TAK!!! A dokladniej Jezus Chytrus OI!
heh no to zasluzenie teraz your turn

Dopsze, ale to już jutro
Pytanie: Ten angielski zespół zaczynał od zwykłego punk rocka, a ich debiut należy do szerokiego kanonu tego stylu. Jednak po nagraniu pierwszego LP wokalista "nawrócił się" na nazizm i kapela "nieco" zmieniła front. Jaki to zespół, jak nazywał się wokalista, jak nazywa się pierwsza płyta?
statekx napisał(a):Nie
Powiem ze jeden koles z tego zespolu byl jednym z tworcow kapeli Triglav.
Triglav? Mowisz o tej gdynskiej kapeli black metalowej, zespole naszego ex-forumowicza =Sat='a?
Dżemik napisał(a):statekx napisał(a):Nie
Triglav? Mowisz o tej gdynskiej kapeli black metalowej, zespole naszego ex-forumowicza =Sat='a?
Nie, to taka skinowa formacja(tzn. Oi - owa)[poszukałem na necie to wiem

]
Dżemik napisał(a):statekx napisał(a):Nie
eeee tego nie wiem, ale Tomash chyba dobrze powiedzial. OI Jezys Chytrus to napewno oiowa kapela, a czy zalozony przez jednego z jej czlonka-Triglav tez jest, o tym nie mam pojecia.
Tomash napisał(a):Pytanie: Ten angielski zespół zaczynał od zwykłego punk rocka, a ich debiut należy do szerokiego kanonu tego stylu. Jednak po nagraniu pierwszego LP wokalista "nawrócił się" na nazizm i kapela "nieco" zmieniła front. Jaki to zespół, jak nazywał się wokalista, jak nazywa się pierwsza płyta?
Moze jakas lekka/ciezka podpowiedz? ;D
Acrid napisał(a):Tomash napisał(a):Pytanie: Ten angielski zespół zaczynał od zwykłego punk rocka, a ich debiut należy do szerokiego kanonu tego stylu. Jednak po nagraniu pierwszego LP wokalista "nawrócił się" na nazizm i kapela "nieco" zmieniła front. Jaki to zespół, jak nazywał się wokalista, jak nazywa się pierwsza płyta?
Moze jakas lekka/ciezka podpowiedz? ;D
Więc wokalista tego zespołu, po "nawróceniu" założył znaną tu i uwdzie organizacje "Blood and honour", poza tym nazwa tego zespołu to nazwa pewnego narzędzia. Aha, wokalista nie żyje od jakiegoś czasu.
Nom, to teraz stalo sie to oczywiste:
Skrewdriver, Ian Stuart Donaldson, All Skrewed Up.
fuck nie zdarzylem

Acrid napisał(a):Nom, to teraz stalo sie to oczywiste:
Skrewdriver, Ian Stuart Donaldson, All Skrewed Up.
ok
Kolejne pytanie z serii banalnych.
Wlasnie obchodzimy 35 rocznice smierci tego swietnego muzyka, o kogo mi chodzi? ;)
dokladnie 27 wrzesnia, 35 rocznica smierci Hendrixa.
Ekhm, 18 wrzesnia,
Cytat:On September 18, 1970 Jimi Hendrix dies after an overdosis of pills.
Ale uznam, bo nie chodzilo mi o date, a o naziwsko ;) Ech, taki banal ;D
No co tyyyy, to bylo chyba najtrudniejsze pytanie w tym quizie
No dobra skoro walimy takimi profesjonalnymi pytaniami...
EDIT: Ten niegdys bardzo powazany brazylijski zespol nagral swa druga plyte w pospiechu, przez samego wykonawce uwazana jest w tej chwili za bardzo cienka.
Jaka to kapela i jak nazywa sie ta plyta?
podpowiedz: ta plyta to typowy death, lecz o poznych dokonaniach zespolu nie mozna tak powiedziec.