Lech napisał(a):Hansi Kursch, aktualny wokalista?
mimo że nie zadawałem pytania......tak jedziesz...
napisz w koncu to pytanie :d

Zważywszy na to , że Lech bardzo rzadko pojawia się na forum to może ktoś będzie chętny do zadania pytania , aby nie blokować zabawy innym .
dobra to może jak...banał ale co tam...
Kto w wyniuku wypadku stracił opuszki palców ??....ocyzwicie chodyi o muyzka
Tony Iommi. Rzeczywiście banał
EDIT: Jako, że odpowiedzi jestem pewny na 100 % to pozwole sobie zadać pytanie :
Jak brzmi zespołowa plotka (w Iron Butterfly ) , która tłumaczy nazwe kawałka "In Da Gadda Da Vida " ? Jakie zdanie chciał wypowiedzieć wtedy wokalista ?
Hmm jesli chodzi o tytul utworu, to mial chyba byc "In the garden of eden", ale wokalista podobno byl zbyt pijany by zaspiewac poprawnie
O to chodzi ?
Jasne. Twoja kolej

Bedzie dosc ciezkie pytanie, nazwa nie padla jeszcze ani razu na forum.
Podaj nazwe zespolu, ktorego wydanie drugiego i zarazem ostatniego albumu w 1991 r. doprowadzilo pewna wytwornie do bankructwa. Mimo to, album uznawany jest za jedna z najwazniejszych plyt lat 90., a sam zespol przez wielu uwazany jest juz za kultowy. Pochodzi z Irlandii i nie jest specjalnie popularny w Polsce. Juz nie istnieje.
franek napisał(a):Bedzie dosc ciezkie pytanie, nazwa nie padla jeszcze ani razu na forum.
Podaj nazwe zespolu, ktorego wydanie drugiego i zarazem ostatniego albumu w 1991 r. doprowadzilo pewna wytwornie do bankructwa. Mimo to, album uznawany jest za jedna z najwazniejszych plyt lat 90., a sam zespol przez wielu uwazany jest juz za kultowy. Pochodzi z Irlandii i nie jest specjalnie popularny w Polsce. Juz nie istnieje.
A jaki to gatunek?
ciezko sprecyzowac. dosc ostre gitarowe rzezenie z onirycznymi wokalizami. chyba tzw. rock alternatywny, zespol to jeden z pionierow gatunku.
STRZELAM:
My Bloody Valentine - Loveless?
Dokladnie tak

Ah, ja to jednak jestem zajebisty czasem :]
Zespół Sisters of mercy w pewnym momencie zmienił nazwę. Na jaką?
Czyzby chodzilo o The Sisterhood ? Nie bardzo lubie rock gotycki , ale ta kapela naprawde daje rade ( mój ulubiony album - " Floodland " i " Vision Thing " )