11-14-2005, 04:24 PM
Wiecie, efekty mozna samemu zrobic ;p. Tylko trzeba miec schemat.
Hukeram napisał(a):Wiecie, efekty mozna samemu zrobic ;p. Tylko trzeba miec schemat.
aXe Rose napisał(a):Tak czy tak, bez dobrego efektu w kostce nie ma co liczyć na dobre brzmienie... no, chyba że kupisz sobie ścianę Marshalli Wink
warsadal napisał(a):1800 zł na Line6 Spider II to dużo? Z resztą jak w tym siedze to dlaczego mam sobie żałować na sprzęt, który i tak jest dosyć tani w porównaniu do co poniektoorych :? Owszem, są wzmacniacze typu Vetta ale to już sie wchodzi w straszne sumy, a takich nie posiadam.Otter napisał(a):Ja osobiście polecam wzmacniacze LINE6 - dużo możliwości za małą kasę i zasadniczo dobre brzmienie.Toś mnie rozjebał. Jak masz za dużo kasy, to się podziel
Otter napisał(a):Hukeram napisał(a):Wiecie, efekty mozna samemu zrobic ;p. Tylko trzeba miec schemat.
Wiemy, (kumpel robi efekty i wzmacniacze) gitare też można samemu zrobić, tylko trzeba mieć drewno i narzędzia.
Szyszak napisał(a):Otter napisał(a):Hukeram napisał(a):Wiecie, efekty mozna samemu zrobic ;p. Tylko trzeba miec schemat.
Wiemy, (kumpel robi efekty i wzmacniacze) gitare też można samemu zrobić, tylko trzeba mieć drewno i narzędzia.
W sumie to samochod tez mozna zrobic samemu...
Ramone napisał(a):Znacie może jakieś strony z ćwiczeniami na gitare (elektryczną) zaznaczam że gram tylko 3 tygodnie
Ramone napisał(a):Znacie może jakieś strony z ćwiczeniami na gitare (elektryczną) zaznaczam że gram tylko 3 tygodnieProponuję najpierw nauczyć się porządnych przejść między podstawowymi akordami (A, a, E, e, D, d, F, G, C) i stopniowo urozmaicać bicie. Dopóki tego nie opanujesz (a po 3 tygodniach na pewno nie opanowałeś) to zapomnij o graniu solówek
aXe Rose napisał(a):Ramone napisał(a):Znacie może jakieś strony z ćwiczeniami na gitare (elektryczną) zaznaczam że gram tylko 3 tygodnieProponuję najpierw nauczyć się porządnych przejść między podstawowymi akordami (A, a, E, e, D, d, F, G, C) i stopniowo urozmaicać bicie. Dopóki tego nie opanujesz (a po 3 tygodniach na pewno nie opanowałeś) to zapomnij o graniu solówek
Patyk napisał(a):Moim zdaniem na poczatek cwiczenia na rozciaganie palcow oraz przyzwyczajenie sie reki do gryfu, potem akordy, skale, wiedza teoretyczna(umiejetnosc znalezenia dzwiekow na gryfie, czytanie nut itd.)i z ta bardzo podstawowa wiedza warto wybrac sie do nauczyciela i pod jego okiem spedzic choc rok czasu, bardzo pomoze.slusznie prawisz - sam mam zamiar zalatwic sobie nauczyciela bo doszedlem do wniosku ze bez pomocy kogos doswiadczonego nie poradze sobie z nauczeniem sie wielu rzeczy
Osobiscie przeszedlem podobna droge i choc nie jestem jakims pieprzonym wyjadaczem to z kazdym miesiacem widac w mojej grze jakies postepy, udoskonalenia, ogrywanie nowych technik zagrywek, poszukiwan, probowania grania roznej muzy.Dobrze tez miec jakiegos kumpla z ktorym mozna by bylo pograc, pojammowac i co najwazniejsze dobrze sie przy tym bawic bo chyba po to sie chwyta za gitarke nie ?I wlasnie takie mam nastawienie, na profesjonalizm sie nie sile bo nie mam az takiego talentu hehe.Pzdr.
Rumian napisał(a):Patyk napisał(a):Moim zdaniem na poczatek cwiczenia na rozciaganie palcow oraz przyzwyczajenie sie reki do gryfu, potem akordy, skale, wiedza teoretyczna(umiejetnosc znalezenia dzwiekow na gryfie, czytanie nut itd.)i z ta bardzo podstawowa wiedza warto wybrac sie do nauczyciela i pod jego okiem spedzic choc rok czasu, bardzo pomoze.slusznie prawisz - sam mam zamiar zalatwic sobie nauczyciela bo doszedlem do wniosku ze bez pomocy kogos doswiadczonego nie poradze sobie z nauczeniem sie wielu rzeczy
Osobiscie przeszedlem podobna droge i choc nie jestem jakims pieprzonym wyjadaczem to z kazdym miesiacem widac w mojej grze jakies postepy, udoskonalenia, ogrywanie nowych technik zagrywek, poszukiwan, probowania grania roznej muzy.Dobrze tez miec jakiegos kumpla z ktorym mozna by bylo pograc, pojammowac i co najwazniejsze dobrze sie przy tym bawic bo chyba po to sie chwyta za gitarke nie ?I wlasnie takie mam nastawienie, na profesjonalizm sie nie sile bo nie mam az takiego talentu hehe.Pzdr.