być trochę trudne, chociaż w internecie można znaleźć odpowiedź.

Przed nagraniem "Chapter VI" wokalista Messiah Marcolin został wyrzucony z zespołu. Co takiego powiedział, że go zastąpiono?

Po nagraniu tegoż samego albumu, Candlemass odstąpiło na 6 lat od działalności, podczas których Leif tworzył w innym zespole. Co więcej, w pewnym momencie ten sam zespół, mimo że jego muzyka była daleka od dokonań Candlemass, przyjął jego szyld i nagrał z jego logo dwie płyty. Cóż to był za zespół?
Cytat:Po nagraniu tegoż samego albumu, Candlemass odstąpiło na 6 lat od działalności, podczas których Leif tworzył w innym zespole. Co więcej, w pewnym momencie ten sam zespół, mimo że jego muzyka była daleka od dokonań Candlemass, przyjął jego szyld i nagrał z jego logo dwie płyty. Cóż to był za zespół?
eee... Abstrakt Algebra?
That's right, kid!

A co do pierwszego pytania - Leif opowiada to w ten sposób (piszę z pamięci): On the tour Messiah said to me: "I know you can't replace me!". So he was replaced.
Okej, w jaki sposób Jerry z Axe*****r (utrudnienie Wink) wyjaśnił odejście z zespołu basisty- Colnia S******? [Obrazek: firedevil.gif]
No to ja już mogę powiedzieć że się poddaję...
Okej, oto podpowiedź:

[Obrazek: ozz.01382.JPG]
Nadal nic? Zespół to Axehammer, więcej podpowiedzi nie będzie ;]
Cytat:MH: Niedawno wasze szeregi opuścił basista – Colin Sauers. Co było powodem takiej decyzji?

Jerry: Mówiąc delikatnie i krótko – CHEMIA. Colin to dobry muzyk, ale kiepski metalowiec, co po pewnym czasie zaczęło stwarzać problemy.

Tongue
metallgirl napisał(a):
Cytat:MH: Niedawno wasze szeregi opuścił basista – Colin Sauers. Co było powodem takiej decyzji?

Jerry: Mówiąc delikatnie i krótko – CHEMIA. Colin to dobry muzyk, ale kiepski metalowiec, co po pewnym czasie zaczęło stwarzać problemy.

Tongue
That's right. Jedziesz bejbe.
P Y T A N I E ! !

Kerry King znany wszystkim z zespolu Slayer. Cechuje sie katowaniem pentatoniki w technice zwanej tappingiem po 4 minuty lub poki go wokalista nie kopnie i kaze przestac.

Byl takze muzykiem sesynjnym. Podaj nazwe tego zespolu i nazwe plyty,ktora z nimi nagral.

Edit*
Cos pytanie mi sie wydaje banalne. To jeszcze jedno dam Wink Tez z kategori Slayer. Kto zarazil Jeff'a Hanneman'a (Slayer) zamilowaniem do kolekcjonowania pamiatek po nazistach?

Sorry,ze taki (moze) banalne,ale ja pytan nie umiem zbytnio wymyslac,przynajmniej takich podchwytliwych.

A teraz enjoy kochani Laughing Laughing Laughing
Kerry King o ile pamiętam nagrał płytę z Beastie Boys.
Nazywała się ona "Licenced to III"
Cytat:. Kto zarazil Jeff'a Hanneman'a (Slayer) zamilowaniem do kolekcjonowania pamiatek po nazistach?
Jego stary Laughing
R_amze_S napisał(a):Kerry King o ile pamiętam nagrał płytę z Beastie Boys.
Nazywała się ona "Licenced to III"
Cytat:. Kto zarazil Jeff'a Hanneman'a (Slayer) zamilowaniem do kolekcjonowania pamiatek po nazistach?
Jego stary Laughing

Exactly Surprised Wink

Walisz kochany, twoja kolej Tongue

P.S. Ja bym tez chciala miec takiego starego Tongue
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47