11-14-2005, 04:24 PM
Wiecie, efekty mozna samemu zrobic ;p. Tylko trzeba miec schemat.
Hukeram napisał(a):Wiecie, efekty mozna samemu zrobic ;p. Tylko trzeba miec schemat.
aXe Rose napisał(a):Tak czy tak, bez dobrego efektu w kostce nie ma co liczyć na dobre brzmienie... no, chyba że kupisz sobie ścianę Marshalli Wink
warsadal napisał(a):1800 zł na Line6 Spider II to dużo? Z resztą jak w tym siedze to dlaczego mam sobie żałować na sprzęt, który i tak jest dosyć tani w porównaniu do co poniektoorych :? Owszem, są wzmacniacze typu Vetta ale to już sie wchodzi w straszne sumy, a takich nie posiadam.Otter napisał(a):Ja osobiście polecam wzmacniacze LINE6 - dużo możliwości za małą kasę i zasadniczo dobre brzmienie.Toś mnie rozjebał. Jak masz za dużo kasy, to się podziel
Otter napisał(a):Hukeram napisał(a):Wiecie, efekty mozna samemu zrobic ;p. Tylko trzeba miec schemat.
Wiemy, (kumpel robi efekty i wzmacniacze) gitare też można samemu zrobić, tylko trzeba mieć drewno i narzędzia.
Szyszak napisał(a):Otter napisał(a):Hukeram napisał(a):Wiecie, efekty mozna samemu zrobic ;p. Tylko trzeba miec schemat.
Wiemy, (kumpel robi efekty i wzmacniacze) gitare też można samemu zrobić, tylko trzeba mieć drewno i narzędzia.
W sumie to samochod tez mozna zrobic samemu...
Ramone napisał(a):Znacie może jakieś strony z ćwiczeniami na gitare (elektryczną) zaznaczam że gram tylko 3 tygodnie
Ramone napisał(a):Znacie może jakieś strony z ćwiczeniami na gitare (elektryczną) zaznaczam że gram tylko 3 tygodnieProponuję najpierw nauczyć się porządnych przejść między podstawowymi akordami (A, a, E, e, D, d, F, G, C) i stopniowo urozmaicać bicie. Dopóki tego nie opanujesz (a po 3 tygodniach na pewno nie opanowałeś) to zapomnij o graniu solówek
aXe Rose napisał(a):Ramone napisał(a):Znacie może jakieś strony z ćwiczeniami na gitare (elektryczną) zaznaczam że gram tylko 3 tygodnieProponuję najpierw nauczyć się porządnych przejść między podstawowymi akordami (A, a, E, e, D, d, F, G, C) i stopniowo urozmaicać bicie. Dopóki tego nie opanujesz (a po 3 tygodniach na pewno nie opanowałeś) to zapomnij o graniu solówek
Patyk napisał(a):Moim zdaniem na poczatek cwiczenia na rozciaganie palcow oraz przyzwyczajenie sie reki do gryfu, potem akordy, skale, wiedza teoretyczna(umiejetnosc znalezenia dzwiekow na gryfie, czytanie nut itd.)i z ta bardzo podstawowa wiedza warto wybrac sie do nauczyciela i pod jego okiem spedzic choc rok czasu, bardzo pomoze.slusznie prawisz - sam mam zamiar zalatwic sobie nauczyciela bo doszedlem do wniosku ze bez pomocy kogos doswiadczonego nie poradze sobie z nauczeniem sie wielu rzeczy
Osobiscie przeszedlem podobna droge i choc nie jestem jakims pieprzonym wyjadaczem to z kazdym miesiacem widac w mojej grze jakies postepy, udoskonalenia, ogrywanie nowych technik zagrywek, poszukiwan, probowania grania roznej muzy.Dobrze tez miec jakiegos kumpla z ktorym mozna by bylo pograc, pojammowac i co najwazniejsze dobrze sie przy tym bawic bo chyba po to sie chwyta za gitarke nie ? I wlasnie takie mam nastawienie, na profesjonalizm sie nie sile bo nie mam az takiego talentu hehe.Pzdr.
Rumian napisał(a):Patyk napisał(a):Moim zdaniem na poczatek cwiczenia na rozciaganie palcow oraz przyzwyczajenie sie reki do gryfu, potem akordy, skale, wiedza teoretyczna(umiejetnosc znalezenia dzwiekow na gryfie, czytanie nut itd.)i z ta bardzo podstawowa wiedza warto wybrac sie do nauczyciela i pod jego okiem spedzic choc rok czasu, bardzo pomoze.slusznie prawisz - sam mam zamiar zalatwic sobie nauczyciela bo doszedlem do wniosku ze bez pomocy kogos doswiadczonego nie poradze sobie z nauczeniem sie wielu rzeczy
Osobiscie przeszedlem podobna droge i choc nie jestem jakims pieprzonym wyjadaczem to z kazdym miesiacem widac w mojej grze jakies postepy, udoskonalenia, ogrywanie nowych technik zagrywek, poszukiwan, probowania grania roznej muzy.Dobrze tez miec jakiegos kumpla z ktorym mozna by bylo pograc, pojammowac i co najwazniejsze dobrze sie przy tym bawic bo chyba po to sie chwyta za gitarke nie ? I wlasnie takie mam nastawienie, na profesjonalizm sie nie sile bo nie mam az takiego talentu hehe.Pzdr.