Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Mówmy stop znęcaniu się nad zwierzętami !!!
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Jedyną przewagą człowieka nad zwierzęciem jest to, że potrafi głośno upominać się o swoje prawa. Zwierzakom nie dano możliwości mówienia...
Skoro niczym sie nie roznimy, to czemu czlowiek jest na calym swiecie, produkuje niesamowicie zaawansowanane technologicznie bajery i.t.d. Zreszta psy domagaja sie swoich praw wsrod psow, a ludzie wsrod ludzi Big Grin KAzdy mowi, proste...

Znecaniu sie mowimy jednak zdecydowane nie...
ReTuRn napisał(a):Skoro niczym sie nie roznimy, to czemu czlowiek jest na calym swiecie, produkuje niesamowicie zaawansowanane technologicznie bajery i.t.d. Zreszta psy domagaja sie swoich praw wsrod psow, a ludzie wsrod ludzi Big Grin

jeno takie psy nas nie kastruja, nie zamykaja w klatkach, nie wyrzucaja z samochodu w srodku lasu itd

czlowiek jest na calym swiecie bo to pasozyt i im wiecej zezre tym bardziej mu glod doskwiera, ot co.
Mam w domu pełno skórzanych rzeczy i futer, nie czuję w związku z tym żadnych wyrzutów sumienia, ani moja najlepsza z rodzicielek. Wpoiła mi już dawno, że nigdy nie założy dermy czy sztucznego futerka - i ze mną jest teraz podobnie.
Przecież od niepamiętnych czasów ludzie używali skór zwierzęcych do okrywania sie, bowiem jak powszechnie wiadomo, są bardzo ciepłe i praktyczne. Teraz także i szykowne.
Uważam, że odsetek ludzi maltretujących bestialsko zwierzęta przy pozyskiwaniu tego surowca jest na tyle mały, że nie powinno robić się z tego powodu afery. Nie znoszę zielonych oszołomów.
Tez nie cierpie zielonego, agresywnego oszolomstwa.
jak już napisałem w innym topicu na ten sam temat: Wpierdalam zabite zwierzęta i noszę na sobie to co z nich zostało bo nie dało się tego zjeść.
A ja na przyklad spozywam mieso i uzywam ich futra, aby sie ubrac. Jak widac czynimy to samo, jeno inaczej...
...
Oj, jakie masz dowody na to, ze jest o wiecej niz niewielki procent? Zadne. W takiej UE, mimo ze jej nie znosze, to warunki sa scisle kontrolowane, w USa identycznie, wiec juz nie unos sie niepotrzebnie, bo bzdury gdasz. Spozytkuj te energie na cos lepszego :>
a ja mam sąsiada sadyste...już pare razy potrącił mojego psa samochodem...biedny piesek jest stary i wogule a tu regularnie co pół roku wdupia się w niego ten sam samochud Sad więc ja takiego pietruche co nie szanuje uczuc zwierząt mam "na wyciągnięcie reki"...a walki psów to są już szczytem debilizmu
...
Cytat:Pozatym trzeba byc glupcem zeby wierzyc w ta cala kontrole, ze tak bardzo sie dba o te warunki itd. Chodzi po prostu o kase, to dla czlowieka jest o wiele wazniejsze od zywych stworzen.. W koncu zapewnienie odpowiednich warunkow wiaze sie z kosztami..

W UE jest to przestrzegane do absurdu.
JAk chcesz walczyc, to lec do krajow III swiata i gadaj z producentami zywnosci. Smialo. Na pewno ich przekonasz.
...
Scully napisał(a):Uważam, że odsetek ludzi maltretujących bestialsko zwierzęta przy pozyskiwaniu tego surowca jest na tyle mały, że nie powinno robić się z tego powodu afery. Nie znoszę zielonych oszołomów.
Mylisz się ,ten odsetek jest naprawdę bardzo duży. Znam ludzi którzy pracują w rzeźni i wiem do czego są zdolni. Wiesz ilu jest takich pojebów ,którzy mają z tego rozrywkę ?To straszne ale tak się dzieje wszędzie (przynajmniej w Polsce). Ja oczywiście jem mięso ale popieram działania ludzi walczących o to by zwierzęta były przetrzymywane w godnych warunkach. To konieczne w czasach w których cywilizacja posunęła się do tego stopnia ,że jej dalszy rozwój zagraża życiu zwierząt jak i ludzi.
...
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10