Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Nevermore
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
aXe Rose napisał(a):
Cytat:ale wkurwiła mnie prowokacja i wsiorstwo( czlowieka, ktorego szanuje) aXe rose, on zachował sie jak tępak
Po części masz rację... nie wiem po co wypisywałem aż takie pierdoły... może przez nadmiar % we krwi Tongue Tongue

rozumiem, rozumiem, hehe Big Grin
Cytat:Boli? Mnie to delikatnie mowiac gowno obchodzi, ale lubie wkurzac ludzi Very Happy

Zły adres Big Grin
Cytat:Z enemies... w ogóle jest dziwna Historia, bo było nagrane w strasznym stylu, brzmienie po prostu odrzucało.

kogo odrzucało, tego odrzucało...

znakomity album... zupełnie nie rozumiem po co miksowali go raz jeszcze...
Tomek/Nevermore napisał(a):
Cytat:Z enemies... w ogóle jest dziwna Historia, bo było nagrane w strasznym stylu, brzmienie po prostu odrzucało.

kogo odrzucało, tego odrzucało...

znakomity album... zupełnie nie rozumiem po co miksowali go raz jeszcze...

Wiesz w pierwotnej formie miało swój urok, swoją moc, co nie zmienia faktu,że coś musiało być na rzeczy, do tego stopnia, ze go zmiksowali. Smile
Kapitalny wokal... zabójcza gitara... solidna i charakterystyczna perkusja... dudniący i pulsujący bas... świetne teksty... progresywny powiew... agresja i delikatnośc... krzyk i piękno..

Co ja tyle piszę??? Wystarczy zawrzec to w jedym słowie - Nevermore Wink .
Cytat:Wiesz w pierwotnej formie miało swój urok, swoją moc, co nie zmienia faktu,że coś musiało być na rzeczy, do tego stopnia, ze go zmiksowali

mam już obie wersje (skusiłem sie na oryginał remastera) i druga - owszem brzmi super (bardzo selektywnie), ale mnie tam się ten brud (z pierwszej wersji) podobał ...a teraz - płytka za bardzo wypolerowana, dodano nieco smaczków, wyeksponowano bardziej wokal...

Cytat:Wystarczy zawrzec to w jedym słowie - Nevermore

czego "nevermore"?
Co tu dużo mówić - Nevermore to świetny zespół. Świetne albumy takie jak np. "The Politics Of Ecstasy" czy "Nevermore" warte przesłuchania. Wokal jest super do tego brzmienia gitary i perkusji - mniam. Ogólnie lubię i słucham.
NEVERMORE have lined up the following European headlining dates in support of their upcoming "This Godless Endeavor" album.

Sep. 16 - (NL) Tilburg 013
Sep. 17 - (B) Antwerpen Hof Ter Loo
Sep. 18 - (NL) Haarlem Patronaat
Sep. 20 - (UK) Dudley JB´s
Sep. 21 - (UK) Glasgow Cathouse
Sep. 22 - (UK) Dublin Wheelans
Sep. 23 - (UK) Bradford Rio
Sep. 24 - (UK) Nottingham Rock City
Sep. 25 - (UK) London Scala
Sep. 27 - (D) Bochum Zeche
Sep. 29 - (I) Milan Rolling Stone
Oct. 01 - (A) Salzburg Rockhaus
Oct. 02 - (SLO) Ljubljana VPK Mediapark
Oct. 03 - (HUN) Budapest Petofi Hall
Oct. 05 - (D) Frankfurt Batschkapp
Oct. 06 - (D) Hamburg Markthalle

bez Polski na rozkładówce trasy... nic nowego
Szykuje się nowy singiel, będzie to "Final Product"... CenturyMedia udostępniło nawet ten kawałek w 'full' wersji do darmowego zassania...
NEVERMORE - 'Final Product'
Nevermore to moja nowa ,,miłość". Przez co najmniej dwa lata nie mogłem przekonać się do tych dzwięków;na szczęście niedawno wyprał mnie za pomocą zremasterowanego ,,EoR'', moj kumpel,ich oddany fan. Płyta , po prostu mnie poszatkowała,przez cały czas trwania albumu zbierałem zeby z podłogi. W tym antecedentnym czasie,nie wiedziałęm ,ze najlepsze dopiero przede mną...Zakupiłem czym prędzej ,,DNB", ,,TGE" i ww. ,,EoR" . Minął tydzień i jak dotąd,jestem w szoku.Inwencja tej kapeli,technika,KLIMAT są po prostu porażające. ,,TGE" to mistrzostwo świata ,a zarazem gwózdz do trumny dla wszystkich stojących w miejscu ,,patatajów" z utworami ,w swej ,,złożoności" ,bedacymi grozną konkurencją dla budowy cepa. W Nevermore NIC nie jest oczywiste,ta muza to żywa materia - stale się przeobraza,kształtuje,intensyfikuje ciężar by po chwili nieoczekiwanie zwolnić i zaserwować bardziej ,,liryczny" fragment,ale nadal na swój sposób chory. Nawet ballady,pomimo ,ze PIĘKNE mają swoją niepowtazalną, schizofreniczną atmosferę.A o pracy gitar czy wokalu to nawet nie podejmę się pisać ,gdyż zwyczajnie brak mi słów.O tym jak to brzmi ,trzba sie przekonać osobiście.Podsumowując, KOPARA KURVA DO ZIEMI!!!!!

Oho,można mnie zobaczyć na teledysku do ,,EoR" Surprised
Az musze go obadac. Tylko zebys mi nie zepsul ogolnych wrazen Angry
Lech napisał(a):Az musze go obadac. Tylko zebys mi nie zepsul ogolnych wrazen Angry

Spokojnie, widac mnie tylko przez 1,5 sekundy Big Grin To jest te live z Wacken
Necro Desecrator napisał(a):
Lech napisał(a):Az musze go obadac. Tylko zebys mi nie zepsul ogolnych wrazen Angry

fuck, tez byłem to może się załapałem - gdzie ten teledysk można dorwać (chyba ze jest jako bonus na remixie EoR :>)?
KelThuz napisał(a):
Necro Desecrator napisał(a):

fuck, tez byłem to może się załapałem - gdzie ten teledysk można dorwać (chyba ze jest jako bonus na remixie EoR :>)?

No,to bounus z EoR...ALe nie powinienes miec wiekszych problemow ze znalezieniem tego w necie Wink
Necro Desecrator napisał(a):No,to bounus z EoR...ALe nie powinienes miec wiekszych problemow ze znalezieniem tego w necie Wink

wklej klatkę z tego videa na której jesteś i zaznacz siebie kółkiem :>
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17