02-14-2005, 10:23 PM
02-14-2005, 10:32 PM
Pandora napisał(a):Do tego wszystkiego co powiedziałaś, gabrysiu, świetnie pasuje ten avatar z Happy Tree FriendsHeh, wiem

02-14-2005, 10:53 PM
Ja też
Puścić "Happy Tree Friends" małemu, uprzykrzonemu kuzynkowi na dobranoc - to jest to

Puścić "Happy Tree Friends" małemu, uprzykrzonemu kuzynkowi na dobranoc - to jest to

02-14-2005, 11:04 PM
Ah, Happy Tree Friends... Zdecydowanie jeden z najlepszych wynalazków ludzkości
ZAwsze płaczę ze śmiechu kiedy to oglądam.
Ma się to jednak nijak to ochrony zwierząt, tak sądzę przynajmniej

Ma się to jednak nijak to ochrony zwierząt, tak sądzę przynajmniej

02-14-2005, 11:39 PM
a mnie wali to ze zle sa traktowane zwierzeta w cyrkach
nie moj problem

02-15-2005, 04:22 AM
gabrysia napisał(a):Pogryzł Twoją ciocię? Może go biła lub ktoś inny mu coś zrobił.
Nie - wlsnie nic tych rzeczy. Poprostu niektore zwierzeta wymagaja twardego, jak ja to nazywam, traktowania. Jesli przylozmy doberman albo rodwailer bedzie czul wyzszosc nad swoim wlascicielem to bedzi chcial dominowac - uwierz mi. Piesek mojej cioci czul taka wyzszosci i nie chcial zejsc z kanapy ( szczescie, ze sie jej nic nie stalo )
Jednak to tylko wyjatki jesli chodzi o zwierzeta. Tez nie podoba mi sie ze cyrki to takie zoo na kolkach a zwierzeta sie mecza - nistety nic nie mozemy na to poradzic. Zcy macie takz cos przeciwko ogrodom zeologicznym ??
P.S - Tez Lubie THF - Ilem to ma wogole odcinkow ??
02-15-2005, 10:45 AM
Hmm...ogrody zoologiczne to chyba co innego.Tam zwierzęta mają przynajmniej (w wiekszosci?) profesjonalną opiekę ale wiadomo ze lepeij czuły by się w swoim naturalnym środowisku...
PS. Happy tree friends są zajefajne
tych odcinków będzie sporo,ale nie wiem ile dokładnie
PS. Happy tree friends są zajefajne

tych odcinków będzie sporo,ale nie wiem ile dokładnie

02-15-2005, 12:26 PM
\\\ AlucarD /// napisał(a):[Jesli przylozmy doberman albo rodwailer bedzie czul wyzszosc nad swoim wlascicielem
Dobermany i rottweilery wymagają "mocnej ręki", ale to jeszcze nie to.Do pit bulli lub amstafów trzeba mieć strasznie mocny charakter.
P.S Znałem takiego jednego pieska.Na walkach rozpierdolił około 20 psów.A to jednemu łapkę odgryzł a to drugiemu ogonek a to trzciemu przegryzł tętnicę

02-15-2005, 03:07 PM
Alsvartr napisał(a):[Do pit bulli lub amstafów trzeba mieć strasznie mocny charakter.
Nie chce slyszec wiecej o pit bullach ... to sa kurwa zabojcy. Moze niewinnie wygladaja ale potrafia robic swoje jak to Alsvartr napisal. A Walki psow to juz jest chore kompletnie moim zdaniem.
02-15-2005, 03:14 PM
\\\AlucarD/// napisał(a):Nie chce slyszec wiecej o pit bullach ... to sa kurwa zabojcy
One właśnie dlatego są tak zajebiste

02-15-2005, 03:17 PM
\\\ AlucarD /// napisał(a):Nie chce slyszec wiecej o pit bullach ... to sa kurwa zabojcy. Moze niewinnie wygladaja ale potrafia robic swoje jak to Alsvartr napisal.
Żadna rasa nie jest agresywna sama w sobie. Agresja może być tylko wynikiem nieprawidłowego wychowania psa, lub ewentualnie jego choroby psychicznej (najczęściej psychozy)
Co do walk psów zgadzam się w 100%
02-15-2005, 03:21 PM
Pandora napisał(a):Żadna rasa nie jest agresywna sama w sobie. Agresja może być tylko wynikiem nieprawidłowego wychowania psa, lub ewentualnie jego choroby psychicznej (najczęściej psychozy)
Masz rację, że wiele zalezy od wychowania psa i jego włascicieli, ale niektóre rasy zostały wychodowane właśnie po to żeby być agresywnymi.
02-15-2005, 03:26 PM
gannon napisał(a):Masz rację, że wiele zalezy od wychowania psa i jego włascicieli, ale niektóre rasy zostały wychodowane właśnie po to żeby być agresywnymi.
No cóż... ja mam 2 psy rasy rhodesian ridgeback, która została wychodowana do polowania na... lwy

Odpowiednim prowadzeniem można całkowicie zmienić charakter psa...
02-15-2005, 03:29 PM
nie myl instynktu łowieckiego z agresją...
02-15-2005, 03:35 PM
Oj Pandora ... Kup sobie pit bulla i zero kar tylko pieszczoty - jesli tak zrobisz to niepredko wrocisz na forum. Zgadzam sie z Gannonem - niektore psy sa stworzone do zabijania - wiesz pandoro z jaka sila zaciska sie szzceka pit bulla ( nie chcialabys wiedziec ) ...