Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Okladki
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Mistrzowskie są okładki Pink Floyd autorstwa Storma Thorgersona (o ile dobrze pamiętam). Poza tym podobają mi się Anathemy, A Perfect Circle, White Stripes - "Elephant" (teraz jako avatar).
W tym momencie tylko te mi się nasuwają.
oczywiscie the powerslave Smile ironkow
Mi najbardziej zapadły w pamięć dwie okładki: APC - Mer De Noms (śliczna) oraz Slipknot - Slipknot (za pomysł Big Grin ).
Red Hot Chili Peppers "Blood Sugar Sex Magic"-poprostu mistrzostwo Big Grin
Zaczne od tego, że WSZYSTKIE okładki wyglądają 10 razy lepiej w wersjach winylowych, ze względu na rozmiar Smile moje ulubione okładki to:

1. Judas Priest - "British Steel" - CUDO
2. AC/DC - "If you wan't blood(you've got it)"
3. Iron Maiden - "Live after death"
4. Iron Maiden - "Brave new world"
5. Bathory - "Bathory"
6. Saxon - "Lionheart"
7. TSA - "Live!"
8. KAT - "Róże miłości....."
9. AC/DC - "For those about to rock"
10. Metallica - "Master of puppets"

W dalszej kolejności okładki Pink Floyd(i inne obrazy/dzieła pana Storma i studia hypnosis, czyli np. Audioslave i "Dirty deeds..." AC/DC) okładka nowej Aleksandrii Siekiery, któraś z okładek Scorpionsów... Nie wiem jak dla was, ale dla mnie okładka jest naprawde istotnym elemenem albumu
Tomash napisał(a):Nie wiem jak dla was, ale dla mnie okładka jest naprawde istotnym elemenem albumu
Oczywiście, brzydkie nie raz potrafią odstraszyć. Okładki płyt to moim zdaniem bardzo ważna część wizerunku zespołu.
A mnie się bardzo podoba okładka z nowej płyty Slipknot. Dziwna dość, ale interesująca Wink
gabrysia napisał(a):A mnie się bardzo podoba okładka z nowej płyty Slipknot. Dziwna dość, ale interesująca Wink
Szczeże mówiąc beznadziejna jest Smile
Juz wole z Iowa Surprised
Z nowych rzeczy to okładka nowego albumu Apocalyptici, ładan, nastrojowa, jak muzyka.
Czas Ludzi Cienia - Sweet Noise
Live After Death - Iron Maiden
Master of Puppets - MetallicA
Iowa - Slipknot
Kalin napisał(a):
gabrysia napisał(a):A mnie się bardzo podoba okładka z nowej płyty Slipknot. Dziwna dość, ale interesująca Wink
Szczeże mówiąc beznadziejna jest Smile
Juz wole z Iowa Surprised
IOWA też miła dla oka, jednakże Vol.3 jest fajna Wink Tak off topowo...Chyba się zabiję Crying or Very Sad
Helloween - Keeper Of The Seven Keys I
Moonspell - Wolfheart
Opeth - Stiill Life
Lacrimosa- wszystkie są genialne Smile
Type o negative - The Origin of the Feces (pierwsza wersja okładki)
Type o negative - Bloody Kisses (druga edycja)
Kredki mają zakrzepiste okładki, no może poza ostatnią.... ;/
APC - Mer do noms - szczegolnie zwrocila moja uwage innych okladek wogole nie pamietam... :?
Jakoś nigdy się nad tym nie zastanawiałam... ale jeżeli już zrobić rachuneczek to chyba będzie:

Iron Maiden: Killers
Iron Maiden: Life After Death
Iron Maiden: Fear Of The Dark
Iron Maiden: Brave New World
Iron Maiden: Dance Of Death
(sporo IM, Eddie mówi sam za siebie)
Manowar: Battle Hymns
Metallica: ...And Justice For All
Metallica: Ride The Lighting
Vader: Litany
Burzum: Det Som Engang Var
Dimmu Borgir: Stormblåst
Death: The Sound of Perserverance

styknie
a ja wlasnie ogladam sobie okladke nowej plyty Armi Ultima Thule i musze przyznac ze jestem pod wrazeniem...nie tylko okladka ale ksiazeczka(w szczegolnosci) sa super...no no musze przyznac sie ze Budzy sie postaral...
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16