Nie jestem pewien ale chyba to od nazwiska...

Morte napisał(a):Nie jestem pewien ale chyba to od nazwiska... 
Dobrze

(już w podstawówce zaczęto skracać nazwisko Osbourne właśnie do formy Ozzy
Yer turn

Na pierwszej płycie Metallicy jest piosenka dla której za bazę muzyczną posłużył inny utwór.
Jaka to piosenka, na jakim utworze (i jakiego zespołu) jest wzorowana?
Podpowiedź: Zajrzyjcie na koncertówkę "Bay area thrashers".
seek & destroy king diamond ??
Pudło

Diamond Head, a nie KD. Utwór nazywał się Dead Reckoning.
Dobrze

Ale w zasadzie chodziło mi o inny utwór którego ścieżka muzyczna jest prawie identyczna a nie tylko zainspirowana jak w "seek & destroy".
Zgadujcie dalej...
Może niby chodzi o "Mechaniź" czyli "Four Horsemen"? A mechanix potem nagrało megadeth???
Tomash napisał(a):Może niby chodzi o "Mechaniź" czyli "Four Horsemen"? A mechanix potem nagrało megadeth???
Yup. W zasadzie Mustaine nagrał Mechanix wcześniej w jednym ze swoich wcześniejszych zespołów.
Twoja kolej

Banalne: Wymień co najmniej 8 kapel/projektów w których udziela/udzielał się phil Anselmo
Na jakiejś polskiej stronie znalazłem kilka - Pantera, Down, Superjoint Ritual, Viking Crown, Christ Inversion, Elbon, Body and Blood, Necrophagia.
Trudno mi powiedzieć czy to prawidłowa odpowiedź ;D.
Pantera, Superjoint Ritual, Crowbar, Christ Inversion, Vision of Disorder, Necrophagia, Down, Viking Crown.
Kamael napisał(a):Na jakiejś polskiej stronie znalazłem kilka - Pantera, Down, Superjoint Ritual, Viking Crown, Christ Inversion, Elbon, Body and Blood, Necrophagia.
Trudno mi powiedzieć czy to prawidłowa odpowiedź ;D.
dobrze, jedziesz

Pytanie będzie miało kilka części (ściśle ze sobą powiązanych):
1) jakie dwa nowe zespoły założyli członkowie At The Drive-in po rozpadzie tej kapeli (dobrze byłoby również podać nazwiska tych dawnych muzyków ATDI wraz z nazwą nowego zespołu)?
2) czym inspirowana była płyta "Frances The Mute" The Mars Volty? (chodzi mi również o podanie imienia i nazwiska osoby, z którą ściśle związana jest tematyka tej płyty)
3) co jest motywem przewodnim debiutanckiej płyty TMV ("De-Loused In The Comatorium"), podobnie jak w poprzednim podpunkcie - czym była inspirowana?
Kamael napisał(a):Pytanie będzie miało kilka części (ściśle ze sobą powiązanych):
1) jakie dwa nowe zespoły założyli członkowie At The Drive-in po rozpadzie tej kapeli (dobrze byłoby również podać nazwiska tych dawnych muzyków ATDI wraz z nazwą nowego zespołu)?
2) czym inspirowana była płyta "Frances The Mute" The Mars Volty? (chodzi mi również o podanie imienia i nazwiska osoby, z którą ściśle związana jest tematyka tej płyty)
3) co jest motywem przewodnim debiutanckiej płyty TMV ("De-Loused In The Comatorium"), podobnie jak w poprzednim podpunkcie - czym była inspirowana?
za trudne