Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Pieszczochy...
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
To jest profanacja metalowego imidżu Laughing

Heh a dla mnie ta pieszczocha przede wszystkim była krokiem w "edukacji" swoich rodziców Big Grin i punktem honoru, gdyż musiałem bardzo długo ich przekonywać zanim pozwolili mi kupić.
Mi pieszczochy nie odpowiadają. Nie noszę i nosić nie będę.

Ale co kto lubi, jak ktoś to już wcześniej powiedział...
Heh, na koncert czy od czasu do czasu na miasto kilka cwiekow/kolcow na lapie wyglada fajnie...pod warunkiem,ze pasuje do czlowieka i reszty ubrania...ja sam nosze tak "od swieta" 5-rzedowa...z normalnymi, klasycznymi cwiekami ;] i jest ok jak dla mnie... Big Grin
pieszczochy...nieee,zdecydowanie nie..jedyne co znajduje sie na mojej rece to opaska frotte Smile
RÓŻOWE PIESZCZOCHY???!!!
BLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Toż to profanacja!! :? :? :?
Ja osobiście lubię i noszę Laughing
Mam 3 rzędówkę, stożki hie hie hie, tylko szkoda że mam tak mało okazji by ją zakładać ale co tam 8)
Zresztą dostałam ją w prezencie więc jest dla mnie szczególnie cenna Big Grin
Na prawej rece mam lancuch przytwierdzony w sumie na stale a co do pieszczochy to nosze na lewej rece 2 rzedowke, ale w sumie ona taka nietypowa jest Wink
Pieszczochy nie noszę,ale przyznaję,niektóre fajnie wyglądają.Niemniej wydaje mi się,że są mało praktyczne,pewnie kwestia przyzwyczajenia.
ja mam jedną taką "od święta" lub poprostu zależy od tego w co jestem ubrana gdyz nei do wszystkiego pasuje. Jednorzędowa, czarna, małe stożki Smile
A ja noszę pieszczochy, choć wg tego co uważa Królik to powinienem już nie nosić. Może z tego względu że kiedy byłem młody to 1. nie było sklepów z takim akcesoriami; 2. dostanie kawałka skóry w kolorze czarnym też nie było łatwe (w ogóle w jakimkolwiek kolorze); 3. o ćwiekach można było sobie pomarzyć 4. to samo zresztą tyczy się takich rzeczy jak koszulki (niebywałe nie? nie było sklepów z koszulkami) 5. glany to weszły dopiero tak gdzieś w '93 a przedtem nosiło się różne dziwne rzeczy.

Dlatego na stare lata lubię sobie ponadrabiać zaległości. Wink Oczywiście i tak nie kupiłem sobie pieszczochy tylko zrobiłem. Konkretnie pięć sztuk, z czego 2 "gołe", 2 z gwoździami, a jedną z zębami (haha Wink ).
Ja mam pieszczoche gładką, 6 cm. Bardzo ładnie wygląda mym zdaniem, ale gdy przyszedłem w niej do szkoły zostałem zbluzgany od pozerów etc... eh...
Splash napisał(a):Ja mam pieszczoche gładką, 6 cm. Bardzo ładnie wygląda mym zdaniem, ale gdy przyszedłem w niej do szkoły zostałem zbluzgany od pozerów etc... eh...

Ja miałem podobnie jak przyszedłem w trzech rzędach piramidek Wink olałem to równo Smile Sam najlepiej wiem, czy mam muzykę w sercu, czy nie.
Cytat:A ja noszę pieszczochy, choć wg tego co uważa Królik to powinienem już nie nosić.

Ok, znów okazałem się zbyt egoistycznym skurwielem w swych rozważaniach, nie zważając na sentymentalne zapędy coponiektórych ... Wink
Nie potrzebuję nosić takich gadżetów. Ale gdybym grał koncert z jakąs blackową hordą nabiłbym skórzaną pieszczochę 20-cm gwoździami i w tym wyskoczył. Póki co jednak nie czuję takiej potrzeby.
=Sat= napisał(a):Ale gdybym grał koncert z jakąs blackową hordą nabiłbym skórzaną pieszczochę 20-cm gwoździami i w tym wyskoczył.

hmmmm...taka np. fotka Frosta z Nemesis Divina - ale wydaje mi sie ze przesada w 2 strone tez nie jest dobra - juz wole takie ogromniaste stozki, ale kilka...widzialem...hmmm...w nowym teledysku Behemoth? Fajna rzecz w kazdym razie Smile
Tak po 1. To pieszczochow nie wymyslili sobie metalowcy i nie jest to ich identyfikacja, ani styl. Pieszczochy scisle zwiazane sa ze stylem SM i tak zostanie. Osobiscie jestem jak najbardziej za przy zachowaniu zdrowego rozsadki. Sama nosze obroze i pasek, ale nie dlatego ze slucham takiej muzyki. Jakbym nie sluchala tez bym nosiła.
2. Co do rozowych pieszczochow. Mamy takie czasy ze moda zmienia sie z roku na rok. Niestety stosunkowo niedawno wszedł trend na ostre popowe laski, ktore nosza pieszczochy w przeroznych kolorach. Jesli lubia ich sprawa. Mnie to nie obrzydza ani tez nie jest zadna profanacją. Poprostu mnie bawi.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9